Kuolema

Olen nyt vetänyt yhteensä 750mg tramadolia, 2mg Sirdaludia ja 6mg rivotriliä (mahdollisesti feikkejä).
Voinko kuolla näihin?

Nyt on mennyt yhteensä tämä päivän aikana 1125mg tramadolia. Voinko kuolla?
Olen ottanut jokunen tunti sitten 6mg rivatriliä ja aamulla Sirdaludin.

Miksi sen tramadolin kanssa pitää pelleillä, kerran se ei sulle euforiaa tuo? :unamused: Vastaus, kyllä voit ainakin kouristaa, joskin luulis Sirdaludin ja Rivatrilin blokkaavan sitä.

Kaikkein pahin kombo on Tramal ja SSRI lääkkeet. Serotoniinioireyhtymän riski. Itselleni on määrätty Tramalia siitä huolimatta että lääkäri tiesi että syön Optiparia. Hän sanoi että meillä täällä terveyskeskuspäivystyksessä määrätään vain kaksi opiaatti pohjaista lääkitystä ja ne ovat Panacod ja Tramal. Jos ne ei kelpaa niin sinun täytyy vain kestää kipu ja olla nukkumatta. Valvira valvoo.

Onko sulla ihan niinku tarkoitus tässä kuolla, kun sen mahdollisuus noin kovin kiinnostaa? Siihen hommaan on olemassa huomattavasti tehokkaampiakin menetelmiä, kuin lääkkeiden yliannostus.

Voit. Se on jopa äärimmäisen todennäköinen skenaario, ihan kuin kaikilla muillakin ihmisillä viimeistään siinä vaiheessa, kun ikää tulee tarpeeksi mittariin. Tuskin kuitenkaan kuolet nyt tuohon tramadoliin/komboon. Eiköhän tuosta ole seurauksena korkeintaan huono olo ja ehkä morkkis siitä, että tuli tuhlattua hyviä ryynejä. Nuo Rivat lienevät suitsivan pahinta kouristeluakin. En tietenkään tiedä, otitko vielä lisää tramadolia ja kuinka paljon. Eräs kaveri kuoli aikoinaan tramadolin yliannostukseen. Tyypillä oli järkyttävät opparitolet, muuta ei ollut sillä hetkellä saatavilla ja kiskoi tramadolia aivan järjettömät määrät, kun se ei toleranssista johtuen “tuntunut missään”. Korkea opparitoleranssi ei kuitenkaan suojaa kouristuksilta, kuten ei tässäkään tapauksessa. En tokikaan tarkalleen tiedä, paljonko oli Tramalia kiskonut, mutta puhutaan vähintään kymmenestä grammasta tai tämän suuntaisista annoksista.

^ Olipa koppava vastaus taas kerran. Huh, huh.

Toi Rouva Da Winskin vastaus oli taas suoranaista vittuilua. Olen pahoillani. Auttaisin sinua muuten mutta minulla ei ole kokemusta tramalista. Joskus olen sitä syönyt hermokipuihin mihin se ei auttanut. Hyvää kevättä kaikesta huolimatta.

Anteeksi en tiedä onko kysymykseni off topic, mutta onko tietoa että onko Tramal ja alkoholi vaarallinen yhdistelmä?
Itselläni siitä kokemusta, samoin Panacodista ja alkoholista sekä Diapamista ja alkoholista.
En ole kuollut, nähdäkseni (ellen sitten ole parhaillaan joku Kuudes aisti -leffan henkilö)

Moi

Tässä proviisorin kirjoittama tietoartikkeli lääkkeiden ja alkoholin yhteisvaikutuksista:

paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/ … teiskaytto

terv. Plinkin tiimi

^^ Se kuinka vaarallista alkoholin, benzojen ja/tai oppareiden sekakäyttö on riippuu luonnollisestikin siitä, kuinka suurilla annoksilla niitä vetää. Benzojen ja alkon sekakäyttöä en suosittele vähimmissäkään määrin. Riski hengenvaaralliseen hengityslamaan ei kyseisellä kombolla ole mikään hirveän todennäköinen, joskin toki mahdollista, mutta sitäkin suurempi riski on se, että tästä kombosta sekoaa niin perusteellisesti, että pahimmassa tapauksessa löytää itsensä aamulla putkasta kädet veressä, eikä muista yhtään mitä on tapahtunut, mutta saa kyllä jälkeenpäin vastata tekosistaan käräjillä. Kokemusta on, enkä todellakaan ole ainut, jolle on käynyt näin ryynikännäämisen seurauksena. Jopa hyvin lauhkeat luonteet ovat kilahtaneet tuosta kombosta sangen hurjin seurauksin.

Jos oppareita ja benzoja kombottaa pieniä määriä, se ei ole kovinkaan vaarallista ja onhan monilla ihan lääkärin määräämänä lääkityksenäkin esim. Panacod tai Tramal ja jokin benzo niiden rinnalla. Panacodia en suosittele ottamaan alkoholin kera, ellei ole erotellut parasetamolia siitä pois. Kodeiini ei siinä siis niinkään vaaraa aiheuta, mutta parasetamoli on maksamyrkky ja näin ollen sitä ei tokikaan kannata nauttia yhdessä toisen maksamyrkyn, eli etanolin kanssa.

Suomalaisista huumekuolemista suurin osa on nimenomaan sekakäytöstä johtuvia, mutta näissä tilanteissa annokset ovat yleensä olleet hyvin suuria ja kyseessä nk. ammattilaiset, jotka “tietävät mitä tekevät ja tuntevat omat rajansa” ja parempi överit, kuin vajarit :unamused: .