Kotikanavalle kirjautumispakko? Äänestä!

Hei kotikanavalaiset! Nyt voitte vaikuttaa siihen, miten haluatte palstanne toimivan. Haluatteko että palstan kirjoittaminen muutetaan kirjautumisen taakse? Se tarkoittaa, että palstalle voi kirjoittaa vain rekisteröidyllä nimimerkillä, eikä esim. vieras-tittelillä. Äänestä ylös mielipiteesi!

Palstalla liikaa kirjoittajia vai mistä moinen äänestys?

Minäkin toivoisin, että palstalle voisi jatkossakin tulla myös ilman rekisteröityä tunnusta, jolloin tukea hakevalle läheiselle kynnys tulla mukaan olisi mahdollisimman matala.

Varsinaisia trolleja täällä on mielestäni hyvin harvoin, suurin osa Vieraistakin taitaa olla läheisiä. Eiväthän kaikki halua välttämättä kuitenkaan profiloitua tänne, ymmärrän sen kyllä. Pitää mielestäni olla oikeus niin etsiä apua kuin yrittää auttaa anonyyminäkin.

Jos keskustelee pitempään, minusta keskustelu olisi rakentavampaa, jos toinen olisi jotenkin tunnistettava. Varsinkin tilanteissa, kun samassa ketjussa on yhtä aikaa keskustelemassa monta vierasta, eikä enää tiedä onko tuolle jo vastannut vai onko tämä vieras eri henkilö jolle pitää perustella uudelleen… ja onko tuo kolmas vieras jompikumpi edellisistä vai uusi… Ja jokainen vieras haastaa alkuperäistä yhtä aikaa… vaikka hyvää tarkoittaen… siinä voi tulla turhautunut olo. Tällainen tilanne oli yhdessä ketjussa hiljattain, ja siksi kiivastuin siellä.

Ehdottaisinkin, että jos jossain ketjussa on jo keskustelemassa Vieras, seuraavana mukaan tuleva Vieras ilmaisisi jollakin tavalla olevansa eri henkilö. Ei tarvitsisi rekisteröityä, mutta voisi vaikka viestin loppuun laittaa tyyliin: Vieras kakkonen. Tms.

Ei ole minun asiani neuvoa, miten pitää tehdä; toivon vain, että osaisimme antaa tilaa toisillemme, ja samalla tukea. Siinäpä itsellenikin työmaata!

Hei kaikki,

tämä on juurikin se syy, jonka vuoksi haluamme kartoittaa tilannetta. Haluamme pitää kynnyksen mahdollisimman matalana kirjoittaa ja osallistua, mutta sen mukana tulee myös haasteita. Varsinaista kiusaamista ja trollaamista Kotikanavalla on onneksi harvoin ja siihen voidaan puuttua moderoinnin keinoin. Haluamme, että Kotikanavalle kirjoittavat voivat tuntea olevansa “turvassa”, eivätkä joutuisi ikävän arvostelun tai huutelun kohteeksi.

Teknisenä vinkkinä Vieras-statuksella kirjoittaville sanottakoon, että viestiin voi keksiä nimimerkin kirjoittamalla kenttään jotain muuta kuin vieras (joka lukee kentässä oletuksena). Näin eri vieraat erottuisivat toisistaan ilman rekisteröitymistä.

Jatketaan äänestystä vielä. Mukavaa viikonloppua!

yt. Päihdelinkin toimitus

Kovin vähän häirikköjä tai asiatonta puhetta täällä Kotikanavassa on ja samalla tavalla omaa mielipidettä saatetaan jäädä jankkaamaan kirjautuneenakin. Kirjautumispakko vähensi kirjoittelua(ni) tuolla Valtissakin. Tosin siellä joihinkin ketjuihin tuli asiattomia viestejä ja tarkoituksellista provosointia. Ja tosiaan, täällä voi valita jonkin käyttäjätunnuksen kirjautumattakin. Samaa rekisteröimätöntä käyttäjätunnusta voi toki käyttää joku muukin, mutta ei kai se kovin todennäköistä ole.

Hei kaikille!

Kotikanavan äänestys on nyt päättynyt, kiitos kaikille äänestäjille. Ääniä tuli yhteensä 28 kpl, joista 79 % oli sitä mieltä että kirjautumispakkoa ei laiteta Kotikavalle. Näillä siis mennään, eli jatketaan entiseen tapaan ilman pakollista kirjautumista.

Mukavaa syksyä kaikille!

Yt., Päihdelinkin toimitus

Taitaapa tulla rekisteröitymispakko tänne, kun joku näyttää toimivan sen puolesta. Keskustelu 24:ssä löydät kaltaistasi seuraa.

Niin että mites olisi se kirjautumispakko? Ei jaksaisi tuollaisia persereikä-juttuja täällä lukea.

Hei kaikille

Valitettavasti Kotikanavalle on jouduttu lisäämään kirjautumispakko jatkuvien häirintäviestien vuoksi. Kirjautumispakko jatkuu ainakin toistaiseksi. Pahoittelemme kaikille mahdollisesti koituvaa vaivaa.

Terveisin
Päihdelinkin toimitus

Onhan se harmi, sillä keskustelu varmasti vähän hiipuu kirjautumispakon takia. Lisäksi tiedän, että kynnys ylipäätään kirjoittaa se ensimmäinen viesti voi olla korkea muutenkin ja kirjautuminen sitä vielä nostaa. Mutta tosiaan tänä aamuna, kun foorumilla vierailin, oli joku yön tunteina itseään viihdyttänyt kirjoittamalla muun muassa tuohon kyseiseen aukkoon liittyviä viestejä ynnä muuta roskaa, joten tässä vaiheessa kannatan tätä ratkaisua.

Mutta haluan kyllä kaikkia rohkaista tänne kirjautumaan ja kirjoittamaan, jos yhtään siltä tuntuu. Varmasti keskustelun taso pysyykin korkeampana. Ja haluan korostaa, että myös ei-kirjautuneilta on tullut pääsääntöisesti vain asiallisia kommentteja. Mutta riittää, kun löytyy se yksi älykääpiö, joka pilaa kaiken.

Olen täysin samaa mieltä edellisen kanssa. Tässä tilanteessa ei varmaan ole muuta keinoa. Kirjautumispakko karsii sellaisiakin kirjoittajia, joita varten palsta on olemassa - mutta niin karsii häiriköintikin silloin kun se saa tuollaisen mittakaavan. Ylläpito on kyllä reagoinut kiitettävän nopeasti ja tehokkaasti; nyt kun tulin lukemaan, on tämänpäiväiset paskat ehditty jo lapioda pois! (Ainoastaan Hertan puolella näkyy olevan yksi läjä vielä). Mutta näin sen hyökkäyksen 19.10. jolloin myös oli suureen määrään ketjuja hyökätty ja vieläpä luotu uusiakin ketjuja. Hyökkäys vaikutti suunnitellulta, oli menty uusimmat ketjut läpi järjestelmällisesti, ja perustetuissa valeketjuissa oli joissain järkevä otsikko ja nimimerkki, mutta sisältö oli paskaa. Muistaakseni silloin oli vierailtu myös Vilpolassa ja Hertassakin… - Satunnaisen häiriköinnin vielä jotenkin voi ymmärtää, mutta kun tuo näytti järjestelmälliseltä, ja nyt vielä uudestaan; eipä oikein muuta keinoa ole kuin tämä kirjautumispakko.

Erästä tuttua lainatakseni: “Ei tarvitse olla paljon vikaa, kun se on päässä.” Tuollaisen edessä tuntee olonsa voimattomaksi ja menee sillä tavalla asiaan mukaan, että alkaa itsekin toivoa toiselle pahaa. Tulee tunne, että tuollaista mielen sairautta ei edes pysty parantamaan, vaan olisi parasta, että ko. paskanheittäjät vietäisi kauas synkkään metsään ja laitettaisi lukkojen taakse. Pyydän anteeksi edellistä lausetta lukijoilta, mutta olen tosissaan vihainen. Siihen varmaan tekijät pyrkivätkin, ja onnistuivat sikäli.

Mutta nyt mennään tästä eteenpäin, jätetään tämä taakse ja nautitaan siitä, että häiriköt eivät enää niin helposti pääse mieltämme pahoittamaan. Kirjoitetaan siis me läheiset nyt sydämen kyllyydestä, voimaannutaan :stuck_out_tongue:

Huomenta. Olen joskus hyvin harvoin käynyt lukemassa ja en ole huomannut mitään epätavallista, mutta varmaan ylläpito on ehtinyt siivota sotkut pois. Aika hiljainenhan tämä on ollut, samoin kuin huumeiden käyttäjien läheisten palsta. Ja ymmärrän sen, on aika vaikeaa kirjoittaa siten, ettei kirjoittaisi siitä läheisestä niin ettei tulisi pelkoa, että joku tunnistaisi itsensä niistä. Mieluummin itsekin käyn juttelemassa jossain ryhmässä tai kahden kesken jonkun ammattiauttajan kanssa. On paljon parempi saada puhua rehellisesti ilman pelkoa että joku häiriköi tai tunnistaa itsensä täältä tai muualta.
Kunpa olisi sellainen keskustelupalsta joka ei näy muille kuin käyttäjille. En tiedä miten sellainen voisi olla mahdollista?
Hyvää talven alkua kaikille kaikesta huolimatta!