Kysymyksiä veloista ja ulosotosta

Tilanne on se, että velkaa on noin 80 000. Tässä on ollut muutakin ongelmaa kuin pelaaminen, summa ei ole vain pelaamisen tulosta. Pelaaminen tuntuu nyt pysyvän hallussa. Viime talvena selvää vähentymista, peli poikki -hoito käytynä, ja nyt jo mennyt pitkä aika etten ole slotteihin kajonnut.
Velka on melkoinen ja mietin miten sen kanssa pärjään. Mukana on muutama todella hankala yrityslaina, jotka vain oli pakko ottaa. Näillä näkymin en saa kuukausieriä pian maksettua. Ykkösvaihtoehto on ottaa hyvä järjestelylaina, jossa oma asunto on vakuutena. Osaako kukaan arvioida, minkälaisilla ehdoilla saisin omasta pankistani Nordeasta noin 40 000 lainan, jos vakuutena on puolet noin 220 000 asunnosta.
Entä jos tulee tilanne, että velat on pakko päästää ulosottoon? Ottaako ulosotto heti asunnon myyntiin vai saako hoitaa maksut palkasta? Netto on noin 2500 per kk.
Kiitos avusta. Yöunet menee näitä miettiessä, ja ahdistus on kova.

Vielä jatkokysymys edelliseen. Jos päästän ulosottoon vain 20 000 euroa, niin voiko noin pienen summan vuoksi lähteä ulosmittaamaan asuntoa?

Ja vielä toinen jatkokysymys. Jos päästän velat ulosottoon, ja summa on nyt 80 000, niin paljonko se on ulosoton alkaessa?

Riippuu niin monesta asiasta, velan korosta sekä kuinka monta velkaa on. Jokaisesta velasta otetaan oikeudenkäyntikuluja ja mikäli menee perintätoimiston kautta ulosottoon niin kaikki perintäkulut ynm. Alkuperäinen velkoja saa 180vrk kerryttää sopimuksen mukaista korkoa,jonka jälkeen muuttuu 7%viivästyskoroksi. Jos yrityslainoja, saattaa sopimuehdot olla erilaiset kun kuluttajasopimuksissa.

Paska tilanne sulla kyllä, en ihmettele jos ei uni tule.
Tällä hetkellä pankit kuulema tiukempia lainojen myöntämisessä, johtuen tästä yleisestä maailmantilanteesta ja tulevista korkojen nousuista. Onko asunto täysin velaton? Jos, niin mahdollisuudet on tietty paremmat lainan saantiin, mutta se selviää ainoastaan kysymällä pankista. Toki jos sen lisäksi jää vielä toiset 40t muuta lainaa maksettavaksi ja maksat vielä yksin? Niin onhan se pankille varmaan riski…

Tässä kannattaa myös muistaa se, että jos asuntoa käyttää vakuutena ja asunnolla myös toinen omistaja- niin mikään ”vähentänyt pelejä” ei riitä, vaan sen täytyy olla satavarma ettet enää ikinä pelaa. Koska jos homma kusee, pankki irtisanoo lainat ja talo menee myyntiin ja siinä menee sen toisenkin osapuolen koti. Onhan hän tietoinen peliongelmastasi? Koska jos noin isoja ratkaisuja tehdään jossa myös hänen omaisuus takuuna, niin hänen pitää olla tilanteen tasalla. Vaikka asunto olisi puoliksi molempien, niin reaaliomaisuudella lainatakaus koskettaa myös häntä.

Ulosotossa on se 7% korko + ekat kaksi vuotta ne taulukkomaksut. Jos sinne päästät kaiken, ei ne tule noilla tuloilla maksetuksi ennenkuin vanhenevat. Jos taas päästät osan, uo vie palkastasi n.800e/kk, joten ei varmaan rahat riitä enää muiden lainojen maksuun.
Oma asunto on se, mihin viimeisimmäksi uo koskee ja oikeastaan vain silloin jos velka ei muuten lyhene. Jos asunto velaton, saattaa hyvinkin olla kiinnostunut jos kaikki 80t menee ulosottoon, mutta 20t vuoksi en usko. Varsinkin kun asunto ei ole yksin sinun. Ja jos asunnosta vielä paljon velkaa, ei ala kovin äkkiä myymään, mutta ajan kanssa kun lainaa lyhennetty ja jos uo-velka ei lyhene, saattaapi kiinnostaa myyminenkin…
Mutta näitäkään ei voi ikinä tietää miten käy, tapauskohtaista.
Oman tuttavani koti pakkohuutokaupattiin, vaikka maksoi ulosottoon 7-800e/kk säännöllisesti ja velkaa oli jäljellä enää 24t…Oletko ollut yhteydessä velkaneuvontaan? Tosin tiedän jo sanomattakin, että sieltä neuvotaan päästämään ulosottoon. Ja ajan kanssa sitten voi hakea velkajärjestelyä.

Oman alueen ulosottoviraston päivystävältä ulosottomieheltä voi käydä kysymässä miten asiat menevät jos jää jotain epäselvää.

Simmonen 6 tonnia viivästyskorkoa vuodessa on joku 500e kuussa. Suurimmalle osalle alkaa olla vaikeaa selvitä koroista ja lyhennyksestä järkevässä ajassa myymättä asuntoa.

Tuossa vielä Minilexistä ohjeita asuntoasiaan minilex.fi/a/asunnon-ulosmi … ulosotossa
Muutenkin tuo Minilex antaa hyviä lakineuvoja.

Kusessahan sä loppuviimein oot jos rehellisiä ollaan. En tiedä paljon siitä asunnosta velkaa jäljellä, mutta jos myymällä sais lainat pois niin sen tekisin ja elämä aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä. Se ulosotto niin kuin aiemmin sanottiin sun kohdalla loppuu sit kun velat vanhenee noilla tuloilla. Toinen vaihtoehto päästää ulosottoon ja kitkutella sit pienemmil tuloilla sen ajan kun vanheneminen kestää ja toivoo että uo ei vaadi asuntoa myymään. Tärkeintä, ettö pelaaminen loppuu ja sitä kautta parempi olo. Hyviä vaihtoehtoja ei oo hirveesti jäljellä. Anteeks synkkä vastaus mut tosiasiat tosiasioina

Jos sun netto on 2500e,siitä ulosmitataan 833e {mikäli ei Huollettavia}. Riittääkö jäljellä jäävät rahat sitten muihin velkoihin jos päästät esim. vain 20000e ulosottoon? En usko että ulosotto lähtee ulosmittaamaan yhteistä asuntoa tuon summan takia jos palkasta kuitenkin saa ulosmitattua ihan hyvän summan. 20000e saisi kuitattu nollille noin kahdessa vuodessa. Voivat kylläkin ulosmitata asunto niin että asuntoa ei saa myydä kun ulosoton luvalla. Iitsekin pyöritellyt noin 60000e velat pienemmillä tuloilla. Ulosotto, moneen perintätoimistoon maksusuunnitelmia sitten vielä Norskilaina ja Nordean Joustoluotto päälle. Onhan tämä helvettiä ollut 2.5 vuotta mutta nyt alkaa helpottaa kun perintätoimistot hoidettu, vuoden vaiheessa loppuu ulosotto, jäljelle jää Norskilaina. Paljon on joutunut soittelemaan perintätoimistoille ja sopia maksueriä sekä pyytämään maksuvapaata esim. Nordean lainalle ynm. Pystytkö tekemään ylitöitä tai hommaamaan lisätyön, en nyt täysin heittäisi kirveen kaivoon. Tsemppiä, raha on vain rahaa

Kusessa olen jossain määrin, sen kyllä tiedän. Kerroin läheisille tilanteesta melko hiljattain, ja nyt tässä on tuskaista sen kanssa, kun kaikki eivät ole asian kanssa ok.
Mun ajatuksena olisi saada noin 40 000 euron laina asuntovakuutta vastaan. Pitkä laina-aika, pitäisi varmaan saa reiluun 400 euron kk-erään? Asunto on velaton.
Jos saisin uuden lainan, niin kaikkien lainojen kk-erä olisi yhteensä noin 900. Se ei olis ongelma. Pystyn tekemään ylitöitä melko vaivattomasti. KK-tulot saisi helposti nostettua noin 2700-2800 tietämille. Sitten jäisi lainojen jälkeen käteen vähintään 1800 per kk. Se olis velattomassa asunnossa aivan ok.

Ei sinulla hätää, velaton asunto ja läheisille kerrottu. Olet vielä plussan puolella, luulis että 40k irtoo helposti?

Toi velaton asunto muuttaa kaiken…ei sulla mitään hätää oo, kun ei ole asuntoon lainanlyhennyksiä maksettavana. Nyt tärkeintä, että saat pelit poikki. Luulisi, että saat taloa vastaan 40k lainaa pankista. Tärkeintä, että pelit loppuvat…lainat kyllä lyhenevät ajallaan, tärkeintä ettei pääse lisää velkaa syntymään…

Missään nimessä en tietenkään voi enää sortua pelaamaan. Nyt tuntuu että sen kanssa menee hyvin. En ole kuukausiin koskenut slotteihin, ja nehän ne oli jotka ajoivat ahdinkoon. Lääkäri varattuna, haluaisin kovasti päästä terapiaan etten enää koskaan jatkossakaan ajaudu pelikierteeseen.
Rahapuolella on vielä sellainen juttu takana, joka on toki hyvin raadollinen, mutta tulen joskus lähitulevaisuudessa saamaan perinnön, josta voi helposti muuttaa rahaksi sellaiset ainakin reilut 40 000, ehkä enemmänkin. Tietenkin silläkin rahalla olisi voinut tehdä jotain muutakin, mutta minkäs teet.

Hyvä, että oot ollu pelaamatta joka tapauksessa. Ja varmasti itekkin tiedät, mut kannattaa tehä kaikkes sen eteen että, mikäli toi 40k tulee sulle joku päivä, et laita sitä kasinoille ollenkaan. Helposti iso rahamäärä huumaa ihmistä. Tsemppiä sinne!