Kokemus korvaushoidon lopetuksesta

Hei kaikille.
Hirmuisen vähän löytyy kokemuksia korvaushoidon lopetuksesta, ainakaan onnistuneesta sellaisesta, joten haluaisin jakaa oman kokemukseni tsempiksi muille.

Kuten kaikki varmasti tietävät, niin subureflat ovat liki pahinta maailmassa ja itsekin pelkäsin lääkityksen alasajoa kuin ruttoa. Olin kuitenkin aiemmin yrittänyt lukuisia kertoja lopettaa pikkuhiljaa vähentämällä.
K-hoito itselläni kesti 15 kuukautta, mutta olisin lopettanut paljon aiemmin, jos olisin tiennyt, kuinka helposti se käy.

Hoito aloitettiin suboxone filmillä, joista siirryttiin parin viikon jälkeen buvidal injektioihin, ensin viikko ja sittemmin kuukausi.

N. 7 kk hoidon aloituksesta siirryttiin subutex injentioihin, koska matkustan paljon ja lääkärin mukaan se kantaa pidemmälle ja näin tosiaan oli.
Vahvuutena pidettiin koko ajan se miedoin 100mg ja antoväli oli alusta alkaen 6 viikkoa. Pidempäänkin olisi kantanut, mutta tuo 6 viikkoa on ilmeisesti joku maksimi, jota aktiivisen k-hoidon aikana ei tule ylittää.

Koko ajan oli takaraivossa ajatus lopetuksesta, mutta en yksinkertaisesti meinannut uskaltaa, koska pelkäsin refloja niin paljon. Itselläni ne kun ovat olleet niin pahat, että olen liki liikunta kyvytön, koska vetää niin voimattomaksi. Siihen päälle järjetön kipu koko kropassa, maailman karsein flunssa ja paskat housussa tämän tästä, niin jipii.

Sisuunnuin kuitenkin, kun otti niin päähän ajatus olla jostain niin helvetin riippuvainen. Injektiot lopetettiin seinään, ei muita apuja, bentsoja tai muutakaan lääkkeellistä tukea.
Ja ettepä arvaa mitä tuleman piti…
EI MINKÄÄNLAISIA REFLOJA!
Siis ei kirjaimellisesti mitään, ei yhtään mitään. Aivan kuin koko lopetusta ei olisi edes tapahtunut.
Aikaa on kulunut viimeisestä piikistä 7-8 kuukautta ja en todella ole havainnut voinnissani kuin korkeintaan positiivisia muutoksia. Edes mielihaluja vetää ei tullut missään vaiheessa.
Ilmeisesti laskee niin tasaisesti, että elimistö sopeutuu sitä mukaa.

Tämä injektoitava subutex on oikeasti aivan mieletön keksintö ja upea asia kelle tahansa, kuka ei meinaa päästä aineesta irti. Tämän kanssa se nimittäin sujuu kuin itsestään, huomaamatta.
Suosittelen lämpimästi joka ikisella asian kanssa kamppailevalle.

1 tykkäys

Heissan ja tervetuloa palstalle! Kirjoituksesi taitaa kuulua enemmän jollekin muulle osastolle. Itse en ainakaan ymmärrä paljoakaan tuon tyyppisestä ongelmasta/hoidosta, kun olen ollut ongelmissa “vain” alkoholin kanssa. Toki muuten lääkkeiden alasajosta on jonkin sortin kokemusta.

Halusin silti mainita, että luin kokemuksestasi mielenkiinnolla. Olen todella iloinen, että tuollaisia apuja on olemassa ja lisää kehitellään jatkuvasti. Aletaan ymmärtää, että harva asia on niin simppeli, että sen kun lopettaa vaan. Ole syystä ylpeä itsestäsi, ja hirveästi tsemppiä puhtaaseen jatkoon!

Totta muuten, oletin koskevan kaikkea lopettamista, ei vain alkoholia😅