Kyselyjä koronaepidemian vaikutuksista rahapelaamiseen

Koronavirus on vaikuttanut monin tavoin ihmisten arkeen. Myös rahapelimahdollisuudet ovat kaventuneet: pelikoneet ja pelisalit ovat kiinni, vedonlyöntitarjonta on olematonta ja pikavippien suoramarkkinointi on lopetettu. Tämä kysely on suunnattu niille pelaajille ja läheisille, joille rahapelaaminen on aiheuttanut ongelmia tai hallinnan haasteita – joko juuri nyt tai joskus aiemmin.

Vastaamalla kyselyyn annat meille arvokasta tietoa siitä, miten koronaepidemia on vaikuttanut sinun tai läheisesi pelaamisen hallintaan ja hyvinvointiin. Vastausten perusteella kehitämme palveluitamme, jotta voimme entistä paremmin auttaa pelaajia ja läheisiä myös tässä poikkeustilanteessa. Kysely on auki epidemian päättymiseen saakka.

Vastaa kyselyyn tästä.

Kyselyn toteuttavat yhteistyössä:
Pelirajat’on-toiminta, Pelituki ja Päihdelinkki

Hei!

EHYT ry kerää tietoa suomalaisten rahapelaamisesta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana. Kyselyllä kartoitetaan rahapelaamista, eli pelaamista, jossa pelin voitto tai tappio on rahaa tai rahan arvoinen. Tällaisia pelejä ovat esimerkiksi Veikkauksen pelit sekä ulkomaisten rahapelisivustojen pelit. Kysely ei koske digitaalista pelaamista.

Kysely on anonyymi, eikä kaikkiin kysymyksiin tarvitse vastata.

Kysely toteutetaan yhteistyössä CEACGin ja A-klinikkasäätiön kanssa.

Kyselyyn voi vastata 8.5.2020 saakka.

Linkki kyselyyn

Lisätietoa kyselystä: Eija Pietilä, eija.pietila(at)ehyt.fi ja Teresa Tenkanen, teresa.tenkanen(at)ehyt.fi

Kyselytutkimus: Rahapelaaminen koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana

Tervetuloa vastamaan kyselytutkimukseen, joka tarkastelee koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan* vaikutuksia rahapelaamiseen Suomessa.

Kysely on suunnattu yli 18-vuotiaille vastaajille.

Tarkoituksena on kerätä tietoa pelaajien ja läheisten kokemuksista siitä, onko koronavirusepidemia jollakin tavalla vaikuttanut rahapelikäyttäytymiseen.

Jos pelaat itse rahapelejä, pääset kyselylomakkeeseen tästä

Jos läheisesi pelaa rahapelejä, pääset kyselylomakkeeseen tästä

Kysely tehdään yhteistyössä Helsingin yliopiston CEACG-tutkimuskeskuksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Tutkimuksesta vastaavat tutkijat Virve Marionneau, Tuulia Lerkkanen ja Johanna Järvinen-Tassopoulos. Lisäksi yhteistyössä ovat mukana kotimaiset rahapelihaittojen hoito- ja ehkäisytoimijat, joihin kuuluvat Peluuri, Peliklinikka, Sosped-säätiö ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry.

Lisätietoja tutkimuksesta löydät täältä.

Mikäli rahapelaaminen aiheuttaa sinussa ahdistusta tai muita kielteisiä tunteita, pyydämme ottamaan yhteyttä Peluuriin: peluuri.fi

Puh. 0800 100 101 (auttava puhelin arkisin 12-18).

*koronavirusepidemian aiheuttamalla poikkeustilalla viittaamme ajanjaksoon, joka käynnistyi maaliskuun toisella viikolla, jolloin Maailman Terveysjärjestö WHO julisti koronaviruksen pandemiaksi, ja valtion rahapeliyhtiö Veikkaus tiedotti sulkevansa rahapeliautomaatit, kasinon sekä pelisalinsa.