Limppari/vichy = toiminut oluen tilalla vuosia!

Viimeinen yli päivän kestänyt juominen siis on vm. 2006 (ja se harvoin tapahtunut päivän juominen on ollut mallia viina) ja ravintolassa (kun en sukulaisten tarjouksesta kehdannut kieltäytyä tuoppi olutta v. 2011). Oma alkoholisoituminen lähti liikkeelle - kuten kai lukuisilla muilla - keskioluesta; aikanaan oli helppoa alkoholisoitua; pubit auki 02/03 ja kaupasta sai 07 eli käytännössä ympärivuorokautinen juominen, jota se pahimmillaan oli, oli mahdollista.

Oluesta irrottautumiseen sain parhaan vinkin oluesta (mutta ei huumausaineista) vierottautuneelta sekakäyttäjältä; juo IV B -olutta. Join IV B -olutta korkeintaan kerran viikossa (siis oikeasti pahan makuisia nämä Koff Portterit, Carlsberg Elephantit ym. kun etanolin maku puskee läpi). Tätä meni noin vuosi.

Vuosien ajan tahti on ollut se, että limppariin (joskus vichyyn) on tullut hinku - menee vähintään yksi iso pullo päivässä [Playboyn Hugh Hefnerillä on muuten kova Pepsin kulutus]; tänäänkin klo 24:15 piti ajella Shellille ostamaan (Pepsi Max oli sattumalta tarjouksessa). Vaikka tapa ei järkevä ole niin on siinä puolensa; tulee paljon olutta halvemmaksi, makuvaihtoehtoja on runsaasti, millään ei saa juotua litroissa kovin paljoa [olutta voi juoda vaikka 20 pulloa - ja sitten kusta sänkyyn], olut alkaa maistumaan pahalta ja sitä voi juoda normaalilla tavalla eli hitaasti yhden ja jättää siihen tai olla ostamatta kokonaan (edelleen on viime torstaina ostettu oluttölkki avaamatta).

En sano, että tämä tapa (ei pubiin, pitkä irtaantumisvaihe oikeasti pahanmakuisella IV B - oluella ja päivittäinen limpparin/vichyn juominen) olisi “paras” tai ainoa tai edes suositeltava tapa lopettaa tissuttelu, mutta minulla se on toiminut vuosia.

Kannattaa muuten vertailla hintaa Vichyn ja limpparikoneella tehdyn välillä. Meillä päädyttiin halvimpaan limsakoneeseen kun kraanasta tulee hyvää vettä. Sekoitan siihen sitruunamehua ja sitä vedän ensimmäisenä kotiin tullessa monta lasillista. Tulee juotua enemmän kuin latteeta vettä. Siihenhän saa tosi paljon makujakin jos niistä tykkää, mies tekee joskus tonicia itselleen mutta mulle riittää naturel tai ton sitruunan kanssa.