Kotkan Stoppi

Usein asiakkaana käyneenä, haluan tuoda ilmi asian jonka pitäisi olla itsestään selvä, orgaanisaatioissa kuten Stop Huumeille Ry
Siellä alusta asti ollut vetäjä on koko olemasssaoloajan kertonut asiakkaiden hyvinkin arkaluontoisia asioita muille asiakkaille ko. henkilön ollessa poissa tiloista.

Lisäksi vetäjän ailahtelevaisuus syytöksineen ja taas toisaalta syytöksien takaisin vetämisineen, ei missään nimessä luo hyvää ilmapiiriä Kotkan Stoppiin.
Uudet ja vastatulleet asiakkaat näkevät asian eri silmin, mutta toisaalta hekin ottavat muutamien viikkojen kuluttua etäisyyttä kun ovat saanet kuulla omista asioistaan muilta ihmisiltä ja tietävät että jäljet johtavat Kotkan Stop Huumeille Ry:n vetäjään.

Olisi Helsinginkin aika herätä ja tehdä ratkaisu, sillä tilanne on sietämätön.

Tuo vetäjän tai ohjaajan käytös on ala-arvoista ja epäammatillista! Teidän asiakkaiden pitää koota itsenne yhteen ja tehdä jonkinlainen valitus. Ehkä tämä ohjaajakin voi sitten oppia jotakin jos uskaltaa katsoa peiliin. Joskus alalla tapaa hyvin “nuivia” tyyppejä joilla ei tunnu olevan kutsumusta ammattiinsa tai tuntuu kuin he tekisivät sitä kun muuta “ei ole tarjolla”. Tällöin täytyy meidän päihdeongelmaisten ryhdistäytyä ja valittaa ongelmasta. Meitä on niin helppo sortaa!

Ikäänkuin meillä olisi vähemmän ihmisarvoa! Hyvä että kirjoitit asiasta ja se nousee esille!

Oli pakko rekisteröityä ja kommentoida, sillä itse olen käynyt Kotkan stopissa säännöllisen epäsäännöllisesti.
Tämä nainen joka vetää tätä kotkan puljua ei todellakaan osaa pitää suutaan kiinni, vaan kertoo kaikkien asiat kaikille.
Mutta ongelma on siinä että Helsingin pomot pitää tätä Kotkan vetäjää kullanarvoisena ja jos sinne Helsinkiin joku soittaa niin he menevät heti Kotkan vetäjän puolelle ja varmaan ajattelee että taas joku sekopää soittelee niitä näitä.

Kaikki jotka ovat Kotkan stopista lähteneet ovat lähteneet vain ja ainoastaan vetäjän takia, olen tästä puhunut niin monen entisen kävijän kanssa.
Täytyy ehkä siirtyä Sininauhan puoleen, sillä stopissa en enää kyllä käy.

Tämä Stopin asia on niin hakoteillä, että meidän täytyy kerätä kaikki entiset asiakkaat ja kirjoittaa kirje pääpomo Sepolle, jossa jokainen kertoo miksi he ovat lähteeneet Stopista pois.

Kyllähän se nyt jostakin kielii että Kotkan Stoppi on nyt ilmeisesti neljättä vuotta toiminnassa, eikä siellä käy asiakkaita.
Jos se suljetaan asiakkaiden puutteen johdosta, niin se on väärä ratkaisu, sillä vetäjän vaihtaminen, toisi vanhatkin asiakkaat takaisin ja tukun uusia.

Seppo ei tunne Kotkan Stopin vetäjää, kuin päällisin puolin, mutta hän ei ole ollut Kotkassa näkemässä miten siellä Leenan toimesta juorutaan kaikkien asiat, toisille asiakkaille, joille ne asiat eivät kuulu.

Seppo herää! Älkääkä missään nimessä lopettako Kotkan Stoppia asiakaspulan johdosta. Sille löytyy parempikin ratkaisu.

Mullon vähän samanlaisia muistikuvia. Silläpä ihmetttelenkin, että miten ihmeessä tuollainen meininki vieläkin jatkuu…? :open_mouth:
Eikö kukaan välitä? Edesvastuuseen tuollainen muiden henk.koht asioita juoruava eukko joutas… :imp:

Seppo saattaa ihmetellä että; “kyllähän siellä asiakkaita käy”.

Mutta kyseessä on esimerkiksi makkaran paisto tilaisuus, jolloin sinne tulee paljon ihmisiä viereisistä taloista ja Leena kirjaa ne kaikki asiakkaaksi, vaikka varsinaisia asiakkaita käy siellä kourallinen, joka yleensä johtuu siitä että grillille mennään aina kun on hellepäivä ja varsinaiset asiakkaat löytyvät terasseilta, eikä paistamassa makkaraa.

Seppo, saattaa hyvinkin olla, että keräämme kaikki entiset asiakkaat kokoon ja laadimme kirjelmän siitä mitä Leena on tehnyt, jonka johdosta kaikki vanhan asiakkaat eivät enää astu jalallakaan Kotkan Stop Huumeille Ry:seen.

Sääli vaan että Seppo ja Mytty ilmeisesti on vakaasti Leenan puolella ja pitää asiakkaita, joista näistä puhuu, pelkkinä hörhöinä.
Mutta me asiakkaat kuitenkin tunnemme Leenan paremmin kuin Helsingin porukka, sillä mehän siellä olimme kuuntelemassa Leenan juoruamisia.

Stopin pääasia ei ole se että Leena saa sinne paljon ruokatarvikkeita ja avustukisiakin - Pääperiaate on se että asiat pysyvät Stopin seinän sisällä.

Omituista!

Harva palstalainen on Kotkasta eikä tiedä asiasta mitään. Antakaa hieman esimerkkejä minkälaisia asioita tämä Leena kertoilee muille ja miten hän haukkuu avun tarvitsijoita/asiakkaita? Kuulostaa aika epäuskottavalta…

Uteliaisuus heräsi
VH

Usein hän aloittaa juoruamisen sanomalla: “Teille minä voin kertoa”. Jonka jälkeen tulee kaikki asiakkaiden arkaluontoiset asiat julki, joista ei EHDOTTOMASTI saisi hiiskua sanallakaan kenellekkään muulle kuin kyseessä olevalle asiakkalle.

Tämä kuulosta kyllä jo uskomattomalta ja jopa koomiselta, mutta Leena oli parturissa kertonut asiakkaan asioita ja erään vakikävijän äiti oli samaan aikaan parturissa ja kun äiti meni kotiin hän kertoi tälle vakikävijälle mitä oli K.O. asiakkalle tapahtunut.
Luonnollisesti tämä vakikävijä oli ihmeissään kun kuuli siitä äidiltään, siis voi yhden kerran.

Eikö Leena voisi tehdä henkilökohtaisen ratkaisun ja siirtyä syyrjään Kotkan Stopista, että saataaisiin taas homma pyörimään.
Leena on muuten ihan mukava, mutta suutaan hän ei osaa pitää kiinni.