Kodeiini ja masislääkkeet?

Onko mitään masennus/ahdistuslääkettä, joka ei vähentäisi kodeiinin vaikutusta?
En kyllä ole edes varma, kumpi tässä enemmän vaivaa. Masikseen jotenkin tottuu, se on aika luonnollistakin, mutta siihen alkaa mennä hermot, kun en pysty enää hoitamaan mitään tavallisia asioita, kun ihmisten joukossa liikkuminen ahdistaa niin paljon. Tai ainakin se on tosi tuskan takana.

Onko siinä perää, että kun masislääkkeen aloittaa, niin ahdistus ensin pahenee?

En ole edes tiennyt että masennuslääkkeet vähentävät kodeiinin lääkinnällistä tai huumaavaa vaikutusta (oletan että takoitat tässä SSRI-lääkkeitä).

Joidenkin SSRI-lääkkeiden kanssa minulle on käynyt alussa juuri niin, että ahdistuneisuus on lisääntynyt hoidon alettua. Tämä lienee suhteellisen tavallinen sivuvaikutus, jonka pitäisi hävitä kahdessa viikossa. Kyseinen ongelma on ollut vain Cipramilin (Sitalopraami) kanssa, muut ovat toimineet oikein hyvin. Tässä Cipramilin pakkausselostuksessa on kuvattu hyvin aineen negatiiviset vaikutukset, joista toiset kärsivät, toiset eivät: spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/hu … 203957.pdf

Aika jännää. Löysin täältäkin varmaan ainakin 15 ketjua, joissa mainittiin, että Ssri-lääkkeet kuluttavat jotain samaa maksaentsyymiä kuin kodeiini, ja siksi sen teho vähenee.

En saa tuota pakkausselostetta auki, kun se on pdf-tiedosto, mutta luulisi, että siinä sanotaan jotain, jos noin on. Siinä kohdassa, jossa puhutaan yhteisvaikutuksista. Täytyy varmaan hakea se Googlella, niin saa sen pelkän html-version.

Luin sen selostuksen. Kuulun varmaan juuri siihen itsaririskiryhmään. No olisi varmaan kaikkien kannalta parempi, jos saisin sen vihdoinviimein tehtyä. Mutta todennäköisesti olen liian pelkuri edelleen.

Löysin sellaisen tiedon, että Zoloft olis ainoa noista ssri-lääkkeistä, joka ei vaikuttaisi siihen kodeiinin tehoon. Varmaan yritän saada sitä sitten.

Tosi kummaa ainetta toi Zolofti. Siitä tulee jotenkin samaan aikaan huono olo, ja sitte kuitenki sellainen myös, että pitää syödä koko ajan.

Hermot on kireellä kuin viulun kielet. Tuntuu, ettei kohta pysty olemaan yhtään milläänlailla. Ja nythän me ei edes tiedetä, johtuuko tämä lääkkeestä vai siitä, että kuuppani hajoaa muutenvaan.

Mulla Zoloft aiheutti ainoastaan tuskaisuutta, jota sen piti torjua. Toinen lääkäri ihmettelikin että “kuka sulle tuota moskaa on kirjoittanut?”

Kyllä niitä löytyy parissa minuutissa googlettamalla, kunhan tiedät oikeat avainsanat ja tiedät jotain maksan toiminnasta. On masennuslääkkeitä jotka jopa “buustaavat” kodeinin vaikutusta estäen sen tärkeimmän metaboliitin hajoamista. (voi olla vaarallista)

Ne hakusanat googleen… keksikää itse.

mulle sanottiin,siis lääkäri sanoi,että esim sertraliini vähentää kodeiinin vaikutusta niitte metabolian takia.on tullu huomattua :bulb: