Käytännön vinkkejä

Kertokaa käytännön vinkkejä miten helpotatte omaa elämäänne alkoholistin kanssa.

Tässä minun oivallus: Ostin rattilukon estämään autoni käytön. Enää sillä ei ajeta kännissä eikä bensat hupene tietämättäni. Mies nimittäin saattoi kaivaa autoni vara-avaimet itselleen ja otti autoni kiellosta huolimatta käyttöönsä. Humala ei estä häntä ajamasta. Käsittämätöntä!!

En pidä yleensä käteistä kotona ja olen vaihtanut pankkikortteihini tunnusluvut koska tililtänikin hävisi rahaa. Lasten lompakot on lukitussa kassalippaassa jonka avainta pidän mukanani tai piilotan vaihteleviin paikkoihin kotona ollessani. Parempi näin ettei lasten tarvitse pelätä enää seteleidensä katoavat. Surullista kyllä kaiken kaikkiaa.

Oman kokemukseni mukaan paras käytännön vinkki on kertoa [size=150]kaikille[/size] että kotona on alkoholisti, ja mitä se tarkoittaa.

Todellisuusterapia=paras terapia.

Mitä rattijuoppouteen tulee, niin alkolukko on varmaan ihan ok, mutta niin on myös soitto poliisille silloin kun juoppo on liikenteessä, oli se sitten oma tai muiden. Tiedän, se tuntuu kyseenalaiselta ja vaikealta, mutta kynnys mataloituu jos kaikki jo tietävät että kyseessä on alkoholisti :wink: