EI SSRI -vaihtoehdot?

Onko SSRI vapaita vaihtoehtoja masennus ja mieliala-lääkkeeksi? Tietenkin on Koskenkorva Vodka 40% Vol mutta se ei sovi…

^ On toki, SNRI ja NDRI. Samaa paskaa nuo vain käytännössä ovat, eli jos SSRI ei kertakaikkiaan sovi, niin tuskin sopii SNRI:kään. Voxra(NDRI) saattaa kyllä sopia, vaikkeivat SSRI:t ja SNRI:t sopisikaan. Kokeilemalla se vain selviää ja Voxra saattaa joissakin tapauksissa auttaa myös siihen viinanhimoon :wink: , se kun vaikuttaa myös dopamiiniin.

Sitten on Valdoxan(agomelatiini, vaikuttaa melatoniiniin), joka on suht uusi ja ihan erityyppinen mielipidelääke, mutta allekirjoittanut ei saanut siitä irti yhtään mitään muuta, kuin järkyttävät maksa-arvojen nousut :open_mouth: :mrgreen: .

Myös NASSA-lääkkeitä(mirtatsapiini tai mianseriini) käytetään mielipidelääkkeinä, mutta nuo aiheuttavat sitten äärimmäisen herkästi tolkutonta ruokahalun kasvua ja sitä myötä lihomista. Pieninä annoksina toimivat monilla hyvinä unilääkkeinä, joillain jopa turhankin hyvinä, eli hereillä ei pysy sitten lainkaan :mrgreen: . Yhden ihmisen tunnen, joka on käyttänyt mirtatsapiinia pitkään ja kehuu saaneensa siitä parhaan avun masennukseensa, mutta hänkin on saanut sen myötä roimasti ylipainoa. Sanoo kuitenkin, että ylipaino on hänelle siedettävämpi ongelma, kuin vaikea masennus.

Aika kattava luettelo ja on olemassa myös SSRE-lääke nimeltä Tianeptiini sekä Suprium (sulpiridi) vaikka tuo meneekin neuroleptipuolelle niin ei käyttäydy ihan samalla tavoin ja jotkut masentuneet saavat siitä oikeasti apua.

On myös viinaan meneville masentuneille saatu vasteita Topimaxilla, Akamprosaatilla ja ei kai se Tramalin puhuminen yksityispuolelta masennukseenkaan ole mikään mahdoton temppu. Tiedän myös vakavissa tapauksissa ihan Suomessa käytettävän pelkän masennuksen hoitoon kovenpiakin oppareita mutta näissä pitää tietysti olla todella pätevät syyt ja kaikki muu kokeiltu, varmaan aika yksittäistapauksia mutta onhan se aina terveellisempää kuin sen Kossun väärinkäyttö joka vaan pahentaa yleensä sitä masennusta.