känni-idiootti

Terve

Täällä 21 vuotias poika joka eilen kokeili ensimmäistä ja toivottavasti viimeistä kertaa kovempia huumeita (piriä kai :question: ) nenän kautta jauheena, pyöri piripäissään ympäri kaupunkia, sekä tuhlasi ja hukkasi 400-500 € kyseisen illan aikana. Tämä kaikki tapahtui runsaan alkoholin nauttimisen jälkeen ja on vain yksi esimerkki toilailuistani. Saa luvan toimia loppuna omille kännisekoiluilleni.

En juo hirveän usein (n. 2-6 pv/kk), mutta silloin kun juon niin juon umpikännit, vaikka yrittäisin juoda kohtuudella. Muutun myös aivan eri ihmiseksi: agressiiviseksi ja/tai täysin hultittomaksi paskaksi vailla minkäänlaista järjen hiventä. Jos jatkan samalla mallilla teen vielä jotain peruuttamatonta itselleni tai muille. Ainut järkevä vaihtoehto on lopettaa juominen kokonaan kun ei kohtuudella juomisesta kerran tule mitään.

Vaikeinta tulee varmastikin olemaan vierestä katsominen kun kaverit läträävät.

Helvetinmoinen morkkis ja ahdistus huumeseikkailusta, sillä en ikinä olisi uskonut itseni retkahtavan. Tuntuu kuin olisin pettänyt itseni. Voiko kerrasta jäädää pysyviä fyysisiä/henkisiä vaivoja :question:

Tiedän että ongelmani ovat pienempiä kuin monella ja kuulostan teiniltä mutta olisin silti kiitollinen neuvoista ja ajatuksista.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Kyllähän tuon täytyykin huolestuttaa - tiedät varmaan itsekin, että kaikile ei suinkaan käy noin. Osalle meistä on tullut verenperintönä taipumus addiktioon ja tuo kuulostaa aika lailla siltä. Onko suvussasi tätä taipumusta niin että olisit sen rekisteröinyt?

Ymmärrän, että olet pelottavan asian edessä, mutta älä kuitenkaan vielä ryhdy suremaan sitä, miten selviydyt joskus tulevaisuudessa kun muut ottavat. Ihan ensin kannattaa olla ottamatta, että saa päänsä järjestykseen.

Kirjoittaminen tänne on auttanut muitakin.
Tsemiä!

Jos se todella oli piriä, tuskin jää mitään ongelmia. Tähän varoituksen sana: jos olet addiktoituva ihminen, piri koukuttaa todella nopeasti. Puhun kokemuksen äänellä, piriä ja muutakin monta vuotta, siihen päälle vielä alkoholiongelma. Kesti monta vuotta päästä piristä ihan kokonaan irti, pelkkä aineen ajatteleminen aiheuttaa yhä jonkinlaisen reaktion. Älä leiki sillä, se on synkkä tie! Alkoholi on sitten toinen, olet selvästi koukuttuva ihminen kuten minäkin. Siihen on paras keino olla ottamatta ollenkaan. Oot nuori vielä, kyllä mun nuoruudessa ne jotka osas kieltäytyä, ne oli kaikkein kovimpia tyyppejä. Tsempit sinne, tämä on hyvä paikka olla ja selvinpäin on helvetin hauskaa!

P.S. Kuulostan ihan täti-ihmiseltä! Apua!

Tervetuloa palstalle vain minunkin puolestani!

Jotkut ihmiset nyt vaan muuttuvat alkoholin vaikutuksenalaisena erittäin holtittomiksi, koviakin riskejä ottaviksi, luonne voi olla täysin päinvastainen jne… En myöskään minä tunnista itseäni humalassa, siksi pystyn samaistumaan kirjoitukseesi hyvin. Vaikkakin oma holtittomuuteni ilmenee hieman eri tavalla.

Ei tuohon ole muuta ratkaisua kuin holin käytön täysi lopettaminen. Sun aivot reagoi viinaan tuolla tavoin ja se ei todennäköisesti tule muuttumaan (ainakaan parempaan suuntaan).
Voisiko tilannetta ajatella niin, että olet yksinkertaisesti allerginen viinalle?
Mikäli et pysty olemaan täysin ilman alkoholia vaikka käyttäydytkin vastoin omia periaatteitasi, niin kehottaisin ottamaan yhteyttä A-klinikalle ja vaikka ottamaan 3-6kk Antabus kuurin.

Mikäli aine oli amfetamiinia, niin tuskin sinulle mitään pysyvää jää (toivottavasti et pitänyt vaikutuksesta tai et muista sitä, nimittäin psyykkinen riippuvuus aineeseen saattaa syntyä hyvinkin nopeasti). Mutta kannattaa muistaa, että ne pulverit on jatkettuja (jatkeena voi olla mitä vaan) ja pirinä myös myydään erilaisia tutkimuskemikaaleja jotka voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jo yhdellä kokeilu kerralla pysyviä haittoja.

Pahimmassa tapauksessa olisit vetänyt esim. MDPV:tä överit ja olisit nyt mielisairaalan suljetullaosastolla pahassa psykoosissa :imp:

Eikä kannata unohtaa, että alkoholi itsessään on yksi kovimmista huumeista mitä on (vaikka laillinen onkin).

Kiitoksia vastauksista.

Suvustani hyvin harva juo, mutta isoäidin isä oli kyllä pahanlaatuinen agressiivinen alkoholisti ja voin hyvinkin olla saanut sieltäpäin geenejä. Itselläni ei tosin ole ongelmaa olla juomatta pitkiä aikoja (välillä 2 kk juomattakin), enemmänkin se että joisi sopivasti on lähdes mahdottomuus.

En tiedä mitä ainetta oli saattaa hyvin olla MDPV:täkin sillä vaikutukset näyttäisivät hyvin samanlaisilta kuin amfetamiinilla.

vaikutukset minulle ottamisen jälkeen:

  • täysin hereillä, valppaana ja kaikki oli niin selkeää
  • ei väsyttänyt yhtään
  • näläntunne poissa
  • silmät pyöreinä kokoajan
  • suu kuivas ja hampaat narskuivat
  • vaikka oli ryypätty paljon ei minkäänlaisia krapulan oireita

Nyt ~63 tuntia aineen ottamisesta ja vieläkin väsynyt, ruokahalu poissa, alakuloinen ja ehkä hieman epärealistinen fiilis (tuntuu kuin olisi hieman muissa maailmoissa kokoajan) vaikka nukkunut molempina öinä 12-13 tuntia. “Laskutila” saattaa ilmeisesti kestää montakin päivää :question: vainoharhaisuus sentään loppunut

Jos olo nimittäin pysyy tämmöisenä niin tuntuu tosiaan vaikealta jatkaa elämää entisellään.

tällä hetkellä kaikki ahdistaa aika helvetisti enkä tiedä miksi

Tervehdys! Joko alkaa olla yhtään vähemmän rikkonainen tai rikkinäinen olo? Siltä nimittäin “laskut” todella tuntuvat. Se on hyvä jos tuntuu pahalta, mitä paremmin kestää laskuja, sen todennäköisemmin jatkaa käyttöä. Laskut eivät kuitenkaan kovin montaa päivää kestä, joten kyseessä saattaa olla ihan tavanomainen morkkis. Ei se olo kuitenkaan ikiajoiksi semmoiseksi jää, älä huoli. Älä kuitenkaan enää leiki näillä asioilla. Pahin tuntemani tapaus, kaveri otti yhden kerran jotain (en tiedä mitä), eikä toipunut kunnolla vuoteen. Nämä on kuitenkin yleensä hallusinogeenejä, ja kuvailemasi vaikutukset kuulostavat ennemmin piriltä (tai se mdpv, ei silloin minun käyttöaikoinani sellaista tunnettu).

Ilmeisesti kaduttaa etkä aio enää sekoilla epämääräisten aineiden kanssa? Näihin lukeutuu myös alkoholi, mutta ennen kaikkea ei enää huumeita ilman että tiedät edes, mitä vedät, eikö niin?