LYRICAN TOTEAMISAIKA??

Hei kaikki!! Haluaisin kovasti tietää kauanko lyrica eli pregabaliini näkyy virtsassa, nim. omaan silloin kun sitä erikseen testataan? tähän mennessä en ole löytänyt mistään tietoa tästä asiasta…kaikki kellä kokemuksia pliis vastauksia…

yhes paikas sanottiin 1-4pvä, mut sit taas uheltä tutulta kuulin et jopa pari viikkoa…et ei oikein ota selväää… :confused:

Ei se ole kuin muutamia päiviä, sanoisin että enintään viisi päivää. Varma en ole, mutta puoliintumisaika on lyhyt.

AI lyricoille siis on oikeasti olemassa testi. Olen kuullut parisen vuotta porukan puhuvan että sellainen on olemassa mutta olen pistänyt nuo jutut legendan piikkiin.
Kuinka kauan pregabaliiniin on ollut testi olemassa/kauan sitä on käytetty?

Yks kuuro kysy samaa vuos sitte…

no mitä sille kuurolle vastattiin? No vittu googleta luultavasti…

Nyt tuolta mistä metadonini haen on varoitus että “lähiaikoina tulossa Lyrica-seula. Myös Lyrican käyttö katsotaan oheiskäytöksi”. Aikatauluista ei sanaakaan. Saa nähdä tuleeko tänä vuonna.

Ei se näy ku muutaman päivän.
Sinällään lyrica ja esmes lsd on siitä samanlaisia, että vaikka puoliintumisaika on kohtuu lyhyt on vaikutusaika kuitenkin melko pitkä.

Multa on otettu lyrica -testejä.
Ei ole ollut kuin 3-4 vrk, viimeisen lyrican syömisestä eikä oo näkyny.

Joskus kun lyricoita syön, niin otan sen 900mg.
Btw, lyrica sopivalla annoksella tekee minut ainakin hyvin aktiiviseksi.

Mulle riittää yleensä 300nmg, mutta otankin sen metadonin päälle mitä se boostaa. Ja muutenkin syön Lyricoita ehkä 1-2 krt/kk.

Mä syön suurinpirtein samaa tahtia, ja kyllä kai se xonekin vähän boostaa.
Esim talkoohommissa lyricat on parempi dopingi kuin piri, koska tulee tehtyä aloittamat hommat loppuun asti. Toisin ku pirillä aloittaa juttuja tunnin välein ja kaikki jää kesken… :mrgreen:

Lyricat seulotaan, jos niitä epäillään, mutta yleisseuloissa se ei vielä ole vaan se haetaan sitten lähettämällä seulat tarkistukseen.

Terve, näyttää aika vanhalta tämä keskustelu. Mietin että onko jo nykypäivänä yleistynyt tuo Lyrican katsominen seuloissa?

Voiko se näkyä muina aineksina, tai muuten sekoittaa jotenkin? Polvi kipee eikä burana auta…

^ Riippuu paikasta, millaista seulaa käyttävät ja kuinka paljon resursseja niillä on seuloihin käytettävänä, mutta onhan tuon seulominen nykyään verrattain yleistä, koska sen väärinkäyttökin on niin hiton muodikasta. Jos on ollut samassa hoitomestassa asiakkaana tyyliin vuosikaudet, aina antanut puhtaita seuloja, hoito on muutenkin sujunut mallikaasti, eikä mitään Lyrica-hommia ole koskaan ollut, niin vaikea kuvitella, että yhtäkkiä keksisivät tehdä tällaiselle tyypille jonkin Lyrica-pistokokeen, koska maksaahan se rahaa. Saattaa toki olla, että jossakin paikassa Lyrica seulotaan aina ja automaattisesti kaikilta, mene ja tiedä, mutta ihan siinä vanhanaikasessa peruspikaseulassa tuo ei (kai???) näy.

Nykyään on olemassa ns. laaja seula, jossa näkyy esim pregabaliini, metyylifenidaatti, bentsot eriteltynä, ketipinor, sekä paljon muuta. Labra lähetteen nimi tavallisen U-huum-O:n sijasta tässä laajassa lähetteessä tuo loppuosa on muistaakseni -lct. Turussa korvaushoidossa näitä otetaan satunnaisesti n.kerran vuodessa (ainakin jos on lastensuojeluasiakkuus, riippuu toki hyvin paljon lastensuojelusossusta tai jos on ollut pregabaliinin käyttöä). Testissä näkyy myös bupre ja naloksoni pitoisuuksineen, jotta voidaan varmistaa, ettei potilas myy omia lääkkeitään (xonea) ja osta ja vedä tilalle texiä tai ei pubrea laisinkaan. Kyseisen testin hinta on 127€, eli ei niitä ihan huvin vuoksi ja jatkuvalla syötöllä oteta. Pregabaliini voidaan ottaa myös omalla erillisellä lähetteellä. Perus tikkuseuloissa pregabaliini ei näy.

Niin toi pregabaliini siis näkyy muutaman päivän. Jos käyttö on ollut päivittäistä ja jatkunut pitkään, niin saattaa näkyä pitkäänkin ja tokihan nämä ovat aina henkilöstä riippuvaisia. Esim.aineenvaihdunnasta, virtsan vahvuudesta…

:slight_smile:

Pregabaliini ja gabapentiini ovat yleensä mitattavissa virtsasta korkeintaan n. 5 vuorokauden ajan viimeisimmän annoksen jälkeen, mutta munuaisten vajaatoiminnan yhteydessä ne voivat säilyä todettavissa pidempään.