Kokemus päihdelääkärille käynnistä Lahesta

Kävin Lahessa julkisen sektorin [Poistettu tunnistetietoja -Päihdelinkin moderaattori] vastaanotolla. Oli kyllä kaikkien aikojen suurin pohjanoteeraus lääkäreistä joiden vastaanotolla olen käynyt. Puhuimme todella hankalasta uniongelmastani jota olen tietenkin väärin yrittänyt hoitaa päihteillä. Painoton että unettomuuteen on saatava toimiva hoito ennen kuin voidaan hoitaa mitään muuta eli päihderiippuvuutta (En enää käytä juurikaan päihteitä), masennusta (joka on suoraan verrannollinen unen määrään, kuten myös sosiaalisten tilanteiden pelko) ja ahdistusta.
Kerroin hänelle kuinka en pysty syömään neuroleptejä enkä yrityksiä lääkkeitä sillä ne lamauttavat kehoni, saan kaikenlaisia harhoja, ahdistun valtavasti, tulen itsetuhoiseksi enkä ainakaan saa nukutuksi. Lääkäri määräsi mulle 50mg Promatsiinia ja kun kysyin ettei vaan ole mitään sukua trisyklisille lääkkeille tai neurolepteille niin se lääkäri väitti ettei ole.
Hain lääkkeet ja ennen kokeilemista tarkistin netistä vielä mitä haittoja lääkkeestä voisi olla, koska olen todella herkkä saamaan kaikki mahdolliset haittavaikutukset, mutta harvoin mitään hyötyä.
No olihan se neurolepti ja sukua trisyklisille lääkkeille. Tuntuu ihan käsittämättömällä että lääkäri tekee noin vaikka nimenomaan kysyin että eihän vaan ole mitään sukua trisyklisille lääkkeille tai neurolepteille. Vahvuudet olivat 5mg, 25mg ja 50mg ja mulle on määrätty 50mg. Jos olisin kokeillut sen määräämää myrkkyä en ehkä olisi selvinnyt hengissä. Aikaisemmin neuroleptit ovat aiheuttaneet pahimmillaa täydellisen halvaantumisen 2 vuorokaudeksi, ekstrapyramioireet, kävelykyvyn, puhekyvyn, tajun, mutta uni niillä ei ole koskaan tullut. Trisyklisiin kuuluvaa lääkettä olen kokeillut kerran lastenannoksen ja olin vuorokauden niin sekaisin kun olla voi. Sain kaikki mahdolliset harhat yms. Enkä meinannut selvitä hengissä. Sen jälkeenkään ei uni tullut vielä pariin päivään.
Kerroin lääkärille edellämainitun ja silti hän määräsi lääkettä joka on minulle pahinta mahdollista myrkkyä. En mä enää tiedä mitä voisin tehdä Olen todella uupunut enkä saa mistään mitään apua unettomuuteeni, päinvastoin. Tämän jälkeen en mene enää lähellekään terveydenhuoltoa. En ole koskaan tuntenut itseäni näin arvottomaksi, epätoivoiseksi ja ahdistuneeksi.

Olin syksyllä 3kk päihteetön ja yritin saada maksusitoumuksen laitos kuntoutukseen viime toukokuusta lähtien mutta ei ole onnistunut. Nyt olen noin 1,5v päivittäisen (nuuskaamalla, en koskaan suonensisäisesti) amfetamiinin käytön jälkeen käyttänyt satunnaisesti. Lisäksi lopetin kesäkuussa alkoholin mutta nyt olen parin viime kk aikana ottanut pari annosta viikossa.

Hei!
No onpa ikävä juttu, onko mitään mahdollisuutta kuitenkin vielä käydä lääkärillä keskustelemassa tuosta lääkkestä ?
En ota kantaa lääkärin toimintaan, mutta lienetkö tullut kuulluksi. Lääkityksehän ei muutenkaan aina mene kohdilleen, jos aloitetaan uusi lääke, jota ei ennen ole ollut.
Sinulla on hyvä tahto ja halu päihtettömyyteen, joten se on kyllä kunnioitettavaa.

Hei. Luojan kiitos, että joku kertoi kokemuksensa, mun piti jo tänään mennä, mutta en jaksanut nousta uniongelmieni takia, mulla täsmälleen sama kuin sulla, en nuku ollenkaan öitä selvinpäin, aikaisin nukahtaminen tapahtunut aamu kuuden aikaa ilman päihteitä tai unilääkkeitä, taustalla masennusta, ja ahdistusta myös, jotka johtuvat alkoholista ja kannabiksesta, entäs sinulla? Olen myös päälle 30-vuotias nainen, olisi ehkä mukava vaihtaa privana ajatuksia?