Gabapentiini

Onko kukaan kokeillut tätä? Gabapentiiniä voidaan käyttää off-label hoitona ahdistukseen ja ajattelin pyytää yksityislääkäriltä kokeiltavaksi. Pitäisi olla Lyricaa vähemmän addiktiivinen aine. Ainakin Psyvaultissa sanottiin että tämä ei tuota mitään varsinaista päihtymystä ellei ota tolkuttomia annoksia.

"Gabapentin may also produce sexual dysfunction in some patients, symptoms of which may include loss of libido, inability to reach orgasm, and erectile dysfunction."

Kuullostaa jännältä tropilta. Kipua lievittävä epilepsialääke joka aiheuttaa kemiallista kastraatiota. Hyvänä puolena on että läppärin pornokansiot voidaan sitten poistaa tarpeettomina… :laughing: Ei mutta mä taidan ainakin pysytellä ihan vaan vihreessä teessä! Kait sekin vähän rauhottaa, kun GABAa buustaa nupissa.

Olen kokeillut. Bubren vieroitusoireisiin,jotain pientä lohtua ja jeesiä noilla saa kyllä. Lyricoista en itse diggaa yhtään ( huimauksineen yms.) ja näillä taas vastaavaa ei ole esiintynyt ottaessa kerralla 800-1200mg särkyyn. Mitään päihtymystä en ole huomannut noilla parin-kolmen kapselin annoksilla ja hyvä niin. Jotkut frendini suosivat kyseisiä lääkkeitä juurikin bubrerefloihin tai vähentämiseen hyvin soveltuvaksi.

Jos taas jotain kiksejä hakee niin tiedä edes kuinka paljon noita pitäisi popsia. Veikkaisin 4000mg ylöspäin jne.

.

^ Kaikki lääkkeethän aiheuttavat pitkäaikaisella ja yhtäjaksoisella käytöllä jonkinasteisen fysiologisen riippuvuuden, että sinänsä… Tosin, uskon kyllä ihan suosiolla, että gabapentiinin vieroitusoireet ovat taatusti ikävämmät, kuin esim. Buranan.

Itselläni ei ole mitään kokemusta ko. lääkkeestä. Joitain tyyppejä tunnen minäkin, jotka kehuvat tuon auttavan juuri opparirefloihin; ei anna mitään oloja, mutta lämmittää kuulemma. Mietin, pystyykö tuota käyttämään, ahdistuneisuuden hoidossa siis, täsmälääkkeenä, eli nappaa napin kohtauksen iskiessä ja muuten yrittää pärjäillä ilman, samoin, kuin monet ihmiset toimivat benzojen kanssa, vai pitääkö tuota vetää pidempi kuuri, jotta siitä jotakin hyötyä olisi :confused: . Jos toimisi täsmälääkkeenä, niin silloinhan olisi melko hyvin turvassa tuolta riippuvuudelta, kun tuosta ei mitään päihtymystä/oloja/hupiakaan pitäisi pahemmin irrota.

^ Jossakin amerikkalaisessa kliinisessä kokeessa jännityksestä kärsiville koehenkilöille annettiin joko gabapentiiniä tai plaseboa ja sen jälkeen heidät pistettiin pitämään puhetta yleisön edessä. Jännityksen määrää mitattiin seuraamalla pulssia, verenpainetta ja kämmenten hikoilua. Ainakin tuossa kokeessa gabapentiini toimi “täsmälääkkeenä” eli kerta-annos lievitti ahdistusta.

Betasalpaajat vaikuttavat samoin, ainakin fyysisiin oireisiin. Tuohon kun lisää isosti vihreää teetä niin ainakin mulla on semmoinen “cool” olo koko ajan. Ei ahdista, mutta ei oikeen innostakkaan. Semmoinen lievästi konemainen fiilinki, kuitenkin rento ja positiivinen. Ihan kuin olisi jossain psyykelääkityksessä, mutta ei ihan tiedä missä… :slight_smile:

^ Sulla se placebo toimii taas helvetin hienosti :mrgreen: . Toki beetasalpaajat hillitsevät sydämen tykytystä, käsien vapinaa, punastelua jne. jännityksen ulkoisia oireita ja täten ne sopivat lievästä esiintymisjännityksestä ja/tai sos. tilanteiden pelosta kärsiville, joilla ongelmana on lähinnä se, että huomaavatko muut, että jännitän. Ei tuo kuitenkaan päänupissa järin vaikuta, ei edes vihreällä teellä buustattuna :wink: , eli jos jokin ihan oikea ja paha ahdistuspaniikki on päällä, niin beetasalpaajista ei ole yksinään mihinkään, eivätkä taatusti tee mitään hällä väliä -fiiliksiä silloin, kun seinät kaatuvat tosissaan päälle. Kyllä tuo mulla toki sen verran saattaa mielialaan vaikuttaa, että vituttaa, kun alhaisen verenpaineen tähden pyörryttää :mrgreen: .

Itselleni hyvä lääke, aluksi 6*300Mg ja pudottelin yhteen aamulla ja kahteen yöksi, mun kipuihin ihan riittävä annos enkä ole havainnut mitää sivuvaikutuksia. Pili toimii ja kivut ihan siedettävät, no jos selkä vihoittelee pitää ottaa muuta lisäksi. Lyrika oli hirveää myrkkyä jos tähän vertaa.

Minulla oli tämä käytössä neuropaattiseen kipuun, mutta kyllä se päähänkin meni. On muistaakseni epilepsialääke myöskin. Täytyy sanoa että enemmän vaikutti ahdistukseen kuin kipuihin. Kiskoin siis kiltisti Tramalit kipuihin ja lopetin tämän lääkkeen, eikä kitkuja tullut minkäänlaisia.

Voihan sitä kokeilla, ei siitä haittaakaan ole. :mrgreen:

Totean omien kokemusten perusteella gabapentiinin erittäin päteväksi lääkkeeksi hermosärkyyn ja ahdistukseen.

Toimii vähän kuin pregabaliini, mutta olo on paljon luonnollisempi, eikä aiheuta samanlaista sekavuutta mitä lyrica voi tehdä. Gabapentiini saa mielentilan paljon positiivisemmaksi ja muutenkin saa elämän tunutmaan paremmalta.
‘’
Hyvä lääke. Kerron lisää, mikäli on kiinnostusta tietää enemmän tästä lääkkeestä.

Maksimi annos taitaa olla 3600mg päivässä jaettuna osiin.

Gabapentiinia määrätään harvemmin ahdistuslääkkeeksi, mutta kyllä sillä on potentiaalia siihenkin neuropaattisen kivun hoidon lisäksi.

Ei tämä ihan korvaa pregabaliinia, mutta lievittää kyllä ahdistusta ja kehon jännitteitä. Euforiaa voi ehkä joskus lievästi havaita. Mutta ei sitä mitä pregabaliini, vaikka on näillä jollain tapaa samaa vaikutusta.

Otin pari tuntia sitten 3000mg tätä kovaan ahdistukseen huonoista yöunista ja parista vaikeasta asiasta johtuen. Tai sitten semi lyrica viekkareihin kun menin kadottamaan lyricani.

Kyllä edelleen ahdistaa mutta sainpahan itseni vähän enemmän toimintakykyiseksi ja mieleni hieman positiivisemmaksi. Gabapentiini lisää kyllä ainakin huomattavasti sosiaalisuutta ja ajatus kulkee paremmin.

Vois vielä 1000mg ottaa lisää.

Hei ! Kysyisin voiko gabapentin 300mg vetää nenään ? :slight_smile:

^ No totta helvetissä nenäänsä voi vetää vaikka chilimaustetta, kanankakkaa tai pesupulveria, mutta eri asia sitten, onko moisessa mitään järkeä. En itse asiassa tiedä, onko gabapentiinillä mitään suurempaa viihdekäyttöpotentiaalia nasaalisesti käytettynä, mutta epäilen, että ei. Saattaapi tuosta saada lähinnä paskoja sivuvaikutuksia, kuten kipeän nenän :wink: . En ylipäätäänkään ymmärrä ihmisten vimmaa kiskoa oraalisesti otettaviksi tarkoitettuja lääkkeitä jollakin muulla tavoin, esim. nokkimalla, rännäämällä, polttamalla jne. :unamused: :unamused: Toki sellaisia lääkkeitä/huumeita on, jotka viihdekäytössä toimivat paremmin muuten, kuin nieltyinä, mutta suurin osa tablettimuotoisista lääkkeistä toimii kaikkein parhaiten virallisen ohjeen mukaan nieltyinä, etenkin toki lääkinnällisessä käytössä, mutta monet myös ihan höpöhöpöviihteilyssä. Eipä se mitään ennenkuulumatonta tokikaan ole, että porukka hihattaa esim. benzoja ja kuulemma vielä pärisevätkin hyvin siten, eli placebo vaikuttaa kyllä ja vahvasti :laughing: :mrgreen: . Todellisuudessahan ko. lääkkeet menevät tuossa touhussa tyystin hukkaan, eli ne voisi heittää aivan yhtä hyvin roskiin :mrgreen: . No, jälkimmäisessä tapauksessa saisi vähemmän paskaa suoniinsa, joten sinänsä parempi vaihtoehto :mrgreen: .

Oikein loistava lääke opioidvieroittautumisen, annokset tosin 3-5g/pv, että 30kpl/800mg menee muutamassa päivässä

Jonkun verran tosiaan potentiaalia opioidien/opiaattien vieroitusoireiden lievittämiseen.

Tää on kyllä hyvä lääke juuri opioidien vierotukseen ja ahdistukseen. Kipuihin auttaa myös. Ei oikeestaan huonoa puolta ole muuta kun, että jos haluaa näistä jotain “irti” niin saa rouskia vitusti ja jtn muuta päälle.
Eli lääkekäyttöön/viekkareihin voin suositella.

Lääke ihme kyllä on ollut ihan ok, myös kipuihin mutta itse saan niin inhottavia sivuoireita ja ne ei ole siitä mihinkään lähteneet säännöllisemmällä käytölläkään, etten kovin mielellään muualla kun kotioloissa niitä syö. Olen ihan humalainen jos syön sen verran, että kivut oikeasti lievittyy (1500 mg). Toivon todella, etten jää pelkästään näiden varaan kun lääkkeitä yritetään nyt ajaa alas.

Helio, oottelen sun postia edelleen! Saitko sähköpostia workkimaan? :mrgreen:

Aika on vaan käsite :mrgreen:
No ei vaa, sori ku en oo ehtinyt… Pistän sulle mailia toisesta osoitteesta asap. :slight_smile: