Kyntöhärän paluu

Kyntöhärkä palaa taas areenalle entistä vahvempana, no ei nyt sentään. Kyntöhärällä on sairaus nimeltä alkoholismi jota hänen on hyvä hoitaa täälläkin kirjoittelemalla, samalla saattaa olla avuksi joillekin muillekin. Vasta nyt tulee oikeasti tasan vuosi tätä raittiutta täyteen. Vuosi sitten pääsin katkon kautta raittiuden alkuun ja se on nyt onneksi kestänyt. On kumma että vaikka vuosi on mennyt suhteellisen helposti nyt kun se tuli täyteen on viinanpiru taas kuiskinut. Tulossa on syksyllä monia tilaisuuksia joissa juominen olisi mahdollista ja se mahdollisuus on valitettavasti pyörinyt mielessä. Tiedän entisestä että kun juominen alkaa pyörimään mielessä se ei ole hyvän merkki. Se on se syy miksi palasin tänne.
Yritän päästä selville mistä tämä fiilis nyt johtuu, toivottavasti ohimenevää.

Onneks olkoon vuodesta ja päivästä. Kyl se on jollain lailla ylläpidettävä raittiutta, ettei ala mielikuvat vääristymään liian positiivisiksi.

Onneks olkoon vuodesta ja kiva kun palasit!

Mukava kuulla, että katkolta pääsit oikealle raittiuden polulle. Tämä tauti näet ei jää minnekään, vaan kulkee aina mukana, kun se joskus on tarttunut. Päivä kerrallaan vain muistaen, että ensimmäinen ryyppy saattaa johtaa ennenaikaiseen tuhoon.

Tänään et ole yksin

Tosi kiva, kun palasit takaisin!
Onnea raittiudesta!

Tervetuloa takaisin ja onnittelut raittiudesta.

Vuosi on hurja saavutus! Uutta vaan putkeen…

Kiitos kaikille lämpimistä onnitteluista! Todella lämmitti mieltä tämä vastaanotto minkä täältä sain.
Raittiudessa on näköjään monenlaisia kausia välillä menee pitkiä aikoja hyvin sitten alkaa taas asiat ajatteluttamaan ja aika kultaamaan muistoja. Olen saanut hienon vuoden ilman viinaa ja tiedän että voin saada toisenkin, on ehkä toki helpompaa jatkaa tästä raitista elämää kuin repiä itseään viikkojen juomasuosta mihin on itsensä aiemmin viinalla itsensä saattanut. Tosiaan viinalla sillä en ole pitkiin aikoihin ollut oluen ja viinien juoja, saatoin juoda jonkun nelosoluen mutta sitten piti jo siirtyä väkevimpiin. Sitä kun sitten otti yötä päivää sai aikaan lopulta hirveän krapulan josta ei meinannut tulla loppuakaan. Nuo olotilat minun kannattaa pitää mielessä myös tämän raittiin vuoden jälkeen.
Mukavaa viikonloppua!

^ Hyvä niin. On hyvä jos voi pitää mielessään ne kauheimmat olot, ja sen lohduttomuuden joka juomisesta seurasi.
Onkin salakavalaa, että ne usein meinaavat unohtua kun korkki on ollut kiinni jonkun aikaa.

Hyvää raitista viikonloppua sinulle, kyntöhärkä. Sinä pärjäät.