Haluisan myös lopettaa, mutta en osaa

Moi, olen kai addikti. Vaikka aamulla herätessäni en voisi kuvitellakaan mitään juomista, niin päivän mittaan saattaa tulla jotakin “hyviä syitä”. Sitten niitä syitä jostakin tuntuu löytyvän. Olen koko tämän kuukauden ulkoillut aika reippaasti, tänäänkin kävelin helteessä huolimattta lähes 20km. Jotenkin tuo suoritus antoi päässäni luvan siihen, että menin hakemaan Alkosta pullon valkkaria. Ja minähän sen tein. Ei se paljon oloa heittänyt minnekään. Olisi kiva keskustella sellaisten ihmisten aiheesta, joilla sama tunne. Juodaan alkoholia, vaikka ei olisi mitenkään pakko. Voisin kertoa mitä kaikkea ikävää alkoholi on elämääni aiheuttanut, mutta ei ehkä vielä ole aika täällä tuollaiselle avautumiselle… Avaan tarinaani joskus ehkä.

3 tykkäystä

Tervetuloa joukkoon mukaan!
Niin kovin tuttuja nuo sinun ajatuksesi, olet siis tullut aivan oikeaan paikkaan. :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Kiitos kommentistasi. Tämä keskustelu on tehty näköjään aika haastavaksi… Palataan.

Tervetuloa
Suorittaminen on melko yleistä meille alkoholisteille ainakin kun riippuvuus on aktiivinen. Usein alkoholistit suorittavat työt 110% hyvin ja näin saavat syyn palkita itsensä alkoholilla. Kotona ylitetään itsendä ja perheelle tehdään oikein maittavaa ruokaa js pidetään koti tiptop järjestyksessä jotta voi palkita itsensä hyvin suoritetusta työstä tai hyvitellä juomistaan.
Ylitetään itsensä ja harrastetaan kovaa liikuntaa koska sen jälkeen on ”lupa” juoda alkoholia kun on polttanut kaloreita niin eihän se muutama olut haittaa mitään. Tai ehkä ajatus on että kun harrastaa liikuntaa niin se kumoaa alkoholin huonon vaikutuksen ja voi pämpätä hyvällä omallatunnolla.

Tämä kaikkihan on itsepetosta ja pelkkiä tekosyitä. Alkoholisti keksii sen tuhat syytä miksi pulloon pitää tai voi tarttua.
Näin toimin itsekin. Tein töissä 12 tuntisia päiviä ja pidin kämpän järjestyksessä. Koti oli siisti koska se oli asia jonka hallitsin. Sisäisen maailmani oli kuitenkin kaaoksessa ja se alkoi lopulta näkyä myös kodin siisteydessä.
Lopulta kuitenkin käy niin että ihminen ei edes etsi syitä juomiseen vaan juo jokatapauksessa.

Tervetuloa

1 tykkäys

Tervetuloa @pasisyska! Kuulostaa tutulta kuvaamasi kokemukset. Tarinan avaaminen voi auttaa jäsentämään ajatuksia ja kokemuksia, lämmin suositus.

1 tykkäys