Haluan uuden alun

Heippa kaikille! Olen pilannut valtavalla velkataakalla elämäni. Alunperin velkaa kertyi muuten mutta vuonna 2010 aloitin nettipelaamisen joka ryöstäytyi käsistä kokonaan. Voitin kahdesti suuren summan rahaa joilla olisin kuitannut suuret velkani oikeasti miltei kokonaan pois mutta pelielämä veti puoleensa niin lujaa että kaikki meni ja velkasumma senkuin paisui. Nyt olen ulosoton asiakas ja aivan ymmälläni miten minulle on näin päässyt elämässäni käymään. Läheiseni menehtyi mitä kautta homma ryöstääntyi kokonaan pakopaikakseni ja pelaamisessa ei ollut yhtään enää kontrollia ja järkeä. Nyt olin ollut hyvän aikaa pelaamatta ja asiaani on tarkoitus hakea velkajärjestelyyn syksyllä. Sorruin kuitenkin pelaamaan epätoivossani pari viikkoa sitten. Hommasta seurasi kauhea morkkis ja epätoivo…saanko asiaani millään enää velkajärjestelyyn kun olin niin heikko että pelasin taas :frowning: Eikö jotain näyttöä pidä olla kirjallisestikin että pelaamattomuus on pysyvää ja hallinnassa?
Haluan sydämestäni uuden alun ja puhtaan pöydän tälle kamaluudelle, mutta jo tietoisuus ulosoton vääjäämättömän pitkästä ajasta mikä n 15 vuotta saa tekemään näitä hulluja näemmä että sitä sortui pelaamaan hyvän tauon jälkeen. Lisäksi pelko siitä että joudun kärsimään vielä jonkin tuomion tästä velkojeni vuoksi ajaa minut hulluuden partaalle!! En ole kertonut velkatietojani rehellisesti hakiessani uutta velkaa . MIten tämä kaikki on mahdollista minulle…oikeasti rehelliselle ja kunnolliselle tunnolliselle ihmiselle…Auttakaa! Henki tässä on pahimmillaan meinannut lähteä, tai ainakin sellaista on jo tullut mietittyä mutta vielä ei haluaisi luovuttaa!

Eihän tässä ole mitään ihmeellistä Aurinko1 näinhän se on lähtenyt lähes kaikilta meiltä käsisitä ketkä tänne kirjoittavat ellei sitten vielä ole lähteny, olisi suurta viisautta ottaa meistä oppia miten käy kun jatkaa pelaamista.
Onhan se vaikea myöntää tappiotaan peleille ja sitä haluaa jatkaa rahojen pelastamista niin kauan kuin on mahdollista ja niinhän se on että helposti saa kasaan kymmenien tuhansien pikavippi- ja kulutusluottovelat niin se kävi minullekin.
Nyt olisi tärkeätä sinulle Aurinko1 nähdä että et ole mikään poikkeus tapaus vaan kaltaisiasi fiksuja ihmisiä on sortunut samaan pelihelvettiin kuin sinäkin. Me yritetään päivä kerralla mennä eteenpäin ja yrittää löytää positiivisia asioita missä niitä vielä on. Raha-asiat on kuralla mutta se ei ole koko elämä. Raha-asiatkin alkavat selkeytyä kun saa etäisyyttä peleihin. Tuo paine noista velan hakemisista väärillä tiedoilla, en pidä sitä niin mahdottomana asiana, kyllä se on lainanantajan vastuulla selvittää onko ihminen luottokelpoinen vai ei, heillä on siihen ihan omat rekisterit. suurin myöntämisperuste on kun olet ollut ilman luottohäiriöitä olet saanut luottoa.
Ei kannata ajatella mitään pahaa itselle kyllä se vielä elämässä paistaa aurinko Auringollekin.
Kirjoittele vaan tänne, se on ainakin minua auttanut.

Kiitos sinulle toiveikkaasta ja positiivisesta vastauksesta! Varmasti asiat kuitenkin vielä järjestyvät kunhan nyt pysyn irti peleistä kokonaan ja opin hallitsemaan tuota tuskaa ja ahdistusta mitä nämä lukuisat kovat tapahtumat ovat elämässäni minulle aiheuttaneet. Oikea pakoreitti siihen ei ole pelimaailma vaan päinvastoin se lisää ahdistusta kun tuo vuoristorata pelaamisesta vyöryy päälle. On ollut onni olla ilman sitä kamalaa tuskaa jo pidempään mitä pelit aiheuttivat ihna käytännössä;pelasit, voitit, hävisit, otit lainaa että selvisit eteenpäin ja taas sama juttu. En jaksaisi enää samaa,sen opin pari viikkoa sitten tapahtuneesta retkahduksestani. Tunne, mikä häviöstä ja samasta tutusta kaavasta pelata viimeiseen korttiin nekin voitot mitä nyt pitää tässä rahatilanteessa suurina, oli käsittämättömän kamala! Vapisin ja sydän hakkasi, henkisestä tuskasta puhumattakaan. Otan tämän sivuston nyt pysyvään käyttööni selvitäkseni tästä pelihelvetistä lopullisesti!!! Olen käynyt peli poikki ohjelman ja olen ns seurantapuheluiden parissa vielä. Pakko tuottaa pettymys itseni lisäksi omalle tukivalmentajalleni syksyllä kun jälleen palaamme asiaan puhelimitse:(
Nyt vaan uskon itseeni ja siihen vanhaan lauseeseen että oikeastikin asioilla on tapana järjestyä :slight_smile: Minulla on löytynyt oma ihana vertaisystäväkin pelivoimapiirin sivuilta yli vuosi sitten kun korttitaloni kaatui velkahelvettiin. Me jaamme niin samankaltaisen kohtalon, että se joskus jopa ihmetyttää, liekö tietyllä luonteella varustettu ihminen jollain tapaa herkempi sekaantumaan tällaiseen maailmaan vietäväksi. Valtava tuki hänestä on ollut kaikessa ja uskon että tunne on molemminpuoleinen;on luvattu kulkea tätä polkua toinen toistamme tukien ja niin se on mennytkin:) Voimia kaikille teille ketkä tämän riippuvuden kanssa painiskelette! Elämassä on valtavasti muita arvoja kuin raha , onneksi!

Aurinko hyvä, älä stressaa tuosta retkahduksesta, se ei vaikuta millään tavalla, pääsetkö veljajärjestelyyn vai et. Jos syksyllä alatte hakemusta laittamaan, menee kuukausia, ennen kuin se on oikeudessa. Velkojat saattavat vastustaa VJ:ä, mutta silläkään ei ole merkitystä, sillä loppukädessä tuomari voi yksin päättää, myöntääkö hän sinulle velkajärjestelyn. Tämän jälkeen sinulle määrätään selvittäjä eli juristi, ja menee taas viikkoja, ennen kuin kaikki velkojasi ja velkasaldosi on selvitetty. Tällöin ulosotto ei saa tuona aikana enää ulosmitata sinulta mitään, on ns. rauhoitusaika. Jos oikein muistan, käräjäoikeus/tuomari vielä kerran vahvistaa selvittäjän laskelmat ja vasta sitten pääset maksamaan. Sanoisin, että aikaisintaan ensi keväänä.

Itse maksoin ensimmäiset 4 kk selvittäjän palkkiota (4 x 700€) eli velkajärjestely kesti 3 v 4 kk tai oikeastaan 3 v 8 kk (en muista enää miksi). 700€/kk oli siis tuo maksuvarani.

Pelaaminenhan (ja kymmenien luottojen/luottokorttien otto) katsotaan kevytmieliseksi velkaantumiseksi, joka yleensä ei ole velkajärjestelyyn pääsemiseen hyväksytty syy, mutta omalla kohdallani tietyt tapahtumat elämässä ja niistä johtunut “henkinen sairastuminen” (lue:sekoaminen) riittivät vakuuttamaan tuomarin. Jossain tapauksissa oikeuteen ei edes tarvitse mennä henk koht, mutta minut kutsuttiin sinne ja pääsin itse juttelemaan tuomarille. Sain kaupungin lakimiehen mukaani tueksi. Tuomari kysyi, onko pelaaminen nyt varmasti ohi, ja vakuutin, että on. Niin kuin silloin olikin… ja tässä sitä taas ollaan, 7 vuotta myöhemmin… 80t velat…Kova pää, kun ei kerrasta opi!

Oliko tuo velkajärjestely vaikea toteuttaa? Minulle velkaneuvoja laski maksuvaraksi myös n 750€/kk. Miten se käytännössä toimii kun velkojia useita kymmeniä ja kaikille kaiketi pitää maksaa… Tuleeko taas postilaatikon täydeltä laskua toisensa jälkeen ja kuinka pysyy balanssissa tietoisena että on maksanut oikean summan jokaiselle velkojalle?
Mistä kertyvät ns järjestelyn jälkeiset maksettavat luotot mistä kovin moni aina täälläkin kertoo?

Koko homma rullaa itsestään, kun alkuun pääsee. Selvittäjäni antoi minulle listan velkojista, ja tarkat summat joka kuukaudelle, paljonko maksan kenellekin, sentin tarkkuudella. Minullakin velkojia n . 40 kpl.

Tuo maksuvarasi, esim, 750€/kk jakautuu velkojien kesken niin, että se, jolle olet eniten velkaa, saa siitä isoimman siivun ja pienin velkoja saa ehkä vaikka 2,45€/kk. Loput siltä väliltä. Eli prosentuaalisesti jakautuu tuo maksuvara. (Joillakin ei ole maksuvaraa ollenkaan, he saavat 0-ohjelman eli vapautuvat veloista kokonaan. Silloin VJ kestää heillä 5 v ). Mitään kuoria ei tipu enää postiluukusta, voit vaikka tallentaa maksupohjat verkkopankkiin ja listan mukaan makselet joka kk. Näin myös näkee itse, mitä on maksanut ja mitä maksamatta.

Tarkoitat varmaan lisäsuorituksia…eli velkojat seuraavat järjestelyn ajan tulojasi ja heillä on 2 v velkajärjestelyn loppumisen jälkeen oikeus periä sinulta lisäsaatavia, jos olet tienannut huomattavasti enemmän kuin silloin, kun maksuvara/kk on laskettu. Velkaneuvoja laskee nämä puolestasi vuosittain, velallisen pitäisi oma-alotteisesti maksella näitä lisäsuorituksia velkojille… Eli leikitään, että tienaat jonain vuonna 10000€ enemmän kuin sinä vuonna, minkä mukaan maksuvarasi on laskettu. 950€ saat pitää, ja 10000-950= 9050€ jaetaan kahdella : 2 = 4525€ joudut tilittämään velkojille.

Jos tulot pysyvät aina vuosittain samana, ei ongelmaa ole, minulla on nyt kertynyt tätä lisätilitettävää 3 v 8 kk ajalta n. 13t. Velkaneuvoja neuvoi aikanaan pistämään ylimääräiset sivuun tätä varten, mutta minäpä pistin ne kasinoille. Joten nämä velat menevät muitten velkojen seuraksi uo:oon.