Kysymys: Arkielämän vaikeudet ja käteisnostojen rajoitukset

Päihdelinkin toimitus välittää kysymyksen:


Peliautomaattiongelmaisella elämän aikana mennyt kymmeniä tuhansia (jopa yli 100 000) pelkästään peliautomaatteihin. Miten paljon vaikeuksia tulee arkielämässä, jos käteisnostot laittaa nollaan, kun rajojen muutos vaatii aina yhteyden pankkiin eikä joka päivä rajoja voi muutella tarpeen mukaan? Sanotaan, että käteisvara pitäisi olla aina kaiken varalta eikä ole ihmistä, jolta voisi tarpeen tullen lainata, jos kortti ei toimi.

Käteisnostojen rajaa on mahdollista muuttaa helposti suoraan verkkopankin kautta ilman muunlaista yhteydenottoa pankkiin. Ymmärrykseni mukaan niissä ei ole myöskään mitään rajoitusta kuinka usein niitä voi muuttaa.

Nykyäänhän pärjää aika lailla ilman käteistäkin, sillä maksaminen lähes poikkeuksetta on mahdollista aina jollain muulla tavalla. En siis näkisi tässä suurempia haittoja vaikka käteistä ei käyttäisikään. Enemmän asiassa on positiivisia puolia mikäli sen avulla saa peliautomaattipelaamista vähennettyä. Jos kuitenkin näkee tarpeen jonkinlaiselle käteisvaralle joka ei kuitenkaan säilyisi omissa käsissä, niin voisi miettiä että olisiko jotain läheistä ihmistä jonka “säilöön” rahan voisi antaa. Tällöin riski sen summan käyttämiseen pelaamiseen olisi pienempi.