Haastattelupyyntö/Yle Areena (podcast)

Päihdelinkin toimitus välittää haastattelupyynnön


Hei!

Teen Yle Areenaan freelancerina radiodokumenttisarjaa/podcastia yhteiskunnan mallitarinoista, eli tavastamme ymmärtää maailmaa tiettyjen “kertomusten” avulla. Yksi sarjan jaksoista käsittelee huumeriippuvuutta. Jakson tarkoituksena on selvittää, miten huumeriippuvaisista kerrotaan mediassa ja millaiseksi huumeriippuvainen ihminen ylipäätään yhteiskunnassamme käsitetään. Millainen huumeriippuvainen on yhteiskunnan silmissä jollain tapaa oikeutettu eli “hyvä”? Onko sellaista? Ohjelmassa käsitellään myös narkomaani-sanaa: mitä leimoja, asenteita ja merkityksiä sanaan kuuluu. Kuka lasketaan “narkkariksi”?

Olen haastattelut jaksoa varten jo kahta tutkijaa ja kahta korvaushoitolaista, mutta etsin vielä yhtä ihmistä kertomaan kokemuksistaan. Päihdelinkin keskustelualueen kautta haluaisin löytää henkilön, joka käyttää jotain huumetta (muuta kuin kannabista) päivittäin tai lähes päivittäin, mutta ei istu sellaiseen kuvastoon, jossa elämä on luisunut huumeidenkäytön takia raiteiltaan.

Ohjelmassa esiinnytään nimettömänä, mutta oma ääni kuuluisi. Ääntä voi myös muuttaa hienovaraisesti niin, että sitä olisi vaikeampi tunnistaa. Ohjelma tulee ulos Yle Areenasta ja mahdollisesti Yle Puheelta tämän vuoden aikana. Ohjelman arvioitu pituus on n. 30 minuuttia, joten kultakin haastateltavalta tulee siihen aika lyhyitä haastattelupätkiä.

Yhteystietoni haastattelua varten:
Eveliina Mäntylä
eveliina.mantyla@tuni.fi
p. 050-4945629

Ohjelman tuottajana toimii Hannu Karisto Ylen radion dokumenttiryhmästä.

Ystävällisin terveisin

Eveliina Mäntylä