Kysymys: Uupuminen

Mielenterveyden teemaviikko/Lomakekysymys:

Hei! Näin ilmoituksen ja ajattelin kysyä uupumisesta. En jaksa työntekoa. Minulla on jo monta peräkkäistä määräaikaista sopimusta ja viimeisin on juuri päättymässä. Ahdistaa ja itkettää koko ajan. Tekisi mieli pyytää sairauslomaa, eikä edes yrittää enää jaksaa mitään. Tuntuu, että olen pahimmanlaatuisessa oravanpyörässä, josta pitäisi päästä pois. Haluaisin vaan nukkua, en jaksa enää.

Hei,
Kerroit kovasta uupumuksesta nykyisessä elämäntilanteessasi. Kaiken kertomasi perusteella ajattelen, että parhaiten saat avun työterveyshuollon kautta, jonne tulisikin tässä tilanteessa ottaa yhteys ripeästi. Työterveyshuollon palveluja sinulla on oikeus käyttää niin kauan kuin työsopimus on voimassa. Elämässäsi on raskaita asioita, jotka varmasti ovat osasyy voimattomuuteen ja uupumiseen, mutta lääkärin vastaanotolla poissuljetaan tutkimalla kaikki muutkin mahdolliset syyt, joita taustalla voi olla? Jos ahdistuneisuutesi, itkuisuutesi ja jaksamattomuutesi liittyy selkeämmin psyykkiseen oireiluun ja esim. masennukseen, on lääkäri oikea henkilö keskustelemaan kanssasi sen hoidosta ja työkykyysi liittyvistä asioista.

Toivon, että kuvaamastasi voimattomuudesta huolimatta saat varattua ajan työterveyslääkärille. Uskon, että olosi helpottuu ja saat avun, kun otat sen kuuluisan toisen askeleen? Ensimmäiseksi askeleeksi kutsun tätä viestiä, joka oli myös tärkeä. Omasta pahoinvoinnistaan puhuminen ei ole koskaan helppoa. Ehkäpä tämän viestinvaihdon jälkeen saat sanoja suuhusi, ja löydät läheltä henkilön, jolle uskallat myös tilanteestasi kertoa?