Isot lainat

Heippa kaikille kanssa kulkijoille!
Tarvitsen vertaistukea isojen lainojen kanssa joita on 80,000e.
Onko näistä mitään mahdollisuutta selvitä ilman että menettää luottotiedot?
Maksuvara on nyt erittäin tiukka, tiedän nämä lumipallo metodit että ensin maksaisi pienemmät jne. Mutta minulla olisi asunto-osake jolla voisin saada mahdollisesti lainaa vakuudella. Kuinka herkästi pankki sitä lähtee myöntämään kun tulot ja menot eivät ole tasapainossa. Olen kuullut että pitäisi olla puolivuotta pelaamatta mutta en kykene odottamaan puoleen vuoteen asti.
Kokemuksia? Uskallanko edes yrittää ottaa yhteyttä pankkiin?

Moikka Helmiini!

Tosi ikävä kuulla tilanteestasi.
On ymmärrettävää, että ajattelet taloudellista näkökulmaa juuri nyt, mutta mikä on tilanne pelaamisen suhteen Oletko saanut pelaamisen lopetettua ja saatko apua pelaamattomuuden kanssa? Tätä kysyn juuri siksi, että jos lähdet talousasioita selvittämään ja saisit ne parhaimpaan mahdolliseen järjestykseen, että myös tulos taloudellisesti olisi mahdollisimman kestävä eikä edesauttaisi esimerkiksi pelaamisen jatkumista.

Oletko ollut jo yhteydessä talous- ja velkaneuvontaan? Sitä suosittelisin melkein ensimmäisenä.
Tottakai voit kysyä pankista mahdollisuutta järjestelylainaan, mutta oman kokemuksen mukaan valitettavan epätodennäköistä on saada järjestelyluottoa, jolla on tarkoitus maksaa muita lainoja pois. Siinä pankilla on iso riski ja harvoin pankit näitä järjestelyluottoja haluaa tehdä. Puolisoni aikoinaan sellaista yritti hakea, eikä saanut. Ja jälkikäteen ajateltuna todella hyvä niin, koska silloin pelaaminen oli vielä osa elämää.

Takuusäätiöltä järjestelyluoton hakeminen ei varmaankaan tule kyseeseen, sillä sitä varten pitää käsittääkseni olla vahva näyttö pelaamattomuuden jatkumisesta ja myös luottotiedot ilmeisesti pitää menettää sen vuoksi, että estetään lisävelkaantuminen.

Meillä puolison luottotietojen menetys oli isojen velkojen kanssa helpotus, koska sitten lainaa ei enää saanut lisää (esti osaltaan pelaamista) eikä tarvinnut enää kituuttaa monien velkojen kanssa, koska niiden kuukausierät oli aivan järkyttävän isot.

Kannattaa kysellä ehkä vielä tuolta Valtin puolelta kokemuksia, jollet jo laittanut viestiäsi myös sinne. Siellä on todennäköisesti enemmän kokemuksia asiasta.

Paljon tsemppiä hankalaan tilanteeseen!

-Eveliina

Moikka Helmiini!

Mitä sinulle kuuluu? Kirjoitit tammikuussa kamppailustasi isojen velkojen suhteen.
Oletko saanut asiaan apua esimerkiksi talous- tai velkaneuvonnasta? Tai keskusteltua pankin kanssa yhdistelylainasta?

Toivottavasti olet saanut apua tilanteeseesi ja asiat alkavat näyttää jo valoisemmilta.
Kaikkea hyvää jatkoon!

-Eveliina