Loppusuorako?

Moi! Kirjotin kerran aikasemminkin mieheni kirroosista. On siis todettu maksakirroosi sappileikkauksen yhteydessä. Ei mennyt tutkimuksiin vatsakeskukseen kun kännissä on “kivempaa”. Heinäkuussa meni olkapää säpäleiksi kun jatkuvasti kaatuilee, kerran jo perunut leikkausajan…koska kännissä. En tiedä onko kutsuja tullut enää. Kävelemään nippa nappa pääsee, lyhyitä matkoja. Pissii ja paskoo alleen jne.
Eli juominen jatkuu se on ainoa hänen ponnistus käydä hakeen kaupasta kaljaa ja lonkeroo muuten istuu/makaa/sammuu.
Ihmettelen kauan kroppa kestää moista?
Mun mielestä on jo terminaalivaiheessa.
Silmät eikä iho kellerrä.
Ja aina vaan kummasti porskuttaa, lähteekö sit kertalaakista? Onko kellään kokemusta?
Kiitos että sain avautua
T. Erittäin väsynyt omainen

3 tykkäystä

Näyttää kyllä huonolta tuo tilanne. Voi hyvin olla, että on loppusuora kyseessä.

Yleensä ei mene ihan kertalaakista, vaan joutuu sairaalaan ja siellä menee viikko-pari, kauemminkin. Joskus pääsee takaisin kotiin vähäksi aikaa, ja sitten taas sairaalaan. Hyvin raskasta aikaa läheisille. Toivotan sinulle voimia!

Koita pitää itsestäsi huolta ja jaksaa tehdä itsellesi kivoja asioita: käy vaikka kävelyllä, tai kaupoissa, kirjastossa, kunhan vähän saa ajatuksia muualle joksikin aikaa.

3 tykkäystä

Voi olla että porskuttaa vielä kauankin. Yleensä loppuvaiheessa nk.varikset vuotelee, yleistila laskee, tajunnanhäiriötä ilmenee maksakooman seuraksena jne.

minun mieheni lopetti juomisen n. 1 kk sitten, sen jälkeen paino noussut n.8 kg. Ensi viikolla vatsan ultra pelkään että on alkanut muodostua nestettä vatsaonteloon eli on sairastunut kirroosiin. Vointi hänellä on hyvä ei kipuja. Onko tietoa kenelläkään voiko nesteen poistosta olla apua pidemmäksi aikaa?

Onko paino noussut syömällä? Ahdistaako henkeä, onko jalat turvoksissa? Putken jälkeen ruokakin alkaa maistua…