kaikki on mennyttä

Moikka. Halusin tulla tälle palstalle kertomaan kun ei se muillekaan palstoille oikein sopinut. Kerron hieman tilanteestani. Minulta otettiin vasta verikokeet joissa paljastui että maksa-arvoni eli P-ALAT on todella korkea eli 951 kun viitearvo on alle 50 miehillä. Tämän jälkeen lääkäri määräsi minut uusiin veritesteihin missä kartoittetiin maksa-arvoja enemmälti. Myös P-GT oli todella korkea eli 221. Tässä testien välillä kului aikaa pari päivää. Jälkimmäisiin testeihin P-ALAT arvo oli laskenut 860 mikä on kuitenkin äärimmäisen korkea.
Ihmeellistä on etten käytä laisinkaan alkoholia! Lääkityksestäni kerrotakoon että käytän opamoxia 215mg, tenox 120mg, ketipinoria 100mg yötä vasten. Lisäksi olen syönyt noin kolme kuukautta lyricoita ja päivä annostukseni on 150mg nykyisin. Aion lopettaa sen parin päivän päästä.
Olen syönyt luontaistuotteita ja vitamiineja nyt 15 vuotta todella suuria annostuksia koska olen luullut niitten olevan oikotie onneen ja terveyteen. Lopetin heti tulokset saatuani kaikki vitamiinit ja erikoisvalmisteet mm.arginiinin, kreatiinin, sinkin ja vitamiinit ym.
Poltan tupakkaa ja yritän nyt lopettaa senkin. Pituuteni on 174cm ja painoni on 102kg joten minulla on varmasti myös rasva-maksa mutta nuo arvot P-ALAT 951 ja P-GT 221, en niitä itse osaa selittää. Onko täällä kellään aiheeseen liittyvää kerrottavaa, olisin iloinen jos jollain olisi tietoa aiheesta?

Voi olla joku luontaistuote tai niiden yhdistelmä, lyrica (joka ei vain todellakaan sovi juuri sinulle), alitajuinen stressi tai sisäilmatoksiinit joita on valtavasti erilaisia ja tätä pidän todennäköisimpänä ongelmiisi. Muita ei tule mieleen ja Ketipinoria en jaksa uskoa syylliseksi annoksen ollessa noin pieni.

Moikka Peter. Ei varmaan ihan kaikki kuitenkaan ole mennyttä. Saat olla iloinen, ettei sun tarvitse syyttää korkeita maksa-arvoja alkoholin kittaamisesta. Toisin kuin me täällä Plinkissä roikkujat. Nostan sinulle hattua, ja korkealle nostankin.

Minulla on ystävä, jonka maksa-arvot nousivat luontaistuotteiden käytön seurauksena, laskivat tosi hitaasti. Muita lääkkeitä hän ei käyttänyt. Luontaistuotteet ovat sikäli petollisia, että emme tiedä, mitä ne oikeasti sisältävät.
Ne kun eivät ole läpäisseet lääkkeille vaadittuja tutkimuksia. Mainonnan uhreja olemme sen suhteen.

Älä nyt kuitenkaan vielä heitä kirvestä kaivoon. Tsemppiä sulle.

Moi!
Mitä lääkäri sanoi sinulle?

Kun omat maksa-arvoni testattiin ja ne olivat hieman koholla, googletin asiaa. Minulla syynä alkoholi, mutta törmäsin useampaan, joilla juuri luontaistuotteet olivat nostaneet arvoja. Ne on varmaankin hyvä jättää ne kokonaan nyt pois!

Lyrica mulle tuntematon lääke, mutta luultavammin kannattaa lopettaa se lääkärin ohjeiden mukaisesti, pikkuhiljaa vähentäen eli ei kertaheitolla.

En osaa muuten auttaa, valitan!
Maksa voi kyllä parantua ja elpyä. Hyvä, että arvojasi nyt seurataan.
Olisi mielenkiintoista kuulla jos olet syönyt jotain tiettyä samaa luontaistuotetta pitkään. On hyvä jakaa näitä asioita ja tietoutta!

Kovasti tsemppiä! Ja toivotaan, että arvot alkavat laskemaan!