Käyttörikoksesta!!!

järjestyksenvalvojat löysivät minulta festareilla n. 1g amfetamiinia ja pienen määrän kukkaa.Yö putkassa, aamulla kuulustelut ja myönsin kokeilleeni molempia aineita ja sanoin ostaneeni ne tuntemmattomalta henkilölt. Tuleeko sakko perässä postilaatikkoon? Käräjä oikeuden mahdollisuudet? Mikä merkintä tuosta jää, onko se kuuluisa H-merkintä joka näkyy kaikille?

Todennäköisesti noin pienestä määrästä saa sakot, jolloin merkintä näkyy poliisin sakkorekisterissä 5 vuotta. Oikeuteen asia voi mennä mikäli kiellät joitakin syytteitä, tai jos syyttäjä haluaa viedä asiaa eteenpäin.
Sakkorekisterimerkintä ei näy työnantajien yleisesti pyytämässä rikostaustaotteessa eikä myöskään rikosrekisteriä asiasta tällöin tule.
Miinuspuolena tulet todennäköisesti saamaan huumetestitikkarin joka kerta suuhusi, kun poliisit kysyvät ajokorttia ja rekisteröintitodistusta.

Ei mitään H-merkintää ole olemassakaan! Kelatkaa ny vähän: Et ois joku merkintä, joka ilmaantuis kaikkien virastoiden tietokantoihin, et tää tyyppi on narkkari…

Eiks tää H-merkintäläppä nyt vaan liity siihen, että porukkaa huolettaa tuleeko jostakin merkintä rikosrekisteriin. Sakoistahan ei tule, rikosrekisterin “saa” vaan vankeustuomioista tai vastaavista vapausrangaistuksista (esim. ehdonalaisesta, yhdyskuntapalveluksesta jossain tapauksissa jne.). Ja rikosrekisterissä toki näkyy mistä rangaistus on tullut, ja jos se on huumeksista niin ehkä tämä on sitten se kuuluisa H-merkintä.

Eipä sillä, kyllähän poliisisedät itsekin viljelee tuota H-merkintäläppää. Pelottelevat sillä nuoria hippejä ja vähän vanhempiakin. Minuukin ovat sillä uhkailleet, hui! Vaikka oon niin kunnollinen.

Itselleni Tullissa työskentelevä ihminen tuosta h-merkinnästä sanonut ja tarkastanut sen vanhentuneen… En todellakaan ala ko ihmisen sanomisia kyseenalaistamaan, hän voi kuitenkin luvan kanssa tietojani katsella; eli verisukua on… Ei näy kuin tuon & kyttien yhteisessä tietokannassa; tai liekö kantakaan täysin yhteinen, radio kyttien puolelta on auki tullille ja vice versa… 10+1v viimeisestä huumausaine-rikkeestä, niin ei ole voimassa… Eipä tuon vanhentumisen jälkeen ole rajalla ollut yhtään koiraa taluttajineen… :open_mouth: :astonished:

Liekö helpompaa luokitella rikokset väkivalta-, h-aine-, ihmisen henkeen kohdistuviin-, seksuaali- sekä ei ihmisen henkeen kohdistuviin rikoksiin? Rajalla ainakin tietyt rikokset eivät merkitse matkustaessa lainkaan viranomaisille… Sen sijaan päihderikoksista tuomitut on hyvä puhalluttaa ja tarkastaa rajalla, ns “riskiryhmä”…

Oma rekisteri on puhdas, hallussapito näkyi 11v… Mikäli olisin saanut uuden h-rikoksen, jälleen rikkeen näkymisaika+1v… Eipä samaa tietokantaa ole th-puolella… Viranomaisten kanta kattaa kaiken vauvasta vaariin jos sukua aletaan tutkimaan… Liekö huumenumero vain kutsumanimi, että rekisterissä näkyy voimassa oleva h-ainerikos? Itse kokisin pahempana sen seksuaalirikollisen leiman… :open_mouth:

hs.fi/paivanlehti/sunnuntai/ … 2806893521

Eli huumausainerikos. Oli kyse käyttörikoksesta tai myynnistä… Tulli ja Poliisi tekevät yhteistyötä ja ainakin maahanmuuttoviranomaisia saattaa kiinnostaa, mikäli muutat ulkomaille… Eiköhän tosiaan seksuaalirikollisille ole oma slangisanansa… Voisivat joka tapauksessa käyttää oikeaa sanaa, lasten ja nuorten parissa työskentelevältä tarkastetaan rikosrekisteri; johon käyttörikoskin kuuluu…

Itselleni kävi aikoinani vittumaisesti kun sattui olemaan kyttäradio auki kun tuttuni oli töissä (tullissa). Seuraavaksi kun puhuimme puhelimessa, kyseli että miksi osoitteeseen oli soitettu ulkopuolisen taholta kytät?! :astonished:

^ Riippu monestakin asiasta, eli kantsii harkita aika tarkasti minkä vaivan yhteydessä maksaa vaivaa (hihi) kertoo päihdetaustastaan. YTHS:llä olisin aika hiljaa moisista asioista, sieltä kun on muutenkin nihkeetä saada hoitoa. Samoin jossain perus TK-puolella. Eli pohdi, onko laittomat päihteet kuinka isossa osassa sen asian suhteen, minkä takia yleensäkin olet siellä lääkärin pakeilla.

En kerro lääkäreille koskaan päihteiden käytöstäni. Valehtelen jos siitä kysytään. Joskus lääkäri on tosin silti kuittaillut päihteistä, vaikka olen kaiken kieltänyt. Ei ne tyhmiä ole.

En ole saannut vieläkään selvyyttä tärkeimpään asiaan eli = 1g amfetaaminia + 0.5g kukkaaa , selviänkö sakoilla vai tuleeko tuon amfetaaminin takia käräjät? kellään kokemusta? Ja kauan ensimmäiseen yhteydenottoon menee aikaa yleensä tälläisessä jutussa?

Tulee käyttörikos ja selviät sakoilla. Kärjäoikeuteen voi mennä paikan päälle, mutta voivat käsitellä asian ilman läsnäoloasi, mikäli et saavu paikalle.

On.

Riippuu paikkakunnasta. Voi mennä vuosi tai pidempäänkin.

Ensinnäkin lasten kanssa työskenteleviltä vaaditaan tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta rikostaustaote, ei pelkkää rikosrekisteriä. Rikosrekisteriin merkitään ainoastaan vankeustuomiot (myös ehdolliset) tai niiden asemasta tuomitut yhdyskuntapalvelut ja valvontarangaistukset. Rikostaustaote sisältää rikosrekisteriin merkityt tiedot joistakin lapseen kohdistuvista rikoksista, seksuaalirikoksista, väkivaltarikoksista sekä huumausainerikoksista sekä lisäksi sakkorekisteriin merkityt tiedot sakoista, jotka on tuomittu lapseenkohdistuvista rikoksista tai seksuaalirikoksista.

Sen sijaan turvallisuusselvityksessä käytetään myös sakkorekisteriä, johon tiedot huumausaineen käyttörikoksesta saadusta sakosta tallentuvat viideksi vuodeksi. Turvallisuusselvitystä tehdessä voidaan käyttää myös tietoja poliisiasian tietojärjestelmästä, jonka pidätettyjen rekisteriin merkitään tieto pidätyksestä merkitään niin kauaksi, kunnes on kulunut 10 vuotta viimeisestä merkinnästä.

^ Kyllä olen poikkeustapaus, kun kestää aina se vuosi tuomiosta että nollaantuu tausta! :astonished: Huumausainerikoksen sakotkin tuomitaan, oikeuteen ei tarvitse mennä… Tällöin rike näkyy tiedoissa! Oman tuomion aikana ei ollut käyttörikosta, hallussapito…

Sakko tulee postissa, samoin tieto oikeuden päivästä ja että paikalla ei tarvitse olla. Aiemmin tuli vierailu Krimiin ennen tuota, enää en tiedä eikä tarvitsekaan tietää koputtaa puua

Sama asia on jos rikot ehdonalaista, vaikka sitä olisi 4v; se vankeustuomion kanssa muuttuu kk:ksi! Kaikki oikeudessa tuomitut tiedot voi nähdä viranomainen, myös ne syyttämättä jätetyt; tosin tällöin tulee etsiä ne tiedot… Itselleni aivan sama, kyllä luulin että 10v on 10v, mutta vuosi tulee olla ilman rikoksia päälle, ettei rikos näy! Reilu vuosi aiemmin näin ainakin toimittiin!

Sakot tulee, eikä sun tartte olla paikalla missään oikeusistunnossa, voivat ratkaista asian ihan ilman sinua.

Vähän offtopic… kelatkaa, et mul oli lätkä avomieheni kymppipameja käsilaukussani, koska se oli sillä hetkellä huomattavasti kätevämpää, kuin miehen kantaa sitä kädessään. Nohh, lätkä jäi laukkuun ja toisessa yhteydessä kytät sitten näkivät tämän lätkän ja nyt minua syytetään huumausainerikoksesta. (Koska pamit toisen henkilön) :smiley: Uskomatonta…

Taaskaan en ymmärtänyt puoliakaan viestistäsi, mutta sakko huumausaineen käyttörikoksesta voidaan antaa myös rangaistusmääräysmenettelyssä, jolloin sitä ei tuomita.

En jaksanut lukea ketjua mutta luulen että tuo mystinen h-merkintä tarkoittaa käytännössä sitä jos esim joudut terveyskeskukseen verikokeisiin ja sieltä jotain näkyy.
Sehan pomppaa ainakin meidän kunnalla ensimmäisenä esille jos minun kansion avaa. Ja psypolilla samajuttu, viiden vuoden takaiset jutu ovat päällimmäisinä esillä.
Jos et ole varovainen niin tieto saattaa levitä yksityisillekkin asemille, työkkäreistä ja sossusta nyt puhumattakaan.
Sossut ja työkkäri nyt tuntevat sinut muutenkin paremmin kuin sinä itse että ei kai tuo nyt niin paha homma ole.