Hurjat bentsoreflat(?)

Terve,

Kyselisin apua tilanteeseeni, joka on todella sietämätön ja mietin voiko tässä oikeasti olla kyse vieroitusoireista. Olen siis kärsinyt pahasta unettomuudesta jota on koko kevään ajan lääkitty tehokkaasti vaikka mitä eri lääkkeitä lyhyen ajan sisään kokeilemalla. Viimeisin pari kuukautta meni bentsojen avulla, ensin kolmisen viikkoa tenoxia 10-20mg, sitten vaihdellen stellaa 7,5 mg ja imovanea 7,5 mg. Eli ihan kohtuullisilla lääkärin määräämillä annoksilla, mutta aloin saada noista heti käyttäessä ikäviä oireita. Tenox-kuurin lopussa kehoa poltteli ja tuli kävelyyn vaikuttavia lihasoireita. No, nuo menivät ohi ja stella tuntui ensin oireettomalta, mutta sitten alkoi tulla päiväsaikaisia kropan ja pään puristuksia, joita oli esim. rentoutusharjoituksilla mahdoton saada pois. Nukuinkin koko ajan liian vähän, eli ehkä sillä oli jotain osuutta asiaan. Imovaneen vaihtaminen pidensi unta mutta pahensi heti oloa. Aina kun lääkepöhnä aamulla hävisi elimistöstä, alkoivat puristukset, joskus hikoilua jne. epämiellyttävää oloa. Lääkärini tästä totesi, että kärsin annosten välisistä vierotusoireista ja määräsi opamoxia myös päiväkäyttöön tasapainottamaan tilannetta. Ensimmäisen kerran kun opamoxia otin puristus selvästi lievenikin ja tuntui että idea saattaisi toimia. No, ei opamoxia syödessäkään olo kauan parempana säilynyt vaan olo alkoi olla huono ja lääkitty joka tapauksessa. Söin reilun viikon verran opamoxia 7,5 mg kolme kertaa vuorokaudessa ja lisäksi iltaisin stellan. Tässä kohtaa jos yritin jättää opamoxin välistä puristus oli aivan kamalaa. Lopulta päädyin vieroitukseen jossa stella lopetettiin seinään ja opamox ajettiin vähentäen alas viidessä päivässä. Nyt tulee kolme viikkoa täyteen viimeisestä bentsosta ja olo on kaamea, ei osoita paranemisen merkkejä. Kaikki sanovat että vieroitusoireiden pitäisi olla selvästi paremmat jo noin lyhyellä käytöllä. Toki reaktioni lääkkeisiin oli muutenkin tavallista rajumpi ja olen todella lääkeherkkä plus elimistö huonossa kunnossa univajeesta. Samaan aikaan bentsojen lopetuksen kanssa aloin syömään uneen melatoniinia ja tolvonia (mianseriini), ja mietin paljonkohan nuo sotkevat pakkaa… Olen saanut paremmin unta mutta olo ei ole millään lailla virkeä ja olenkin tässä kahden ja puolen viikon käytön jälkeen koittanut vähennellä varovasti myös tolvonia.

Mutta siis, kertauksena. Bentsojen säännöllinen käyttö n. 2kk, sitä ennen satunnaista stellan nappailua 1-2 kertaa viikossa. Vaihdellen tenox, stella ja imovane reseptin mukaisilla määrillä, lopussa pari viikkoa opamoxia. Nopea lopetus, lopetuksesta kolme viikkoa ja nyt käytössä tolvon ja melatoniini.

Ja sitten ne oireet jotka ovat aivan kamalat. Aivan järkyttävä kropan ja hermoston kiristely alkoi heti kun opamoxia ajettiin alas, kroppa jännittynyt kuin viulun kieli, puristaa niinkuin hermosto puristaisi kasaan. Tämä tuntuu eniten keskikropassa, vatsa ja selkä, joskus myös hartiat. Pallea on kokeilemalla kivikova, muuten tunne tulee ns. sisältä päin hermoston draivaamana. Paineen tunnetta päässä ja vartalossa. Pistelyitä ja ajoittaista polttelun ja raastamisen tunnetta. Pistelyä ja paha maku suussa, maku tosin voi tulla tuosta tolvonistakin. Kaikenkaikkiaan todella huono olo, mitään ei voi tehdä, pienet kävelylenkitkin vaikeita. Päivät menee enimmäkseen sohvalla maatessa ja kärsiessä. Elämänlaatu ja -halu aivan nolla. Tosiaan tätä oloa pohjustaa pitkä kamppailu tinnituksen ja unettomuuden kanssa ja tästä johtuva huonovointisuus, mutta homma riistäytyi käsistä bentsojen myötä ja tuli nuo järkyttävät hermokiristykset ja -puristukset jotka suurin ongelma, pistelyt ja repimiset.

Voiko tämä siis kolmen viikon jälkeen olla vieroitusoireita kun olo ei yhtään helpota? Paljon päihdepotilaita hoitaneen lääkärinikään mukaan ei ole tyypillinen case. Toinen lääkäri syyttää psyykettä, joka tässä toki on ollut kovilla, mutta vaikea nähdä että se tällaista tekisi. Olo ei seuraile mielialaa tai juuri reagoi rentoutusharjoituksiin tms. Loppuuko tämä ikinä? Tilanne tuntuu täysin toivottomalta.

Moikka!
Miten sulla nyt menee? Onko oireet helpottaneet?
Mä oon käyttäny 4kk Opamoxia ja nyt pyristelen siitä eroon tosi pienin (~2mg) pudotuksin per viikko. Oireilen myös lihaskivuilla, kävelyvaikeutena, pahoinvointina, ahdistuneisuutena jne. Eli vaikka oon tehny tosi pieniä pudotuksia, niin silti oireilen aika paljon… vielä puolikas tabletti jäljellä :frowning: