Ja eikun taas poliisille...

Kolme päivää tyttäreni kuoleman jälkeen lupasin irtaisimiston tyttäreni ex-miehelle. Kuitenkin poikani halusi sängyn ja mummo oman lipastonsa takaisin. Nyt kaveri menossa poliiisille, koska olen “rikkonut” sanani. Enkä annakkaaan näitä kahta tavaraa.

Jätin hänelle kaikki vuode-ja petivaatteet ja keittiökalut, verhoja yms. Lisäksi olisin antanut yli 600 euron ikea kalusteet( kirjahyllyt, seinähyllyt, sohvapöytä, tv-taso yms.), jotka ostin viime keväänä. Tämä ei miehelle riitä, vaan hän haluaa myös mummon lipaston ja sängyn. Jouduin ihan raivoon ja ilmoitin, että mennään poliisiin kautta, hänhän ei ollut edes tyttäreni virallinen avomies.

Mies jäi vielä tyttärelleni velkaa useita satoja euroja sakkojen maksuista,(joita tyttö parka maksoi sossunrahoista ja sitten näki eläimineen nälkää, kun ei kehdannut minulle sanoa, minne rahat menivät) joita en edes kuvittele saavani takaisin.

Vituttaa kuin pientä sikaa! Vaikka tähän rupeaa jo tottumaan, harvase päivä poliisille, vaikka tytär on ollut vainaja on yli 6 kk.

Ja vielä siis joudun pelkäämään kostoa, kun kaveri on sekaisin kuin seinäkello. Pelkää mm. poikani puolesta :frowning:
Kun ei hommat mene niin kuin hän sanelee, joudunko vielä maksamaan kovimman kautta?

A.n äiti,
juridiselta kannalta sinulla ei ole mitään velvollisuutta luovuttaa mainitsemiasi lipastoa ja sänkyä, eikä mitään muutakaan tyttäresi irtaimistoa tyttäresi ex-miehelle. Onko nuo tavarat yksilöity perunkirjoitusdokumentissa?

Mikäli koette tilanteen itseäsi, poikaasi ja miestäsi exän taholta uhkaavaksi, voitte aina mennä poliisille, kertoa tilanteesta, esittää omat näyttönne ja pyytää lähestymiskiellon valmistelun aloittamista. Sehän on juridinen käskytys, mikä ei läheskään aina toimi operatiivisesti mutta antaa teille juridisen suojan, jota tulee sitten myös käyttää mikäli exä edelleenkin toimii uhkaavasti.

Oikein muita vinkkejä en tähän hätään osaa antaa.