Escitalopram lopetus

Hei rakkaat kanssaihmiset :slight_smile:

Minulle määrättiin huhtikuussa 2018 paniikkihäiriöön Escitalopram.
Aluksi 5mg,sitten nostettiin 10mg.Aluksi tuntui,että hyvä lääke,mutta sitten alkoi sivuoireet,kuten paniikkikohtaukset,sinänsä absurdia,koska lääke määrättiin paniikkikohtauksiin.Nyt olen päättänyt lopettaa lääkkeet kokonaan vähitellen.
Millaisia kokemuksia teillä on lääkkeestä/lopetuksesta?

Hei.

Lääkityksen äkillistä lopettamista on vältettävä. Essitalopraamin käyttö tulisi lopettaa
pienentämällä annosta vähitellen vähintään viikon tai kahden ajan lopettamisoireiden
välttämiseksi. Jos annoksen vähentämisen tai lääkkeen käytön lopettamisen
jälkeen ilmenee vaikeita oireita, voidaan harkita lääkityksen aloittamista uudelleen käyttäen
samansuuruista annosta kuin aiemmin. Tämän jälkeen annoksen pienentämistä voidaan jatkaa,
mutta aiempaa hitaammin.

Huhtikuussa 2018 aloitit lääkehoidon ja olettaen että kyseessä on päivittäin otettava lääkitys, on ensiarvoisen tärkeää ettet lopeta sitä kuin seinään.

SSRI-lääkkeiden tapaan, tässäkin lääkevalmisteessa on lopetusoireet jotka ovat hyvinkin samankaltaisia kuin muissa lääkevalmisteissa. Näitä ovat mm. pahoinvointi, vatsavaivat, ripuli, unettomuus ja painajaiset, hikoilu, päänsärky, väsymys, masentuneisuus, ahdistuneisuus, ärtyisyys, huimaus, sydämentykytys, tuntohäiriöt (esim. tuntemukset neuloista tai sähköiskuista) kutina ja puutuminen, lihasjäykkyys, lihaskouristukset, muistihäiriöt, ärtymys ja sekavuus.

Toivottavasti tästä oli jotakin apua.

Luonnon masennuslääke - https://nuvialab.com Olen ollut uniongelmainen ja ajoittain masentunut jo esiteinistä asti. Ystäväni suosituksesta päätin kokeilla Restilen-valmistetta ja olen ollut todella tyytyväinen. Unenlaatu on parantunut enkä ahdistu enää yhtä herkästi. Käytän tuotetta ensisijaisesti masennuksen ennaltaehkäisyyn.