Korttitalo romahtaa

Kirjoittelin tänne puolisen vuotta sitten ja pelaaminen oli vielä kohtuusummissa. Pientä pelivelkaa oli, summat oli luokkaa tonni-pari. Olen kuitenkin jatkanut sairaalloista pelaamista lähes koko talven ja kulutusluottoja ym. korkeakorkoisia velkoja on kertynyt varmaan n. 15000 euron edestä pl. korot. Jokainen tietää, että monen velan maksaminen ei onnistu parin sadan kuukausierillä, joten vääjäämättä tässä on ulosotto on edessä. Jos joku jaksaa etsiä vanhan ketjuni, voi huomata kuinka nopeasti tämä paska lähti oikeasti alamäkeen. Olen ollut nyt viikon pelaamatta ja maannut sänkypotilaana, saikkua sain töistä, jotka myös voi olla loppumassa piakkoin. Mitähän tässä tekisi…

Mikä pisti pelaamaan?? Kun aiempi viestiketju päättyi kuitenkin pelaamattomuuteen??

Hei korttivie Luin edellisen ketjusi läpi, ja samalla tavalla on käynyt monilla. On oikeasti järkyttävä ajatella, että ihmisellä voi kestää monta vuotta säästää kymppitonni kasaan, ja samalla onnistuu hankkimaan saman verran velkaa yhdessä kuukaudessa. Oletan, että olet vielä nuori ihminen, kun puhuit edellisessä ketjusta opintolainasta. Itsellä ei ole kokemusta asiasta, mutta aika moni on maininnut palstalla, että Norwegianilta saa hyvän yhdistelmälainan. Korko voi olla kohtuullisen korkea, mutta kaikki parempi kun tilanne, jossa maksat monta luottoa yhtä aikaa pois.
15000 euroa on iso summa, mutta siitä varmasti pääsisi siedettävässä ajassa pois. Sä oot nyt nähnyt mitä olet pelaamalla saanut aikaiseksi. Pidä nyt huolto, että viimeinen pelisi on pelattu, ja loppuelämäsi on pelitön. Kyllä se siitä :exclamation:

Kiitos kannustavista sanoista. Ja kyllä, olen 25-vuotias ja kokeilin jo hakea yhdistelmälainaa lähes joka paikasta, mutta kuten arvatakin voi niin ei sieltä nuin isoja summia heru persaukiselle ja vakuudettomalle kaverille. Alan hyväksyä jo ulosoton alkamisen ja yritän vähän säästää rahaa itselle, ennen kuin niin käy. Tuo 15000e+ potti varmaankin kaksinkertaistuu, mutta minkäs teet. Opintolainan takaisinmaksusta voi varmaankin neuvotella, joten jos edes sen saisi pidettyä pois UOsta.

Halusin ostaa uuden polkypyörän ja rahat olisi juuri ja juuri riittäneet ja niimpä koitin voittaa pelaamalla vähän lisää ja siitä kuukausien kierre taas lähti. Voi jumalauta miten tyhmältä tuo kuullostaa… kalliiksi tuli polkupyörä.

Niin on se kumma miten vippifirmat ja vähän paremmatkin antavat helposti pelaamiseen rahaa mutta kun yrittää järjestellä asioita niin sitten ei enää onnistukkaan. Se on tässä nykymaailmassa paskaa että velkaantua voi niin helposti ja paljon. Se on tehnyt monen elämän tosi vaikeaksi. Sen olen saanut huomata itsekkin, en olisi mistään kunnon pankista saanut melkein sataa tuhatta euroa velkaa, mutta näistä kirotuista paikoista sen sai helposti ja saisi vieläkin jos haluaisi. Tuo sinun tilanteesi on onneksi erilainen kun ei taida olla paljon säännöllisiä tuloja et saa sitten onneksi paljon lainaakaan vaikka juuri nyt se olisi velkojen yhdistämiseksi ollut tarpeen. Tuo ulosotto voi olla kohdallasi jopa pelastava asia kun luottotiedot menee et saa niitä typeriä lainoja kovin helposti ainakaan isoja summia.
Itsellä vielä luottotiedot kunnossa ja pelivelkaa noin 50K€ mitä maksaa. En ole pelannut mitään kohta kahteen kuukauteen. Olin tosi höpö kun en ottanut Betfiltteriä käyttöön aiemmin, nyt pelaaminen on estetty ja tehty niin vaikeaksi etten viitsi edes miettiä miten sitä tekisin.
Toivon että saat asiasi järjestykseen vaikka ulosoton kautta se voi olla hyvin hyvä ratkaisu loppujen lopuksi. Olet nuori ja elämä edessä kunhan otat opiksesi ajoissa.

En ole vieläkään saanut mitään aikaiseksi… Istunut kotona ja surenut omia paskoja valintoja… Ensimmäiset eräpäivät kolkuttelee ensi kuun alusta ja tosiaan nuita vippejä/luottoja näytti olevan 8 kappaletta 600-3000€ väliltä. Mitenköhän kauan siinä mahtaa mennä, että nuista ensimmäiset menee perintään ja siitä ulosottoon? Ei ole edes tästä jaksanut ottaa selvää… Mikään muukaan tässä tuskin auttaa, velkaneuvontaan voisi soittaa mutta liekö heilläkään mitään neuvoja antaa…

Kaikki vinkit ennen ja jälkeen tuon perinnän on tervetulleita.

itselläni uo on pyörinyt nyt kolmisen vuotta ja meikäläisen impulsiivisuudella ihan hyvä,ei ainakaan velkaannu lisää. Mutta tosiaan eräpäivästä menee kaikkineen noin puoli vuotta kunnes uo alkaa pyörimään. Tämä johtuu siitä että perintäfirmat pyörittävät velkaa korkealla korolla tuon sallitun puolen vuoden ajan. Kannattaa lähettää sp firmoille ja vaatia että velat haetaan uo aikaisemmin,säästyy maksimikoron turhalta maksamiselta. Sitten kannattaa päästää isommat velat uo ja yrittää maksaa pienempiä pois,käräjäoikeuden maksut on aika hintavia.Uo maksut näkyvät ulosottolaskurissa,sieltä voi laskea paljonko uo vie/kk.Kun vuosi uo on täynnä voi anoa 2 maksuvapaata kuukautta,myös jos on hankintoja(pesukone,silmälasit ym) näihinkin voi anoa maksuvapautta. Kannattaa jo etukäteen jutella uo kanssa,he neuvovat mielellään(eivätkä ole mitään mörköjä).Jos uo vie,niinkuin minulta niin paljon että jäljelle jää vain toimeentulotuen verran käteen(491e yksinasuvalta)saa kelalta esim sähkölaskuun,lääkärikäynteihin,lääkkeisiin perustoimeentulotukea. Toivottavasti tästä oli edes pikku apu. Eikä uo ole mikään peikko,velkaantuminen loppuu ja olo oli ainakin minulla helpottunut kun se yöllinen velkojen kanssa valvominen ja panikointi loppui. Rahaa on vähän mutta kyllä sillä pärjää.ps. velkaneuvojalla kannattaa käydä,tottakai jos heillä olisi jotain neuvoa antaa …niin…ja jos uo ei tulekaan niin vapaehtoinen luottotietojen menetys,vai mikä se nyt onkaan…ettei lisävelkaa enää tulisi.

Kiitos. Viestistäsi oli kyllä apua. Siirtääkö vippifirmat yleensä nuita velkoja ulosottoon nopeammin jos pyytää vai pyörittävätkö he siitä huolimatta puoli vuotta nuita velkoja, jotta maksimikorot saadaan irti?

2013 tuli voimaan laki jonka mukaan velallisella on oikeus vaatia perinnän keskeyttämistä ja asian siirtämistä oikeudelliseen perintään. Pyyntö on lähetettävä ko.firmaan sp kautta kirjallisesti.Perintätoimiston on velallisen pyynnöstä haettava velkomustuomio tuomioistuimesta. Omalla kohdalla toimi vaikka joku firma vaati kyllä useamman viestin. Mutta isommat uo ja pienempiä maksuun mahd. mukaan koska tosiaan kulut on mittavat.Ja velkaneuvojan kanssa vielä neuvottelu,kaiken varalta…entäs Takuu-Säätiö??.Uo on kuitenkin se viimeinen vaihtoehto .Kyllä asioilla on tapana järjestyä, pelaamattomuus ennen kaikkea,myöhemmin,jos saat säännöllisiä tuloja kannattaa miettiä Takuu-Säätiötä,sieltä voi hakea takausta vaikka uo onkin päällä. Itsellä taistelu peliautomaatteja vastaan jatkuu,onneksi(huoh!) en koskaan oppinut noihin nettikasinoihin. Mutta kyllä automaatteihinkin sai sitä rahaa menemään…Voimia ja luottamusta tulevaan!..Tuosta pesämunan keräämisestä,uo:n mukaan käsittääkseni tilillä olevat ylim.varat ulosmitataan joten (miun mielestä)kannattaa tosiaan maksaa pois pienempiä lainoja.