Ennen oli kaikki paremmin osa 2

Jatko-osa tällekin aikoinaan nimimerkki Pohjattoman nuivan avaamalle hyvälle ketjulle (viewtopic.php?f=143&t=36917), jonka ylläpito myös siirsi tyystin mielivaltaisesti Olohuoneen puolelle.

Jaa’a. Mikähän olisi ollut ennen paremmin? No, ainakin se, että ennen ei kaadettu koko järjestäytynyttä yhteiskuntaa ja poljettu ihmisten perusoikeuksia suohon jonkin hemmetin influenssaepidemian vuoksi. Viruksia ja epidemioita/pandemioita on aina tullut ja mennyt ja niihin kuolivat ne, jotka kuolivat ja loput jatkoivat elämäänsä. Eivätpä nämä Espanjan taudit, aasialaiset, hongkongilaiset, moskovalaiset, sikainfluenssat ja mitä kaikkia niitä nyt onkaan ollut näemmä edes kovin paljoa(Lue: tarpeeksi) populaa hengiltä saaneet, kun tällä pallolla edelleen kärsitään näin järkyttävästä liikakansoitusongelmasta :unamused: . Vitun tyhmät ja todellisuudesta ja luonnosta vieraantuneet nykylänkkärit vain eivät tajunneet, että sellainenkin asia, kuin kuolema on olemassa ennen kun siitä alettiin Covid-19:n myötä kertoa mediassa ja sitten järkyttyivät perinpohjin :mrgreen: .

Ennen PIRI oli sentään vielä PIRIÄ, eikä ties millä sonnalla jatkettua mopedia…

^ Jep, näinhän se on, että ennen huumeet olivat pääsääntöisesti sitä, mitä niiden sanottiinkin olevan. Toki ennenkin saattoi joutua jonkun ahneen rotan kusettamaksi ja saada huonolaatuista, ts. aivan liian laimeaa kamaa, mutta meinaan sitä, että esim. pirinä myytävä aine oli amfetamiinia, eikä mitään monielinvaurioita aiheuttavaa alfa-beeta-gamma-delta-omegaa ja LSD sitä itseään, eikä jotakin ikuisen psykoosin aiheuttavaa delirianttitutkaripaskaa. Toki voi hommata niitä testereitä, jotka vähän kertovat, mitä ainetta on käsiinsä saanut, mutta eivätpä nekään hirveän luotettavia ole, koska niissä ei ole laadunvalvontaa, kiitos suomalaisen(ja monen muunkin maalaisen) käsittämättömän ja haittoja lisäävän huumepolitiikan :unamused: .

No, eipähän itse tule enää nykyisin katukaupasta aineita pahemmin osteltua.

Nykyajan lastenohjelmat ovat aivan hirveitä :open_mouth: .

Olin tuossa taannoin katsomassa kaverin tyttären poikaa, jolla on ikää 3 vuotta ja vähän rapiat. Poika halusi sitten katsoa kanssani lempiohjelmaansa Ryhmä Hauta ja tietenkin kohteliaana vieraana suostuin, enkä ole toipunut siitä vieläkään kunnolla, vaikka tuosta on kulunut aikaa jo reippaasti toista viikkoa :open_mouth: . Ei siinä konseptissa sinänsä mitään vikaa ollut: Siinä oli stoori, jossa oli jokin opetus, hyvikset voittivat pahikset ja ne koirahahmot olivat ihan sympaattisia, MUTTA voi jumalauta sitä äärimmäisen nopeatempoista koheltamista ja säheltämistä. Meinasin ihan tosissani saada epileptisen kohtauksen sitä ADHD-tykitystä katsellessani.

Sitten vielä ihmetellään, miksi nykyajan lapsilla on niin paljon keskittymishäiriöitä ymv. ja voisiko se johtua vaikkapa ilmansaasteista vaiko prosessoidusta ruoasta vai lisätäänkö kenties juomaveteen nykyisin jotakin :unamused: :mrgreen: .

Ennen Suomenlahden merivedet olivat puhtaita ja kirkkaita. Nykyään Pietarin jätevesiputket on vedetty suoraan itämereen myöskin Puola on syyllinen. Rakkolevä joka kasvaa pohjalla on puhtaan veden indikaatori nykyään sitä löytyy harvemmin. Itämeri on maailman eniten saastunut lahti.

Ennen sai vielä olutta lähikaupasta klo 7 aamulla, ei siitä ole pitkä aika joskus 2003-2006 vielä.

Ostettiinhan sitä olutta keskellä yötä vielä 90-luvulla… Miä lienee nuo rajoitukset TosiHolistia haittaa… voihan sitä hakea kerala rekallisen

Klassiset roiskeläpät olivat ennen parempia, nykyään ainakin jauhelihapizza maistuu liikaa einekseltä ja juustoa on liian vähän.

Vaikka autoista puhuminen on jonkin verran junttia niin ennen autot olivat yksinkertaisia ja luotettavia. Lainasin kaverin uutta Audia jossa oli ajotietokone ja jonkilainen Bluetooth yhteys en ymmärtänyt hevon vittua näistä lisälaitteista. Ja auto käynnistyi napilla joka oli sijoitettu virtalukon viereen. Se on kallis maksu huollossa kun nämä nykyajan vempeleet hajoo.

No, ostettiin, mistä ostettiin. Kioskeilta ja huoltoasemilta niiden hinnoilla, kun ennen ei todellakaan ollut iltayölle saati 24/7 auki olevia kauppoja. Tosin myydäänhän kaljaa nykyäänkin keskellä yötä baareissa ja siellä se vasta kallista onkin. Ja vuoteen -94 tai -95 asti(En muista nyt tarkkaa vuosilukua, enkä sitä, tuliko muutos EU:n myötä vai ihan muusta lakimuutoksesta) kunta/kauppias sai päättää, myydäänkö keppanaa kaupoissa ylipäätään vai ainoastaan Alkoissa. Ei tuo hirveän yleistä ollut, koska toki kauppias haluaa kääriä rahat ja kalja on suht suosittu tuote, mutta löytyi niitä joitakin paikkakuntia mm. vanhoillislestadiolaisilta alueilta, joissa oli ihan turhaa yrittää saada mitään prosenttipitoista tavallisesta kaupasta. Sitten ysärillä tuli tosiaan tuo lakimuutos, että tämä ei ole mikään kunnanvaltuustossa päätettävä asia ja jos meinaat päivittäistavarakauppaa pitää, saat luvan myös myydä siellä kaljaa, vaikka se kuinka uskovaista sielua riipisi.

Edit: Ennen, eli silloin ysärillä ostettiin kaljaa alaikäisenäkin ja vieläpä hyvin helposti. Ei tietenkään ihan mistä vain ja milloin vain, mutta niitä oli sellaisia pikkukauppoja ja kioskeja, jotka tekivät oikein bisnestä sillä, että myivät kakaroille sangen auliisti ja mitään kyselemättä, vaikka sokea kalakin näki, että tuolla ja tuolla tyypillä ei ole ikää lähellekään 18 vuotta. Silloin se oli mielestäni tietenkin tosi hyvä juttu :smiley: . Nykyään en ole samaa mieltä. Vaikka aina mussutankin kaikenlaisista pöhköistä suomalaisista alkoholirajoituksista, niin 18 vuoden ikärajaa, sekä sen tarkkaa valvomista ja mm. korkeaa alkoholiverotusta kannatan ehdottomasti.

Täysin samaa mieltä tuosta, että eivät nuo sangen keinotekoiset alkoholin myynnin aikarajoitukset ketään alkoholismilta pelasta.

Korjaus edelliseen viestiini: ei se ollut uusin Audi mutta “uudehko” ehkä joku 2011-2012 ja starttinappi oli sijoitettu kojelautaan ei virtalukon viereen. Erittäin hyvät sporttipenkit siinä oli kyllä tämmöiselle selkävammaiselle kuten minä.

Kiva että Winski on myös mukana tässä ketjussa, se on hienoa jutustella näin miesten kesken.

Ennen Alkon muovikassit olivat paljon hienompia. Niitä on tietenkin vuosien saatossa ollut monenlaisia erilaisia, mutta muistan, että joskus ysärin alussa/kasarin lopussa oli ainakin sellainen kassi, jossa luki kissankokoisilla kirjaimilla ALKO, oli iso pullon kuva ja oliko siihen ympätty vielä jonkinlaista valistuspläjäystäkin. Sillä oikein alleviivattiin, että siinäpä Turmiolan Tommi kanniskelee kyykkyviinejään tai paria lekaa Kossua ja on menossa ryyppäämään itseään tärviölle. Eikä auttanut mitään, vaikka joku olisi ihan oikeasti ostanut pikkupullon V.S.O.P. -konjakkia vierasvaraksi kahvin kylkeen. Yritys oli ainakin varsin tehokas leimata kaikki Alkossa asioineet samaksi rapajuopporetkusakiksi.

Tietenkin jokainen suomalainen tunnistaa Alkon muovikassin nykyäänkin, mutta ei se sangen neutraaliksi tyylitelty pussukka enää mainosvalon lailla julista, että jos tämän kantaja ei ihan vielä olekaan rappioalkkis, niin kyllä kohta on. Nykyään tosin muovikassit eivät ole niin suurta huutoa, koska ilmasto ja muoviroskaan tukehtuvat merenelävät. Jokainen vähänkin valveutunut kuluttaja sujauttaa ostoksensa kangas- tai kestokassiin(Tai siihen ziljoonaan kertaan uudelleen käytettyyn muovikassiin, joka on aluperin esim. Gigantista) ja ne voivat mainostaa vaikkapa AA:ta. Hmm… Pitäisiköhän hommata AA-kassi(Piankos sellaisen itse tuunaa, jollei niitä ole valmiina saatavilla) ja sitten kanniskella ovelasti Jallu-pulloaan siinä :confused: ?

Takaisin kotiin Valio arkistomainos:

youtube.com/watch?v=7ZZNqLB2_8Y