essot ja masennuslääkkeet

kuinka kauan pitää olla syömättä ssri lääkkeitä ennenku voi ottaa essoja. ehin pari päivää syömää niit masennuslääkkeit muutamam viikon tauon jälkee. entä piri+esso yhistelmä tai piri+essot+bentsot+budi

Kahdesta viikosta aina puhutaan nk. virallisissa yhteyksissä, ts. kun vaihdetaan masari toiseen ja halutaan välttyä päällekäisvaikutuksilta. Tosin jos söit SSRI:tä vain pari päivää, niin noin pitkä väli tuskin on tarpeellinen. Eivätpä ne parissa päivässä yleensä ehdi paljoa vaikuttaa. Varman päälle saa tietysti aina ottaa. Serotoniinisyndrooman riski on ihan todellinen SSRI+esso -kombolla.

En tiedä lisääkö esso+piri -kombo varsinaisesti serotoniinisyndrooman riskiä, mutta ainakin se alentaa kouristuskynnystä, kuivattaa elimistöä kahta pahemmin ym. “mukavaa”. Paljonhan tuota komboa käytetään ja usein siitä ihan hengissä selvitään, mutta aina se on aika fifty-sixty sekakäytön kanssa. Kannattaa ainakin pitää annokset maltillisina. Benzot tuossa lisänä eivät mitenkään järin vaarallisia ole, ennemmin vähentävät noita em. haittavaikutuksia. Toki benzot voivat lisätä sekavuutta, mikä ei yleensä ole kivaa kenellekään. Budi ei myöskään mitään fyysistä vaaraa aiheuta, mutta se on ihan ihmisestä kiinni, miten pää kestää.

Voi sanoa et serotoniinisyndrooma ei ole omalla kohdalla mitenkään ollut ikinä vaikka noiden lääkkeiden ja huumeiden yhteisvaikutuksista varotellaan, liekkö liikaa uskotaan. Kahta masennuslääkettä aikoinaan meni ja kaikki kelpas mitä saatavilla oli. Bentsot jättäs mieluummin aamuksi. Aika hyvin vievät muistin. Piri, essot, concertat ja alko ei ikänä ongelmia. Illan jälkeen moni suosii sauhujen ottoa, rauhottaa elimistöä ja hyvät unet päälle. Jättää baarissa alkon pois ja jatkaa vesilinjalla. Mutta olemme yksilöitä.

^ Kyllä se serotoniinisyndrooman huomattavasti kohonnut riski essojen ja serotoniinin takaisinoton estävien masennuslääkkeiden yhteiskäytössä on ihan vakavasti otettava fakta, ei pelkkää käyttäjien legendaa tai esim. lääkäreiden moralisointia. Kun kroppaan kertyy ylenmäärin serotoniinia, joka ei pääse poistumaan tarpeeksi nopeaan, niin totta hemmetissä se nostaa serotoniinisyndrooman, ts. myrkytyksen mahdollisuuden potenssiin X. Tarpeeksi herkkä ihminen voi saada serotoniinisyndrooman jo yksistään essoista tai jopa pelkistä masareista. Uskon kyllä, että SINÄ et ole koskaan ko. oireyhtymää yhteiskäytöllä saanut. Ei ole moni muukaan. Sitä on vain paha etukäteen tietää, kenelle käy köpelösti ja kuka kestää ihan uskomattomiakin juttuja, joten aina parempi olla varovainen.

Onhan näitä tapauksia, että mummo veti röökiä ketjussa 75 vuotta putkeen, ei saanut keuhkosyöpää, vaan kuoli yli ysikymppisenä portaissa kaatumisen seurauksena. Tai setä tinasi tiukkaa viinaa pari lekaa päivässä 50 vuotta, eikä koskaan sairastunut maksakirroosiin jne., jne. En silti lähtisi sanomaan, että em. harrasteet ovat ihan vaarattomia ja tupakoinnin ja HC-dokaamisen haitat vahvasti liioiteltuja :unamused: . Väestötasolla pystytään todentamaan haitat asioista X, Y ja Z. Yksilötasolla ei voida koskaan ennustaa mitään, koska siinä kaikki riippuu geeneistä, puhtaasta tuurista ym. muuttujista.