Lapsen huumeiden käyttö

Sain juuri kuulla parikymppisenä pojalta i, että hän käyttää amfetamiinia, ja on käyttänyt sitä jo kauan. Suonen sisäisesti ei ole käyttänyt. Vakuutteli että ei tarvitse olla huolissaan, mutta se ei nyt kyllä minulta onnistu. Väittää hallitsevansa käytön. On ihan puulla päähän lyöty olo. Mitä tässä voi tehdä? Onko ihmisen mahdollista käyttää amfetamiinia hallitusti?

Heippa Helmikuu… tuo alkushokki on paha. Tietämättömyys, pelko, huoli vaivaavat. Oma tytär nyt 19v. Jäi kiinni2 vuotta sitten vähän ennen 18 v. Synttäreitä kannabiksesta ja bentsoista. Kaikki tunteet risteili ja ajatus tyttären pelastamisesta päälimmäisenä. Olemme tehneet kaikkemme, hyväksynyt että voimme olla tukena, mutta emme voi päätöstä käyttämisestä tehdä. En tiedä onnistuuko joltakin amfetamiinin älyttömän hallitusti. Itsellä kuitenkin ajatus, että ei. Tuleeko joskus tilanne ettei se riitäkään ja tulee jotain muuta tilalle. Tietysti kuinka usein käyttöä on? Voimia sinulle ja hyvä kun kirjoittelet.

Tirppana

Hei,

Jos käyttö on jatkunut jo pidempään, niin varmasti on ehtinyt jonkunlainen riippuvuussuhde jo syntymään. Lapsesi on vielä todella nuori joten on erityisen huolestuttavaa, että käyttö on pitkäaikaisempaa. Varmasti on myös vähintäänkin kokeillut useampia aineita ennenkuin on tämän löytänyt.

Positiivista, että asia selvisi sinulle ja poika myönsi käytön. Tärkeää, että jonkunlainen puheyhteys säilyy. Yritä myös jo aikaisessa vaiheessa asettaa rajoja itseäsi suojellaksesi ja pitäydy niissä. Esim. rahan lainaaminen/antaminen.

Miten asia selvisi sinulle ja onko poika halukas keskustelemaan asiasta enempää?

Hei nimetön3, kirjoitin tuonne oma nuori käyttää palstalle juuri pitkän tarinan omasta pojastani. Poika pari vuotta vanhempi kuin sinun. Jos haluat, käy lukemassa tarina. Toivon todella, ettei teillä pääse tilanne näin pahaksi. Minun pojalla tilanne on riistäytynyt todella huonoon jamaan. Täytyy omin voimin yrittää saada " toleranssit" laskemaan, ennen kuin edes ammattilaiset voivat/ suostuvat auttamaan. Kumpa nuo nuoret ymmärtäivät että noi lääkkeet ei ole mitään leikkiä jonka voi lopettaa kun haluaa. Jaksamista teille kevääseen.

Hei, anteeksi viestini olikin nim.merkille Helmikuu