Lehtihaastattelu nuorten työkyvyttömyyseläkkeistä

Välitämme viestin.

Yst.terv.
Päihdelinkin toimitus


Hei,

Etsin haastateltavia nuorten työkyvyttömyyseläkkeitä koskevaan juttuun. Kirjoitan juttua terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille suunnattuun Noste-lehteen.

Tarkoituksena on avata syitä siihen, miksi yhä useampi nuori jää mielenterveysongelmien tai käyttäytymisen häiriön takia työkyvyttömyyseläkkeelle. Jutussa avataan muutaman henkilön tarinan kautta, kuinka monitahoisesta ja yleisestä asiasta on lopulta kyse.

Jos olet alle 30-vuotias ja jäänyt työkyvyttömyyseläkkeelle esimerkiksi masennukseen, skitsofreniaan, yleiseen ahdistuneisuushäiriöön tai päihteiden käyttööön liittyvistä syistä, olisin hyvin kiinnostunut kuulemaan tarinasi.

Jutussa voi halutessaan esiintyä vain etunimellä. Olisi kuitenkin hyvä, jos jutun ihmiset voisivat esiintyä myös kuvissa.

Kiitos, jos pystyt auttamaan tärkeästä aiheesta kirjoittamisessa!

[Ilmoitus vanhentunut. Yhteystiedot poistettu - Päihdelinkin toimitus]

Itse jäin särkyjen takia, tai olin siis 2 ja puolvuotta saikulla, ennenkuin tuli myöntävä päätös työkyvyttömyyseläkkeestä. Muuten olisin voinut vaikkapa vastailla kyselyyn, mutta kun ei ole kyse MT oireista (vaikka niistäkin tarjottiin MT puolella kyllä, että voidaan kirjoittaa todistus jos jostain syystä kroonisesta kivusta ja kroonisoituneesta avohaavasta ei syystä tai toisesta ei saisi enään eläkettä). ikää itsellä alle 30 vuotta.