Juominen jännittämisen lääkkeenä, maksa-arvot koholla

Uusi käyttäjä ilmoittautuu mukaan. Kun tässä hiukan hukassa ollaan.
Tiedän olevani ongelmakäyttäjä, sillä käytän alkoholia jännittämisen lievennykseen. Eikä nykytilanne ole kovin helppo.
Herätys tuli verikokeista; maksa-arvot Alat 107 ja Asat 119. Onko nuo miten pahasti vinksallaan? Riittääkö, että vähennän lasiin-kahteen viiniä per ilta, vai joutuuko tässä lopettamaan seinään kokonaan?
Viimeiset puolisen vuotta määrä on noussut salakavalasti noin 30-40 annokseen viikossa. Niskassa on jumalaton stressi tulevan oikeudenkäynnin takia, myös muita aiheita löytyy. En ymmärrä mitä keksiä tilalle, kun en kertakaikkiaan kestä tätä selvinpäin. Unilääkkeiden käytön olen saanut minimoitua 1-2 pilleriin per viikko. Ruokahalu on kohtuu olematon eli vitamiinit jne menee purkista kohta kaikki. Paino laskee tasaisen varmasti viikko viikon jälkeen ja alipainon raja on nurkalla.

En nyt tiedä mitä tällä oikein haen. Vertaistukea kai eniten.

En tiedä varmuudella, mutta olisikohan se niin, että maksa-arvojen saaminen kuntoon edellyttää pidättäytymistä alkoholista kokonaan tietyn aikaa (siis kai kuukaudesta eteenpäin). Tästä löytyy kyllä googlettamallakin tietoa.

Kävi mielessä, että ahdistukseenhan tai jännitykseen on olemassa ihan lääkkeitäkin. Voisitko hoitaa sitä niiden avulla väliaikaisesti (ei riippuvuutta aiheuttavilla). Kyllähän nekin maksaa kuormittaa, mutta ei samalla mittakaavalla kuin alkoholi varmaankaan.

Alkoholi varmaankin vain lisää jännitystä ja huonoa oloa. Keskusteluapua tms.

Tsemppiä!