Häpeää ja itseinhoa

Olen sulkenut tietokoneeni tänäänkin ainakin 20 kertaa, vihaisena itselleni siitä että hakeudun joka välissä nettiin. Pyrin täyttämään päiväni muilla harrastuksilla ja ystäviänikin tapaisin jos sellaisia enään olisi. Paikakunnan vaihdon takia ei ole tullut solmittua uusia ystävyys suhteita vaikka muutosta onkin jo yli kaksi vuotta. Online seksi on varmaankin vääristänyt myös tunne elämääni koska kanssa käymisestä vastakkaisen sukupuolen kanssa on tullut eritäin vaikeaa. Ainoa terve suhteeni on avovaimoni kanssa mutta salaan online seksin myös häneltä. Haluaisin kertoa hänelle ongelmastani mutta kun olisi sopiva hetki puhua asiasta livahdan jälleen nettiin. Häpeä itseäni ja olen itselleni vihainen. Vaikeaksi asian tekee mielestäni myös se että itsekurini kaikessa muussa on “samurai luokkaa”, netistä vain en pääse irti.

Retkahdin tässä kesälomilla taas kohtuuttoman pitkiin surfauksiin aivan kuten jk. oluen ystävä retkahtaisi juomaputkeensa. Onhan tämä aivan kauheata. Ei sitä tahtoisi myöntää. Sitä vain virtaa tajuntaan heikkoutta ja tekosyitä aivan kuten alkoholi verottaa tahdonvoimaa päihderiippuvaiselta. Netissä on vaan niin helppoa ja piristävää katsella tyttöjä. Tuntuu ettei muka muuta jaksaisi tehdäkään. Väsymys on kuitenkin harhaa.

Kyllä hyvän itsekurin luulisi ajoittain pystyvän katkaisemaan tietsikkaputken. Asennetta ja tsemppiä. Jokin uusi harrastus saattaisi auttaa. Meille hankittiin televisio :slight_smile: Se ei ole kuin pieni askel pois tietskalta, mutta pienin askelin sitä pitäisi päästä netin kohtuukäyttäjäksi. Kyllä olisi hienoa - vaikkakin vielä täysin käsittämätöntä - että pystyisi minuutilleen hallitsemaan internetin käyttönsä. Eihän koneelta saa irti mitään, ellei varaa riittävästi aikaa =)

Mutta unettomuudesta aiheutuvien sairauksien oireet alkoivat jo purra, eikä vieläkään koneen käyttö pysy täysin hallinnassa.

Yksi hyvä konsti on tehdä koneella kaikki työt heti aamulla, surfata aamupäivällä ja laittaa illaksi kone kiinni. Eivät ainakaan periaatteelliset tekosyyt pääse houkuttelemaan yöksi koneelle. Jos päin vastoin pidättäytyy tietotekniikasta mahdollisimman pitkälle iltaan, työt ja surfaus venyvät vastaavasti pitkälle aamuyöhön. Aamusta siis kannattaa aloittaa, niin sitä pääsee ajoissa poiskin tästä virtuaalimatrixista.

Mä pääsin (jo aikoja sitten) tupakasta eroon kiinnostumalla eräästä liikunnan ja kuntoilun alan harrastuksesta. Jotakin vastaavaa pitäisi nyt löytää nettiseksin tilalle.

En valehtele yhtään, jos sanon, että jos kertoisin tähän mitä elämäni pitää sisällää, kaiken sen ytimen, niin omasta elämänkerrastani tulisi aika tylsä.

En ulkoile.
En tapaa kavereita.
En käy ulkona.
En aina edes syö.

Ainoa asia mitä teen päivät pitkät, aamut yöt. Päivässä vähintään aikaa palaa koneen ääressä 10 tuntia vaikka olisi koulupäivä. : |

elämä on paskaa ja paska ei lopu koskaan

Samurai - äidilliset vaistot herää ja haluaisin lätkäyttää maidonlämpimällä rätillä sinua persuksille ja nykiä hihasta ja korvasta tekemään ihan muita juttuja kuin nettipornoa. Miten avovaimo ei ole asiasta valittanut?

Mä olin kauan ICQ:lla valvojana kun oli sellainen vaihe elämässä, että oli siestaa ja paljon. Tosin mä koko ajan määrätietoisesti pyrin eteenpäin ja sinne missä se goal oli. Näin hirveän paljon nuoria alkoholisteja, jotka sosiaalisen elämän puutteessa TAI samaan aikaan kun sekin sykki sekoilivat netissä. Pikku-hakkereita, joiden elämä netistä on tullut.
Musta on ikävää, ettei sisältöä enää tunnu löytyvän suhteesta tai elämästä, Samurai et Co. Eikö “oikea” seksi ole parempaa kuin netti-masturbaatio? :open_mouth:

Wyvern Hope - olet 18? Saisinko suakin läpsäytellä sillä samaisella rätillä saman elämän ääreen? :smiling_imp: Mihin sä haluat pyrkiä elämässä? Kelasin tätä aikoinaan paljon “mukuloitten” kanssa verkossa, kyselin niiltä mitä ne sinne nettiin pakenee… “elämä on paskaa, paska ei lopu koskaan” - kyllä se vaan loppuu, itsestäsihän se on kiinni. Miten on sun muun tietoisuuden laita, tarkotan esim. kuinka sä huolehdit terveydestäsi?

Ei näissä kai ole päätä eikä häntää, halusin vaan jotain sanoa kun tässä kirjottelen aiheesta ja tänne eksyin. Toivottavasti löydätte tienne ulos täältä, näyttäisin sen teille jos vain voisin – ja te antaisitte itsenne sen nähdä.
'Til then…

Pahoittelen lyhyitä viestejäni, jotka ovat osittain epäinformatiivisia, mutta olen vain niin turhautunut ja väsynyt tällä hetkellä.

Itsekkään en tiedä mitä sinne nettiin pakenen, ehkä kuitenkin tätä kaaosta kun ei muuten oikein pysty sitä käsittämään. Olen normaalisti tavattoman epäsosiaalinen ihminen, ja netissä voi toimia anonyymisti joten ehkä siellä on tavallaan helpompi puhua asioista, - kuten esimerkiksi tässä.

tuosta unohtui vielä sellainen, että ikävää tahtia tässä on alkanut jo alkoholisoitumaan, oikeastaan ihmeellisen vahvastikkin kun viina virtaa jo useampaan otteeseen viikossa vaikka olisi töitä seuraavana päivänä, niin pakko silti notkua humalassa… pasgaa : /

peace out - wywern

Siis käyt kuitenkin töissä? Eikö siellä ihmetellä?
Tarvitsisitko jonkun kouriintuntuvaa suuttumusta osoittamaan huolenpitoa ja välittämistä? Vai tuleeko mieleen mitään muuta, mikö silleen herättäisi sut näkemään nykyisen koukun?

Anteeksi vain kun tälleen poukkoilen ja utelen, olen “sitä tyyppiä äx” joka ajattelee huolehtivansa muittenkin asioista, :wink: kunhan jorisen.

mikä sut ajaa takaisin nettiin vaikka olis väsy?

käyn töissä aina välillä.

nukuttaa taas valvotun yön jälkeen… ääh : /

ehkä yksi syy minkä takia aina ajaudun nettiin, on se, että olen tavattoman epäsosiaalinen ihminen ja sen takia itselläni ei ole ystäviä käytännössä lainkaan (jos ei kavereita lasketa mukaan ketkä näen koulussa)eli omalla ajalla olen vain netissä.

tiedostan jo kyllä itsekkin tämän riippuvuuden, kyllä se tulee pakostikkin tiedostettua kun paino laskee kun ruoka ei maita, aina valvoo myönään ja nukkuu päivät jne.

ehkä olen masentunut ja yritän saada siihen jotakin tyydytystä netissä, itse olen huomannut että keskustelu auttaa aina vaikka se tapahtuisikin netissä.

tuosta tulikin mieleen, että jos haluat chattailla vaikka msn:ssä niin osoite löytyy tuosta mikä tässä profiiliin on pistetty.

Mihin sä pyrit elämässä? Tarkoitan koulutus-juttuja ja ammattia?
Mulle kerran sanoi yksi skottilainen poika että “kuule kun on näin ruma ja lihava kuin minä olen, niin ei naista saa. Täällä netissä mä olen jumala – kuka mulle uskaltaa sanoa, että tämä on väärin, not to mention sulkea tämän portin?” Se oli vissiin
Mikä sun nettirutiini on? Onks sulla oma jengi jossain, johon tunnet kuuluvasi?
Mä mietin tossa sitä, että musta on hyvä, että sä kuitenkin sanot, että sulla on kavereita koulussa. Eikö niitten kanssa löytyis jotain muuta mielenkiintoista?
Mitä sun mielestä tarkoittaa epäsosiaalinen vs. sosiaalinen?

(vähän koen nyt syyllisyyttä, kun sua vielä valvotan, ja netissä,) :confused:

öh, unohtui.

Juu, hiffasin ton msn-jutun mutta olen estynyt sinne tulemasta. Kiitos kuitenkin, pidetään mielessä. :smiley:

Muuten, oletko sä sellainen scriptkid, joka pelailee muutenkin koneen tietskarin kanssa – eli oks sun kone valtavan nopea ja täynnä fl00derseja? Mä huomasin aikoinani, että kaikki miehet, jotka olivat jotenkin netissä kiinni kokivat koneensa jotenkin yhtä tärkeänä kuin perinteisesti ajatellaan auton olevan miehille – miehisyyden jatke jne. Mitä sä tosta ajattelet?

no sanotaan että jotain. koneeni on noin 3 800MHz eli olen kyllä vähän säätänyt biossin väylätaajuuksia, samoten näytönohjaimen muistien taajuuksia olen nostellut, ja enpä kyllä tiedä mitään peliä joka ei pyörisi.

hm… jotenkin muistelisin että joskus vastasin tähän threadiin. Liekö vastaukseni ollut Virallisen Mielipiteen vastainen kun sitä ei enää näy.

Toimitus, ehkäpä voisitte viestin poistamisen sijaan vain editoida sisällöstä vääriä mielipiteitä sisältävät osat pois tai editoida koko viestin sisällön pois, mutta silti jättää viestin? Näin olisi reilusti kaikkien nähtävillä, mistä ketjuista ja kenen viestejä on poistettu.

-SpeedHawk

Hei!

Tuntuu kovin epätodennäköiseltä, että Katiskasta olisi moderoitu pois viestejä. Muistatko, mitä viestisi käsitteli? Ehkä voisit postata sen uudelleen.

Viestejä poistetaan ja editoidaan Päihdelinkin foorumeilla nykyisellään tosi vähän. Silloin kun poistoja tehdään, pyritään jättämään kommentti. Aika ajoin tosin täytyy poistaa koko ketju sääntöjen vastaisena. “Väärien mielipiteiden” esittämisen varalta voisit tsekata keskustelualueen säännöt.

Toimitus

jos ette osaa olla avaamatta tietokonetta ja menemättä nettiin, niin heittäkää koko tietokone ja netti mäkeen. myykää se vaikka jollekin tai heittäkää ihan vaan roskiin, sillä jos siitä on pelkkää harmia ja päänvaivaa, niin mitenkäs muuten ongelmat hoidetaan, kuin hoitamalla ongelmat pois.

Sitten kun olette päässeet netistä eroon, niin on maailma taas mallillaan ja jippijaijee, elämä kukoistaa; ette ole nettinörttejä enää, vaan sitä mitä olette aina halunneetkin olla; voittajia<3

Ootteko te todella tosissanne? Nettiriippuvuus… huhuh. Itellä menee sähköpostienki tarkastusten välillä kuukausia ja tilin joutuu aktivoimaan uudelleen :confused:

Mammona: Entäs jos sitä konetta tarvitsee työntekoon ja tiedonhakuun? Yhteydenpitoon ulkomailla olevien läheisten kanssa? Ehdotuksesi on hyvä, mutta ei se aina toimi niin.
Pitäisikö ehkä vaihtaa ammattia…

Mielisairaalassa pari kuukautta, niin kaikki riippuvuudet katkeaa.

Siellä ei saa käyttää nettiä.

Siellä ei viitsi naida, kun viereisessä sängyssä on toinen.

Siellä ei avovaimo tule käymään kuin pari kertaa kahden kuukauden aikana.

Ja lääkkeitä saa jokaikinen, joka tulee käymään. Varsinkin siihen ahdistusvaivaan.

Yhtäkkiä vielä diagnoosikin löytyy elinikäiseksi ystäväksi.

Emmä pelottele, mutta siellä on oikeasti tylsääkin tylsempää. Pääsee irti väkisinkin. Täytyy vain ensin yrittää itsaria, että pääsee hoitoon.