Iteroitu, uusittu Opamox-resepti

Hei,

Tietäisikö joku, kun mulla on iteroitu (30 pv) Opamox-resepti. Eli tarvittaessa otettavaksi. Mutta kun mulla vaihtelee välillä se, kuinka usein ja paljon joudun niitä ottamaan hyvinkin paljon, niin yritän välttyä siltä, että ne eivät vain pääsisi loppumaan ennen kuin voin hakea apteekista lisää.

Nyt hain reseptin viimeiset pillerit perjantaina ja laitoin viikonloppuna uusimispyynnön reseptiin OmaKannassa. Ihmeekseni se oli uusittu jo nyt maanantaina. Se, mitä tässä kyselen on, että voinko hakea nyt tällä uudella reseptillä lääkkeitä koska tahansa? Vai soveltavatko ne jotenkin apteekissa tätä resepteihin liitettyä 30 päivän iterointiväliä? Kyseessähän on siis uusi resepti, niin jotenkin kuvittelisin, että niitä saisi.

Ja ihan vaan lisähuomiona, että en mitenkään väärinkäytä näitä lääkkeitä, mielessä vain nyt sekin, että tämän koronatilanteen ollessa päällä, niin jos sattuu niin, etten pääsekään joskus hakemaan lääkkeitä kun niitä tarvitsisi. Eivät nimittäin jousta apteekissa päivääkään näissä iteroiduissa pillereissä.

Kiitos, jos jollain olisi tietoa tästä!

^Tämä asia riippuu täysin farmaseutista. Voi hyvin olla, että hän ei huomaa tai välitä iterointi välistä varsinkaan jos ei satu huomaamaan, että aikasempi Opamox-resepti on iteroitu…

Voi myös olla, että et saa uusia nappeja ennenkuin vanhan reseptin iterointi väli umpeutuu.

Jos lääkkeet haluaa mahdollisimman nopeasti haltuun kannattaa valita mahdollisuuksien mukaan apteekki jossa et tavallisesti käy ja täten eivät muista ainakaan sinua sekä aikaisempaa iteroitua reseptiä vaikka tottakai sen näkee farmaseutti sieltä koneelta mutta monesti tietyt asiat jää kiireessä huomiotta…

Jos kyseinen lääkitys sulla vastaavana mennyt jo pidempään, ni uskon että farmaseutti iteroinnit tsekkaa.

Kovin painotat ettei tässä mitään ongelmaa ole, mutta jos tarvittaessa otettava lääke loppuu usein ennen kuin olisi uusi nouto apteekista, ni kannattaa pysähtyä asian äärelle rehellisesti, ja kenties jutella lekurin kanssa…? Opamox on melko “mieto” bentso ja jos sun oloja koitetaan nyt vaan hoitaa liian vähällä lääkityksellä ja/tai pelkällä lääkkeellä keskustelu ym muun tuen puuttuessa…? Ei se elämänlaatu ainakaan itsestään paremmaksi muutu vaikka bentsoja popsisi joka pv. Päinvastoin…

Teitkö ennen koronapandemiaa sillä tavalla että pistit uusimispyynnön silloin kun purkista oli enää vain pari tabua jäljellä? Tämä mielestäni on äärimmäisen tärkeää rauhottavien lääkkeiden noudossa jos minkäänlaista ongelmaa tai riippuvuutta ei ole.
Jos on esim. yksi purkki puoleen vuoteen (6kk), lääkäri ja farmaseutti toteaa että ok, tarvitset yhden purkin per 6kk, niin uusimisprosentti on silloin aika korkea. Jos ja kun taas haet purkin, pistät uusimispyynnön ja taas haet, farmasia ja lääkäri rupeaa pohtimaan sitä että mahdatko käyttää lääkettä päivittäin ja jatkuvasti, milloin syntyy tämä klassikko toleranssin nousu ja riippuvuusriski. Keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet on voimassa sen vuoden, eli pidät vaan huolen siitä ettei se resepti vanhene, niin kyllähän sä sen uuden purnukan saat jos sulla se respa siihen on. Mitä tulee tuohon iterointiin, niin sunhan ei ole pakko hakea sitä heti kun se “aukeaa”, vaan jos sulla on vanhasta purkista vielä jotain jäljellä, niin käytä ne nyt loppuun ennen kuin marssit pami ostoksille.