Kodeiini, parasetamoli ja epätoivotut vaikutukset

Onko muilla kokemusta siitä, että jos nauttii kodeiinia sellaisenaan ilman parasetamolia jota on esim. panacodeissa, vaikutus muuttuu? Ihan pienilläkin annoksilla (15-60 mg) olo on huomattavasti kevyempi ja vähemmän tokkurainen, jos otan kodeiinia sellaisenaan, mutta sama määrä vaikkapa panacodeina tuo ihan tajuttoman pöhnän, suoranaisesti epämiellyttävän olon. Kivunlievityksessä on ehkä pienenpieni ero panacodin ja pelkän kodeiinin kera, mutta esim. duunissa ei tulisi mieleenkään ottaa tuota tablettia vaikka koipeen välillä sattuu aivan vitusti edelleen koska meen siitä yhdestäkin ns. vähän pihallem ja teen duunia ihmisten parissa jossa ei oikein voi olla pöhnässä :confused: Ja noita on tullut kuitenkin syötyä säännöllisesti viitisen kuukautta. Voiko parasetamoli, joka ei käsittääkseni ole mitenkään psykoaktiivinen aine, todella vaikuttaa kokemukseen noin paljon? :unamused:

Outoa tää mustakin on. Ehkä pitää käydä mittauttamassa maksa-arvot, kesäkuussa ne oli kyllä ihan normaalit, eikä noita panacodeja oo tullut syötyä kuin max. 4 päivässä, yleensä 2-3 ja välillä ei ollenkaan… En mä erityisesti edes pidä kodeiinin vaikutuksesta, mutta kipuun se toimii paremmin kuin burana (ylläri).

Itellä ei tunnu lätkä panacodeja toimivan erottelulla millään, tiiä sitten teenkö sen väärin (onko se edes mahdollista :smiley:) . “Raakana” toimii… tolet nousee vaan vitun äkkiä… kolmantena päivänä 10 panacodia taulussa ei sano mitään.

Ne tehostaa toistensa kivunhoidollisia vaikutuksia, ei päihdyttäviä.

Periaatteessa ja käytännössä kyllä, DM sanoinkin, että parasetamolin vaikutustapaa ei ihan täysin vieläkään tiedetä. eli voi olla jotkut ketkä on herkkiä parasetamolille (jotkut voivat olla jopa yliherkkiä) ja saada sitä kautta sekavamman olotilan…

Voi olla, että teet jotenkin väärin, ainakin kropalle on hyvä vesierotella tuo paska pois siitä (paraset.), siis jos siitä riittää jollekin viihdearvoa. itelläkään ei sano 10-15 mitään, ei edes bentsoilla ja oksikodonia alla ollessa… tuossa on vaan järkyttävä määrä parasetamolia jos ei erottele, kyllä se kroppa sen 10 kpl kerran kestää, eli 5000mg parasetamolia (muistaakseni se 15g alkaa olemaan jo myrkytystilan riski tjsp), ja itellä kestänyt ihan tyhmyyksissäni sen 15kpl:ääkin. vituttaa vain sen jälkeen kun mennyt ottamaan kun kivut ei lievity ollenkaan, päihtymistä en edes hae tai saa siitä, koska alla on ollut pitkään vahvemmat opiaatit. Vaimolta tosin vie kivut hyvin, tai sanoo, ettei vie kipuja, mutta nukahtaa melko nopeasti. eli periaatteessa toimii, kun muuten särkisi eikä saisi nukuttua, mutta tuon kanssa nukahtaa nopeasti… Joten jos joskus noita leikkausten jälkeen taas tuputetaan paketillisen niin otan taas reseptin ja haen muijalle ne vaikka menkkakipuihin tjsp. Tosin saahan hän itsekin niitä haettua lääkäriltä ja muita miedompia relaxantteja. Monet kerrat on lääkäri repinyt lääkerespan leikkauksen jälkeen kun kotiuttaminen on ollut, katsonut mitkä lääkket kotona menevät. Toki normi 1g panadol forten ja burana 600mg respan yleensä otan, jos sattuu vieraita käymään ja on pääkipeä tjsp. itelle ei tunnu enään auttavan lieviin migreenikohtauksiinkaan enään miranax 550mg, vaikka ottaisi muutaman kerrallaan. täytyisi varmaan raahautua taas lääkäriin ja pyytää täsmälääkkeitä, on vaan niin vitun kalliita :confused: sori, loppu offia…