Gallup läheisen peliongelman vaikutuksista omaan elämään

Miten läheisen peliongelma on vaikuttanut elämääsi?

  • Aiheuttanut henkisiä oireita (esim. ahdistus)
  • Aiheuttanut taloudellisia ongelmia
  • Aiheuttanut luottamuspulaa
  • Aiheuttanut arvojen vastaista käytöstä (itse)
  • Saanut minut epäilemään itseäni
  • Aiheuttanut fyysisiä oireita
  • Aiheuttanut hyviä seurauksia
  • Muuta, mitä?

0 voters

Moikka!

Ajattelin tehdä tänne kyselyn läheisen peliongelman vaikutuksista omaan elämään.
Itse olen peliriippuvaisen vaimo ja myös peliriippuvuuden koulutettu vertaiskeskustelija ja kokemusasiantuntija.
Puolisoni on ollut vakavasti peliriippuvainen noin 4-5 vuotta.
Kirjoittelen täällä Hertassa yleensä aina sunnuntaisin.

Voit valita useamman vaihtoehdon, ja voit kirjoittaa täydennystä vastauksiisi tässä keskustelussa. Olen täällä teitä varten!

-Eveliina

Moikka kaikille!

Mukava huomata, että useampi on käynyt täällä vastailemassa gallupiin.

Tähän voi kirjoittaa vapaasti esimerkiksi toiveita tai ajatuksia, mitä toivoisitte lisää tältä foorumilta tai millaista tukea toivoisitte?

Kuten jo aiemmin kerroin, olen peliriippuvaisen vaimo ja koulutettu kokemusasiantuntija (toimin paljon pelirajattoman vertaistoiminnassa).
Puolisoni on koko ikänsä pelannut rahapelejä satunnaisesti ja aiemmin oletin sen olevan aivan ”normaalia” ja harmitonta. Kuitenkin syksyllä 2017 aloin huomata erilaisia merkkejä siitä, ettei kaikki ole hyvin.
Puolisoni oli todella väsynyt, etäinen ja ärtynyt. Hän näpräsi puhelintaan todella paljon eikä rahaakaan ollut kuten aiemmin.
Tammikuussa 2018 puolisoni pudotti uutispommin: hänellä on peliongelma ja velkaa oli kertynyt paljon.

Tuosta tammikuusta alkoi vuoristorata, johon on kuulunut useampi kuukausien pelikierre, hetki taas pelaamatta ja luottamuksen uudelleen rakennusta ja taas uusia pettymyksiä.
Nyt puolisoni on ensimmäistä kertaa ollut yli puoli vuotta pelaamatta. Hän on käynyt vertaistukiryhmän ja käy myös henkilökohtaisessa psykoterapiassa.
Kaikesta edistyksestä huolimatta en vieläkään luota täysin ja välillä takaraivossa kummittelee pelko.
Mennään päivä kerrallaan.

Minulta voi kysyä joko minun kokemukseen liittyviä asioita tai mahdollisia neuvoja/kommentteja omaan tilanteeseen. Mielelläni vain myös kuuntelen ja kirjoitan, sillä sekin antaa paljon, että joku samaa kokenut ymmärtää, mitä käyt läpi.
Tärkeintä on, ettet jää ajatustesi kanssa yksin. Tästä ei tarvitse yksin selvitä.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

-Eveliina

Moi kaikki!

Toivottavasti voit hyvin ja keväinen sekä aurinkoinen sää on saanut myös mieleesi aurinkoa.

Oletteko huomanneet koronan aiheuttamien rajoitusten positiivisia vaikutuksia? Esimerkiksi sitä, että pelikoneet ja pelaamot on suljettu?
Useammalla tutulla korona on ollut pelastus siinä mielessä, että pelikoneiden pelaaminen on ollut pakko lopettaa, koska ne on suljettu.
Nettipelaamiseen koronalla ei varmaankaan tällaista positiivista vaikutusta ole ollut. Tilanne voi olla jopa huonompi, kun vapaa-ajan vietolle ei löydy niin paljon mielekkäitä vaihtoehtoja kuin aiemmin.

Mielelläni kuulisin kokemuksia, on niitä sitten hyviä tai huonoja tai molempia.
Oma puolisoni oli riippuvainen vedonlyönnistä ja riippuvuuden syventyessä alkoi pelata myös netticasinoilla. Hänen kohdallaan koronalla ei siis ollut oikeastaan mitään vaikutusta. Nyt puolisoni on ollut noin 8 kuukautta pelaamatta ja toivottavasti pelaaminen on lopullisesti takana päin.

Keväistä alkavaa viikkoa!

-Eveliina

Moikka kaikille!

Tänään oli pitkästä aikaa sellainen olo, että voisin kirjoitella hieman meidän kuulumisia.

Meillä on mennyt kevään aikana hyvin, puoliso on ollut nyt elokuista repsahdusta lukuun ottamatta reilu vuoden pelaamatta. Jollain lailla ajan kuluessa on tullut itselle turvallisempi olo ja luottamus tulevaisuuteen on kasvanut.
Silti välillä pelko kolkuttelee takaraivossa. Meillä oli hetki sitten hääpäivä ja sitä kohtaan omat odotukset olivat aika korkealla: nyt halusin paremman kokemuksen kuin viime vuonna, kun hääpäivä meni tunnemyrskyssä puolison kerrottua, että oli taas tullut muutama kuukausi salassa pelattua. Pelkäsin, että entä jos tämä meneekin samalla tavalla kuin vuosi sitten.
Hääpäivän vietto onnistui kuitenkin hyvin, joten pelkäsin turhaan.

Silti tunnistan todella hyvin sen epävarmuuden, mikä välillä herää ja tiedän miksi. Samalla yritän olla itselleni armollinen, että on tullut koettua aika rankkoja aikoja, että on ok tuntea niin kuin tunnen.
Meillä on taloudellisesti tällä hetkellä vaikeaa ja se on suurin ongelmamme nyt. Samalla pelkään, jos taloudellinen tilanne ajaa puolisoni taas pelaamaan.

Kun kerron näitä ajatuksia ja pelkoja puolisolleni ääneen, ne pienenevät. Omassa mielessä ajatuksia pyöritellessä ne saavat välillä vääristyneitä mittasuhteita ja liikaa valtaa.
Samalla tavalla uskon, että mitä vähemmän peliongelmaa salataan ja lakaistaan maton alle, sitä vähemmän se saa valtaa ja tilaa kasvaa.

Toivottavasti voitte hyvin!

-Eveliina