Hätäapua: Lääkkeiden hävittämisestä

Olisiko täällä antaa mitään neuvoja, miten toimia?

Saan lääkkeitä (tärkeimpinä bentsoja) lisää viikon päästä, ja nyt olen jotenkin onnistunut hävittämään (en ole varmasti ottanut yliannoksia tms - yritän vänennellä niitä omasta päätöksestäni pikkuhiljaa todella tarkasti ) osan niistä niin,
että edessä olisi niin nopea pudotus /tauko, mikå ei kokemuksesta valitettavasti ole minulle varmasti edes turvallinen.

Mistä saada lisää lääkkeitä niin, että en joudu sietämättömiin vierotusoireisiin?

Pelottaa hirveästi kertoa tk:seen lääkärille, pelkään epäilyjä ja leimaantumista ym, varsinkin kun ei ole kauaakaam siitä, kun pieni osa lääkkeistäni oikeasti varastettiin.
Näitä ennen ei tällaisia ole käynyt ikinä ennen, nyt vaan tajuttoman huonolla tuurilla. :confused:

Tuleekohan lääkärille epäilyjä/kirjoittaakohan taas uusia reseptejä kadonneiden tilalle (huom
nyt puhutaan ihan parin päivän lääkkeistä, jos yhtään helpottaisi?) ilman, että joudun ongelmiin?

Mikäli sinne tk:seen (josta ne lääkkeeni siis uusitaan) nyt edes saa yhteyttä - sitten tuleekin jo viikonloppu, tk:t kiinni ja lääkkeet loppuisi…

Iskee ihan hirveä paniikki jo ajatuksesta.

Antavatko päivystyksessä/missään parin päivän kadonneiden lääkkeiden tilalle uusia, kun on kyse sellaisista joita ihan oikeasti ei ole edes turvallista lopettaa seinään? :confused:

En ole ikinä hankkinut lääkkeitäi mistään muualta kuin ne määränneeltä lääkäriltä, mutta tässä tilanteessa hankkisin vaikka mistä kadulta jos tietäisin vaan, että miten ja mistä niitä voisi saada.

Hitto, tämänkin takia todellakin haluaisi niin päästä noista perkeleen pillereistä eroon, niin ei tarvitsisi stressailla niiden kanssa :frowning:

En oikeasti tiedä, että miten voin selvitä mitenkään viikonlopun yli jos en saa lisää niiden kadonneiden tilalle, kokemuksesta kaatuu vierotusoireiden mahdottomuuteen vaikka yrittäisi mitä tahansa.

Mitä voin tehdä?

Anteeksi jos viestistä tuli sekava, ja kiitos todella paljon jos joku jaksaa lukea ja auttaa jotenkin.

Jos tilanne menee pahaksi, niin ei muuta kuin päivystykseen. Kirjoittele miten kävi.

t. Juhani

^^ Miten tässä kävi vai kävikö mitenkään?

Riippuu ihan lääkäristä, miten suhtautuu. Yksi voi olla sitä mieltä, että sattuuhan näitä paremmissakin piireissä ja kirjoittaa ylimääräisen respan mukisematta ja toiselta ei taas heru yhtäkään ylimääräistä nappia, vaikka olisi pää kainalossa. Se on myös asia erikseen, kuinka hyvin ja lyhyellä varoitusajalla TK-lääkäreitä tällaisissa asioissa tavoittaa. Viimekädessä niiden on päivystyksessä annettava minimimäärä puuttuvaa lääkettä, jos kerrot, että tilanne on nyt se, että yhtään lääkkeitä ei ole, eikä niitä tähän hätään mistään saa ja aivan hirveät vieroitusoireet päällä. Kannattaa vähän liioitella. Tämä tosin pätee lääkärissäkäyntiin yleensäkin, vaikka sinne menisi liikavarpaiden vuoksi. MUTTA jälkeenpäin tuollaisesta saattaa kyllä seurata joitain mutinoita ja väärinkäyttöepäilyjä. Ei välttämättä, mutta aika herkästi tuollaiset keissit kyllä kirjaavat ylös korostaen potilaan riippuvuutta.

Ihan en nyt kyllä ymmärrä, että yksi viikonloppu ilman lääkkeitä/vähemmillä lääkkeillä on tuollainen maailmanlopun paikka, jos käytössäsi on Diapam. Diatsepaami puoliintuu niin hitaasti, että sen kanssa vieroitusoireet eivät ehdi parissa päivässä edes kunnolla alkaa, saati äityä vaarallisiksi. Itse käytän vakituiseen Rivatrilia(Myös pitkävaikutteinen benzo, puoliintumisaika hiukan lyhyempi, kuin Diapamilla, mutta käytännössä sillä ei mitään merkitystä ole) ja jos jätän yhtenä päivänä lääkkeet ottamatta en edes huomaa mitään. 2 päivääkin menee ihan leikiten. Vasta neljäntenä päivänä olo alkaa selkeästi huonontua ja 5-6 päivän kohdalla on täysi helvetti irti. Siitä pidemmälle en olekaan koskaan päässyt, jos en siis ole ottanut lainkaan mitään benzoa. Näin on siis käynyt, kun joskus olen tyhmyyksissäni yrittänyt lopettaa ko. lääkkeiden käytön seinään.

Kaikella ystävyydellä; vieroitusoireita ei kannata(Joo, voi olla helpommin sanottu, kuin tehty) paisutella päässään jo etukäteen valtaviin mittasuhteisiin. Sillä tavalla viekkarit saakin psyykattua tyystin sietämättömiksi. Tämän sanon mitenkään benzojen vieroitusoireita vähättelemättä. Mulla on taustallani 23 vuotta säännöllistä, käytännössä päivittäistä benzojen käyttöä ja myös tosi paljon väärinkäyttöä sellaisilla norsuannoksilla, ettei niissä ollut yhtään mitään järkeä(Sen idioottitouhun tajusin sitten lopettaa ja vähentelin reippaasti. Nykyään menen ihan normaaleilla lääkinnällisillä annoksilla ja hevin en ota yhtään ylimääräistä, vaikka olisi pahempikin ahdistus). Edelleen vahva fysiologinen bentsodiatsepiiniriippuvuus, psyykkisen kanssa ei enää hirveitä ongelmia. Tiedän kyllä jotakin benzoriippuvuudesta ja -refloista, mutta eivät ne ketään sentään kahdessa päivässä tapa.

Anteeksi vastauksen kesto, kävi niin että lääkäri onneksi ymmärsi ja sain uuden reseptin.

“Vieroitusoireiden etukäteen pelkäämisestä” yms en jaksa alkaa selitellä enempää, kuin että kokemusta valitettavasti on, sellaista mitä en aio enää koskaan kokea.

Ja ihan siitä vähennetystä Diapamista tosiaan.
Silloin nimenomaan tyhmänä aliarvioin niitä etukäteen.
Ymmärrän pointtisi että pelko ja paisuttely ruokkii oireita, mutta nyt ei tosiaan ole kyse sellaisista.

Minä nyt vaan todistetusti olen jostain syystä yliherkkä tosi pahoille viekkareille noista. Ja enimmkseenpä juuri siksi haluan ja taistelen eroon kyseisestä lääkkeestä miten vaan mahdollista.

Ihmiset ovat yksilöllisiä. Peace. :slight_smile:

^ Moikka taas ja hyvä, että reseptiasia hoitui :slight_smile: .

En tiedä, mitä tarkoitat noilla en halua kokea enää koskaan -viekkarijutuilla, eikä se minulle kuulukaan. Tulee vain mieleen, jos noin voimakkaita vieroitusoireita seuraa heti parin päivän lääketauosta tai ihan vain vähemmistä lääkkeistä, olisiko aiheellista käydä lääkärillä tutkituttamassa, ettei sulla ole jotakin ihan somaattista sairautta, jonka benzot peittävät alleen ja joka alkaa puskea oireita heti, kun lääkkeiden vaikutus vähänkin vähenee. Olen kuullut tapauksista, joissa jo suht pieni määrä benzoa(Ihan muuhun vaivaan määrättynä) on peittänyt alleen epilepsian ja lääkkeiden vähennys on laukaissut kouristuskohtaukset(Siis ihan oikeat epileptiset kohtaukset, ei “pelkkää” vieroitusoirekouristelua). En mä sano, että sulla epilepsia olisi, mutta onhan niitä vaikka mitä juttuja, joihin benzot auttavat. JOS taustalta sitten löytyy jotain somaattista renkkaa, niin helpompi lähteä vähentämäänkin, kun tietää, miten sen asian puolesta kannattaa edetä.

Jos kirjoittelen nyt ihan läpiä päähäni, niin pahoittelut siitä ja voit skipata tyhmät juttuni, mutta tuollaista vain tuli mieleen, kun kuulostaa tosiaan niin erikoiselta noin pahat ja nopeasti iskevät viekkarit, vaikka kyse olisi pahemmastakin hevijuuserista. Ei perustu pelkästään vain omiin kokemuksiini tämä.

Tsemppiä edelleen vähentämiseen :slight_smile: .