Kylkikipua

Hei.
Olisin kysynyt semmoista, että minulla on juomaputket kestänyt noin viikon verran ja tätä jatkunut vuosia. Välillä saan oltua pitkiä aikoja juomatta ja välillä taas ratkeaminen tapahtuu. Olen huomannut vasemmalla kyljessä kipua aina kun putki kestänyt useamman päivän ja sit kun juomaputki loppuu ja pari yötä nukkuu hyvin niin kipu häviää. Onko muilla ollut vastaavanlaista oireilua ollut? Onkohan se vain kun kroppa kovassa rasituksessa ja yöunet huonoja?
On tää jatkuvaa kamppailua tän sairauden kanssa. Toivottavasti joskus onnistun lopettamaan kokonaan.

Lääkärihän sen voisi varmemmin sanoa jos tutkisi asiaa, mutta arvaamalla voin minäkin heittää, että saattaa olla maksa mikä oireilee.
Jos olet ryypiskellyt tiuhaan pitkän ajan kuluessa, maksa alkaa ikään kuin turpoamaan. Tämä tuntuu kylkikipuna, etenkin siinä kylkikaaren kohdilla tai hieman sen alapuolella.

Maksa kyllä toipuu melko nopeasti kun pistää korkin kiinni, ellei se ehdi vahingoittumaan ihan vakavasti ja etene maksatulehdukseen ja sitten aikanaan maksakirroosiin, jolloin onkin jo vaarassa henkikin.

Sinuna hakeutuisin tutkimuksiin joko ihan terveysasemalle tai mieluummin johonkin päihdeklinikalle tms., jossa tutkittaisiin sekä maksasi tilanne ja mietittäisiin myös tuota juomisen lopettamista, jonka itsekin mainitset.

Maksa on kylläkin oikealla kylkikaaressa, eikö vasemmalla ole haima? Myös ärtyvä paksusuoli mahdollinen…

Nykyään juomiseni pitkään ollut juomisputken aikana semmoista, että viikon verran tulee illassa juotua 5-8 isoa kolmos olutta. Sitten kun kierteestä pääsee irti niin 2 viikosta kuukauteen saa oltua ilman yms. Tässä ollut myös vuosi tipatonta. Lähes puoli vuotta tipatonta. 3kk tipattomia ollut 1 ja sit niitä kuukauden tipattomia useampia. Aina se romahdus tuntuu mut löytävän. Vuoden tipattomassa ajassa sain oltua ilman todella helposti, koska oli se halu niin järjettömän suuri muuttaa elämää paremmaksi. Kaikki se alusta aloittaminen tuntuu niin pahalta. Sama itsensä rakentamasta vankilasta vapautuminen kerta toisensa jälkeen