Epäilys aineiden käytöstä

Tervehdys,

Tässä hieman avutumista omista kokemuksistani tapailemisesta/suhteesta jossa vahvasti epäilin toisen osapuolen olevan aineiden käyttäjä. Tapailin erästä yksinhuoltajaa (naista), jolla oli nuori poika. Päällisin puolin kaikki oli hyvin. Hän on väitellyt omalla alallaan tohtoriksi ja on erittäin hyvässä asemassa työelämässä sekä myös intohimoinen urheilija.

Nopeasti kumminkin näkyi hieman outoja merkkejä. Hänen asuntonsa oli aina hyvin epäsiisti (mm. useita päiviä vanhoja puoliksi syötyjä jugurttipurkkeja oli olohuoneen lattialla ja kun siitä hänelle ilmoitin niin hän aina sanoi, että kyseessä on hänen koti ja hän pitää sen sellaisena kuin haluaa. Myös hänen ystävänsä oli asiasta hänelle usein ilmoittanut ja osa ei enää käynyt hänen luonaan. Hän on erittäin hauska, huumorintajuinen ihminen ja joi joka päivä muutaman lasin viiniä ja pitkään luulin, että hänen käytöksensä johtuu vain ‘huonosta viinapäästä’, mutta sitten huomasin hänen käyvän hyvin usein wc:ssä sekä kotona että ravintolassa ja kun hän sieltä saapui takaisin oli hän aivan erilainen. Puheen nopeus oli varmaan 3 kertainen normaaliin nähden sekä hän oli energiaa täynnä. Usein parin tunnin kuluttua hän rupesi mongertamaan ja sammui jopa viikolla olohuoneen lattialle klo 9 ja usein hänen poikansa kanssa kannoimme hänet sänkyyn. Kun hänen poikansa sanoi hänelle, että miksi olet kaikki illat sekaisin, hän vastasi pienelle varhaisteinipojalleen, että onhan sun isäsikin. Tuntui todella pahalta ja sanoinkin siitä hänelle. Lapsella ei ollut mitään sääntöjä kotona vaan hän sai tehdä mitä halusi ja joka toinen sana oli ‘vittu’ ja hän saattoi saada kovia raivareita. Hän myös kerran kysyi, että ‘paljonko pillereitä pitäisi ottaa, että saa pään sekaisin?’. Lapsi sai myös äidin ostamaan kaiken mitä hän halusi ja useasti myös mainitsikin siitä äidilleen, että ‘joudut ostamaan minulle korvaukseksi kaiken, koska olet aina niin sekaisin.’

Nainen saattoi puhua sellaisistakin asioista avoimesti myös julkisella paikalla jotka olivat hänelle jopa haitallisia. Kaikki estot tuntuivat kadonneen. Hän kertoi, että hänen naapurissaan asuu lääketieteen tohtori joka käyttää aineita viihdekäytössä ja on myös vetänyt yliannostuksen sekä viety ambulanssilla sairaalaan sekä löytynyt hissistä ‘sammuneena’ pitsan päälle. Ihmettelin, että kuin ko. tyyppi voi enää toimia lääkärinä niin hän sanoi, että ‘hän on hyvä lääkäri ja ei varakkailla ole huumeongelmaa, koska on varaa hyviin aineisiin’. Järkytyin hänen kommentistaan ja hän myöhemmin myönsi, että hänellä oli ollut seksisuhde ko. lääkärin kanssa. Ihmettelin alussa kun olin ko. naisen luona, niin tämä nuori lääkäri saattoi soittaa hänen ovikelloa jopa 4 kertaa viikossa mitä ihmeellisimmillä syillä; lainasi tulostinpaperia ja seuraavana päivänä saattoi palauttaa 2 paperia! Epäilen, että hän olisi yksi aineiden toimittajista. Naisystäväni kertoi myös seurustelleensa ulkomailla asuessaan erään miljonääripankkiirin kanssa joka käytti jatkuvasti aineita ja pyysi minua lähtemään ko. miehen huvilaan lomalle Yhdysvaltoihin johon ystävällisesti sanoin ei kiitos ja en halua olla hänen exänsä kanssa tekemisissä.

Yksi asia joka alusta asti myös ihmetytti oli se, että ko. nainen oli aiemmin seurustellut 20-v pojan kanssa 3 vuotta (itse hän oli 45-v). Seuraava miesystävä oli ollut 70-v ja lapsen isä on nyt 64 v. Hän oli omien sanojensa mukaan ollut erittäin seksuaalisesti aktiivinen ja mm. laitellut whatsupilla yöllä viestejä eri miehille, että ne tule pariksi tunniksi(myös viikolla) käymään ennen kuin lapsi herää aamulla. Olin ainut hänen oman ikäisensä kanssa ollut suhde pitkään aikaan hänen itsensä mukaan.

Hänellä yötä ollessani heräsin usein siihen, että hän lähti vauhdilla sängystä ja kuului kova rapina jonka jälkeen n. 10 minuutin päästä hän palasi takaisin sänkyyn. Seuraavana päivänä hän aina väitti kävelleensä unissaan.

Hän on myös todella aktiivinen urheilija joka lenkkeili 70 km viikossa ja myös kilpaurheili. Hän saattoi olla yöllä klo 02 aivan sekaisin, mutta aamulla heti klo 08 energiaa täynnä ja lähti 15 km lenkille. Olen itsekin entinen kilpaurheilija ja ihmettelin hänen erittäin korkeaa verenpainettaan 160/120 jonka hän väitti johtuvan salmiakinsyönnistä. Hänellä oli selvä pakkomielle urheilusta ja hän urheili kuumeessakin. Tuntui usein siltä, että tietyt muutkin asiat olivat pakkomielteisiä hänelle (mm. holtiton seksikäyttäytyminen sekä ‘aineet’).

Tiedän, että ko. henkilöstä on tehty useita ilmoituksia lastensuojelulle, mutta hänen yhteiskunnallisesti korkean asemansa takia mitään konkreettista ei ole asialle valitettavasti tehty. Hän itse myös avoimesti sanoi, että hänestä on tehty ilmoituksia. Kyseinen henkilö on alansa johtavia asiantuntijoita maailmassa ja usein myös tv:ssä kommentoimassa. Hänen kotona oli selvästi roolit vaihtuneet poikansa kanssa. Poika oli kokoajan erittäin huolestunut äitinsä elämästä sekä käytöksestä ja pyysi tämän olemaan lähellä minua ettei mitään pahaa tapahtuisi. Tuntui siltä, että poika oli jo joutunut näkemään sellaisia asioita joita ko. ikäisen ei pitäisi nähdä.

Loppuvaiheessa suhdettamme kun ehdottelin, että voisimmeko pitää esim. kuukauden tipattoman ilman viiniäkään hän rupesi erittäin ilkeäksi ja hyvin ylimieliseksi. Miltä teistä kuulostaa ko. henkilön käytös ja epäilettekö te hänen käyttävän jotain tiettyjä aineita? Onko mitään mitä voisi asian eteen tehdä ilman pitäviä todisteita, koska jos häntä ei voi auttaa niin hänen poikaansa ainakin? Voisiko esim. interventio toimia jos saisin hänen ystäviään mukaan vai onko mitään muuta parempaa tapaa yrittää auttaa?

Hei!

Kuulostaa, että hän käyttäisi Amfetamiinia tai Metamfetamiiniä. Häntä ei voi auttaa ellei hän itse halua “parantua”.

Minulla suurin osa kavereista käyttää hyvin useita huumeita ja miesystäväni yrittää lopettaa (lopetti 1.1.18 retkahtanut amfetamiiniin kaksi krt). Itse en ole koskaan kokeillut yhtään mitään, mutta pidän narkkareita yhtälailla ihmisenä ja niin myös hekin minua. Narkkarit ja usein käyttävät ihannoivat minua, koska en ole koskaan kokeillut mitään; kehuvat, käskevät pitämään pääni ja haukkuvat jollain tasolla sitä mitä itse just nenään vetävät.

Tässä lyhyessä tarinassa on se pointti narkkarit, jotka ovat jo vuosia käyttäneet ja tietävät haitat ja vakavuudet, ihannoivat ja kannustavat niitä, jotka eivät ole koskaan tai joskus kerran kokeilleet.

“Viihdekäyttäjät” joksi varmasti tämä sinun kuvaama nainen itsensä nimeäisi ei huomaa vielä, että hänellä olisi ongelma. Hän hakee vain silmittömästi hyvänolon tunnetta ja energiaa aineesta ja pitää sitä positiivisena, koska ei huomaa vierotusoireita esimerkiksi, koska käyttää jatkuvasti. Välinpitämättömyys lasta ja kotia kohtaa kertoo, että tärkeintä on vain se oma hyvä olo.
Hyvin useat huumeet kohottavat seksuaalisia haluja, myös niin kuin miehelläni on ollut useita seksikontakteja muden käyttäjien kanssa " viinaa, huumeita ja seksiä"

Huumeen hinta ei kerro kuinka laadukasta tai puhdasta aine on. Hänen pitäisi itse tietää se varmaksi vain kokemuksella. Sitä “settiä samasta erästä” mitä hän vetää saattaa olla ihan samaa settiä mitä 20v.t vetää, mutta nuoret saavat sen halvemmalla, koska kokemus ( väri, maku ja haju) he osaavat arvioida kuinka jatkettua aine on ja mitä se on: Kokaiinii, Metaa vai Amfee.

Olen itse yrittänyt nuorempana (nyt 24v) auttaa vaikka ja ketä, mutta raaka kokemus on se et he voivat auttaa vain itseään. Me “streittarit” voidaan olla tuki ja apu, mutta se pitää lähteä käyttäjästä itsestään.

-Bibs

Kiitoksia Bibs vastauksestasi!
Joo, itsekin epäilin amfetamiinia/metamfetamiinia exäni aineeksi vaikka erilaisia pillereitäkin hän varmaan naapurin lääkäriltä saa. Panacodeja oli pöydällä koko ajan iso määrä. Hän ei koskaan juurikaan syönyt mitään kuin muutaman salaatin lehden tai palan leipää sekä salmiakkia. Kuulin useilta naisen jo pitkään tuntevalta henkilöltä, että hän on tunnettu tietyissä piireissä (jopa työelämässä) aineiden käytöstä sekä sekoilustaan julkisillakin paikoilla. Kuulin, että hän oli vienyt kotiinsa useaan kertaan 75-vuotiaan miehen joka hänkin yllättäen asuu melkein hänen naapurissa seksileikkeihinsä.

En valitettavasti myöskään usko, että hän tulee lopettamaan käyttöä ennen kuin pohja on saavutettu, mutta veikkaan, että hänen verenpaineellaan henki lähtee ennen kuin hän vapaaehtoisesti lopettaa. Olisi hyvä, että joku lastensuojelusta tai hänen isänsä ainakin lapsen pelastaisi, koska kyseistä naista tuskin voi enää pahemmin auttaa. Lapsen isä on myös hyvin tunnettu tohtori alallaan. Ikävä tapaus kaiken kaikkiaan.
Toivon Bibs, että sinun miehesi saa asiat kuntoon ja kaikkea hyvää kevääseen!

Voi kumpa exäsi ymmärtäisi, että vaikka nyt on kivaa, mutta sit jos viranomaiset puuttuu peliin ni lähtee lääkärin luvat tms. tosin joissain tapauksissa “hyvä ammattisten” hölmöilyjä saatetaan katsoa läpi sormien, mutta ennen kuin kukaan puuttuu sen enempää olisi hyvä, jos hän itse “valaistuisi” ja tajuaisi et eiköhän ne sekoilut olleet tässä.
On myös aika hurjaa, jos hän tekisi hoitovirheen ja jäisi vasta silloin kiinni :neutral_face:

Ja juu täällä ollaan menossa parempaan suuntaan kokoajan, täälläkin tän miehen pitäis muistaa aina et jos hetken on paska fiilis / stressaa et ei tarvii tarttuu roinaa vaan tekisi jotain muuta mikä helpottaa ja tekee hyvän olon, koska niin kuin hänkin sanoi et vaikutusajan jälkeen on morkkis et otti ja edellee paska fiilis tästä alkuperäsestä asiasta.

Toivottavasti meidän molempien läheisille tulee onnellinen jatko ja hyvää jatkoa sinulle ja tuu ihmees kirjottelee lisää, jos mielellä jotain :smiley: