Kahvin lopettajien tukiryhmä.

Vika kofeiinissa/kahvissa:
-Nostaa ahdistuksen (kurja olo) tappiinsa. Paatuneella kahvinjuovalla kuten minä, on ahdistunut olo oikeastaan 24/7. Silti kahvia juo tottumuksesta, ja osin kierteen takia.
-Kierre vaikuttaa tunne-elämään. Jonkun sivuston mukaan Aamukahdeksalta nautitusta
kofeiiniannoksesta on vielä 25% elimistössä iltakahdeksalta. iltapäivällä juodusta annoksesta
50% vielä jäljellä nukkumaan meno aikana.
Kofeiinii häiritsee REM unta ja ihminen herää tunteellisesti invalidisoituneena uuteen päivään, joka luonnollisesti alkaa kofeiinikierteellä, heti aamukahvia naamaan ottamalla.
-Kirjoittajalla eli minulla kahvi myös voimistaa negatiivisia tunteita ja aiheuttaa voimakkaita tunteita ja tuntemuksia.
-Myös kofeiini aiheuttaa kaikenlaisia adrenaliini piikkejä, ärtymystiloja, ja tiloja jossa tunteet korostuu liiaksi ja jyrää käytösmaailmassa, lisäksi kofeiinilaskut aiheuttaa ihan uskomattomia uupumuksen tuntemuksia.
Lisäksi rentoutuminen on vaikeampaa. Mikä lisää omalta osaltaan kaikkea ikävää tunne-elämässä. Vääränlaista levottomuutta.

Pyrkimystila:
-Pyrin tilaan jossa joko A: juon aamukahvin töissä aamukahvitauolla/työhön päästyäni (on myös tutkimus olemassa, että jos heti herätessä juo kahvia, kofeiinin vaikutus kieroontuu, koska herätessä on kortisolia
niin paljon elimistössä + aamutoimet/ruuhka aiheuttaa kortisolia. ihanteellista olisi juoda työhön päästyään, kun kaikki alkuhäslinki on alta pois) tai b: en juo kahvia enää ollenkaan. pääsee kaikesta skeidasta eroon mitä kahvissa on.
Kohdassa A on puolensa, koska olisi “kohtuukäyttöä”, ja “olisi jotain kivaa mitä odottaa” aamuissa,
ja itse kahvihetken nautinto. Kuitenkaan toleranssi ei nousisi ja haittavaikutukset eivät nousisi. ja voisi myöhemmin päivällä ottaa kofeiininkorviketta teestä (teen kofeiini ei vaikuta niin vahvasti haitallisin tavoin kuten kahvi kirjoittajaan).
Mutta kallistun kohdan B suuntaan, koska mieliala/ahdistus vaikutus olisi teoriassa niin suuri, ja ilo niin suuri, että olisi hyväksi.
-teen, vihreän teen yms aion sallia itselleni, koska niiden vaikutus paljon miedompi ja ihan erilainen. Kofeiinin aiheuttama “sähäkkä ahdistus” polttaa suussa ja tuntuu kertakaikkiaan voimakkaalta ja inhottavalta. Teestä ei vastaavaa tule.

-Täällä on varmaan ihmisiä jolla on suurempia huolia kuin kofeiinin väärinkäyttö :slight_smile: Mutta kaikki liittyy kaikkeen. Onko muita jotka painii saman asian kanssa? Ruvetaan pitämään vertaustukikeskustelua tässä, infoamaan miten vieroitus etenee, onko retkahduksia ja miten pysytte erossa/saatte ittenne aamulla ylös.

Moi.

Täällä yksi, joka haluaisi juoda kahvia vain silloin kun tuntuu hyvältä. Kuitenkin tulee lipiteltyä enemmän kuin itse haluaisin.

En tiennyt, että kahvi voi vaikuttaa tunteisiin. Täytyypi tarkkailla itsekin noita. Itselle tulee vaan sairaan paha olo, jos tulee litkittyä kahvia yli toleranssin.

Onneksi päihteenä vaan kahvi kuitenkin nykyään eikä viina/tupakka.

Kahvi on ihana myrkky, joka nousee kupoliin ja saa rietastelemaan ja tanssimaan pöydällä ja elämään täysillä muutenkin.
Olen ihan kohta taas sen muikeissa nousuissa ja tätä putkea en tohdi mennä katkaisemaan tai tulee psykoosi perse eellä vastaan.
Kahvin on todettu olevan listan kovin pzykootti ja viinan korvikkeena se potkii kans ja käy halvasta opioidista ja kenkäliimasta.
Jos sumppi keksittäisiin vasta nyt, se juotaisiin ykkösellä heti. Kahvi on rakkaudellinen ja yhteiskuntakerroksia kumartelematon mielenterveyden hoitoliuos täynnä koukuttavia, salaisia aineosia Brasisilian hjyymeviidakon kätköistä ja peruskahvee saa
ihmisen seksuaalisen alkuvoiman irti pönkelömmästäkin sukanhaistelijasta ja näin avautuu uusi maailma monelle
ja onpa kahvi myös ihan tavallinen seurustelujuoma ja piristeenä käytetty useissa sodissa ja vanhan ja uuden
kansan ikuisissa riiaussessiossa on aluksi ja lopulta lähes aina tartuttu kahvipannuun ja töihinlähtöjuhla-aine
on kahvi tietenkin ja jos uni ei ota tullakseen, se tulee viimeistään kofeiinilla ja tämä kaikki on mahtavaa.

Tuossa 95 lopetin kahvin. Aina aamulla töihin lähtiessä kahvi ja rööki -yhdistelmä alkoi muljautella pumppua, aina yhä pahemmin. Oli siinä usein krapulakin takana, mutta syy-yhteys alkoi olla jotenkin selvä. Lopetin kokeeksi kahvin, ja heti häipyivät pumppuoireet. Röökin lopettaminen olisi ollut vaikeampaa. Puhumattakaan nyt viinasta.
Kahvista oli yllättävän helppo irrottautua, vaikka olin kitannut sitä ihan skidistä, aluksi tietysti paljolla maidolla. Töissä kaikki imi kahvia, kun se oli ilmaista. Kahvin tuoksu alkoi jossain vaiheessa todella tympimään. Henkilöstöruokala oli pohjakerroksessa, ja syötyä sieltä tultiin porukassa hisseillä ylös 8-kerroksisen talon työkerroksiin niin, että kaikilla oli kannelliset kahvimukit kourassa työpisteelle vietäväksi. Hissit olivat suuria ja ympärillä seitsemänkin höyryävän kahvimukin pitelijää, sokerin imelyys, kermat, kaikki samassa sinfoniassa, jonka alta kahvin basso potki. Kasi oli hissin henkilömäärä. En enää pystynyt ajamaan niillä hisseillä, kun porukoiden kahvin haju oksetti niin saatanasti. Rupesin käyttämään yksikseni tavarahissiä, joka oli vähän sivummalla.
Ajattelin, että vähän sama, jos hissi haisisi raskaasti viinalle tai olisi täynnä tupakansavua. No sellaisiahan kapakat olivat, mutta niissä oli sentään vähän väljempää. Asuin niihin aikoihin kaiken kukkuraksi vielä SOK:n Vallilan kahvinpaahtimon lähettyvillä.
Entisellä ryyppymiehellä ja lopettamattomalla tupakoitsijalla ei kai ole varaa valitella, ja itsekin haisin varmaan useasti vanhalle viinalle ja tupakalle. Mutta hajuterroria tuo kahvinlöyhkäkin on. Näin raittina kahvi haisee nenääni ihan yhtä pahalle. Vanhasta muististako, vai onko kettu ja pihlajanmarjat vai mikä psykologia tässä takana? Mutta asia vain nyt on niin. Allegiatesteissä en ole käynyt. Pitkillä ajomatkoilla otan joskus piristeeksi tölkkicokiksen, eikä sen kofeiinista pumppu ole ollut moksiskaan, vaikka vetäisen röökin perään. Näin käy hyvin harvoin.
Kirjoitin tuonne Lopettajien antabus-ketjuun, että raitistuttuani kävin kantakapakassani vielä kahvilla. Se oli yleisnimitys päihteettömälle aamupäiväistuskelulle. Pari muuta kaltaistani kahvia joi, Pepsi Maxia minä siellä lipitin. Kidutus kannatti.