Diapam vs Medipam

Kyllä ne ovat samantehoisia. Siis esim. jos on 5 mg Diapam ja 5 mg Medipam, niin tasan samalla teholla vaikuttavat. Joskus kahdella eri valmistajalla voi koostumuksesta johtuen olla pieniä eroja imeytymisessä, mutta em. valmisteet imeytyvätkin samalla lailla…

:exclamation: Itse asiassa nykyisen lääkevaihtosysteemin mukaan halvemmassa rinnakkaisvalmisteessa saa olla -20% vähemmän vaikuttavaa ainetta. Se huomaa esim. Oxemin vs. Opamox. Mutta itselläni vaikuttaa paremmin Stesolid kuin Diapam, vaikka molemmissa on yhtä paljon vaikuttavaa ainetta. Kuten sanottu, monesti imeytymisjuttu.
Vertailun vuoksi myös vatsalääke Somac vs. Pantoprazol: Somac vaikuttaa 24h, Pantoprazol 12h…Somac alkuperäislääke… :unamused:

Toi stilnoct vaikuttaa itelläkin aivan samalla tavalla,lisäks ratiopharmin rinnakkaislääke toimii,mutta stellat ja somnorit eivät.Plaseboa tai ei,mutta kokeiltu on n.1000 pillerin verran…Sama medipamissa,ei sekään vaikuta niinkuin stesolid tai diapam,oli kyseessä 5 tai 10mg.

Mä oon aina kans pitäny paskapuheena sitä et medit olis huonompia ku diat jne, mut nyt mäkin rupeen uskomaan tota eroa parin viimeviikkojen ryynikännien perusteella. Mulla on vuosia ollut niin kovat tolet etten ole “voinut” huomata eroa, mut nyt kun tole on niin alhaalla et meen levystä sinisiä +kaikkee muuta, ihan hunningolle, niin voin sanoa et kyl ne diapamit on medipameja parempia. Kylkiäiset olivat kutakuinkin samat molemmilla kerroilla.

mulle joskus sanottiin apteekis et niitten lääkkeitten suurin ero on että toisista valmisteista ne liekenisi nopeammin kuin toisista, anakin sirdaludin kohdalla olen huomaannut tällaisen ilmiön

Itellä kokemusta ainoastaan diapameista, mutta mitä olen kuullut niiltä jotka on molempia käyttäny ni medipami auttaa vain yhteen asiaan kun taasen diapami auttaa paljon laajemmin… Tai jotenkin näin… :mrgreen:

Tä? Tosta en kyllä ymmärrä mitään, mutta kyllä minun mielestä Diapam on paras mainituista. Kyllä nuo “nimilääkkeet” ihme kyllä, aina tuntuvat varmalta valinnalta.

^ Joo tosi huonosti selitin, sori siitä :slight_smile: mutta siis koitin sitä sanoa, että mitä mulle on sanottu medipameista ni ovat tehottomampia ku diapamit…

^Kyllä minäkin tuon allekirjoitan. Uskallan väittää ettei kellekkään ole 100%:sen sama onko alkuperäislääke vai rinnakkaisvalmiste. Meinaan jos valitsemaan pääsee…

Kyl mä huomasin, et diapamista tuli hyvä olo, ja asiat tuntuivat luistavan. Medipam, jota sain “myyjältä”, ei aiheuttanu vastaavaa. Tota aiemmis viesteis mainittua 20%:n juttua en ollu huomannu, enkä tienny. Eikse pitäs apteekis sanoa a s i a k k a a l l e? Sikäli ku ne tietää. Mun apteekkisopimuksen sisällöstä on lähes yhtä monta tulkintaa, kuin apteekis farmaseutteja. Onko neuroleptit ja masennuslääkkeet PKV-lääkkei? Farmaseuttien mielestä on…

Kyllähän noissa eroja on, sen on huomannu niin moni et se 20% suuntaan tai toiseen on
mahollista et on enemmän tai vähemmän lääkeainetta.

Siniset Diapamit kunniaan, vaikka en niitä käytäkkään.

Mulla taas joskus tuntu, et medipamit ois ollu tehokkaampia.

Mä luulen, että noi jutut on suurimmaksi osaksi käyttäjän korvien välissä… :mrgreen:
Mut siniset diapamit kunniaan! :mrgreen:

Xanoreissa on paljon komeemmat paketit, höhlä! :mrgreen:

Itse syön iltaisin 20mg Medipamia päivittäin iltalääkkeeksi. Koska muut lääkkeeni ovat sen verran kalliita mm. Elvanse, niin se 580€ omavastuuosuus täyttyy jo vuoden ensimmäisellä apteekkireissulla (jolloin saan 2.50€ hintaan minkä tahansa KELA-korvattavan / osittain KELA-korvattavan valmisteen 3kk ajalle, kunhan valitsen sen edullisimman vaihtoehdon. Tuossa kesällä menin erääseen pieneen lähi-apteekkiin, jossa ei ollutkaan Medipamia, vaan ainoastaan Diapamia, jotenka ostin 2 X 100 kpl lodjua Diapamia (koska hintaero olisi kuitenkin vain kympin), mutta en huomannut mitään eroa näiden kahden valmisteen välillä. Ehkä ne siniset maistuivat hieman pahemmilta - mutta unensaannin kannalta tällä ei ollut mitään eroa. Saman totesin, kun hain taas Medipamit, niin en huomannut mitään eroa.
Sen verran on pakko sanoa, että esim. kun penskana minulle määrättiin Seroguel, niin sen vaihtamisen Ketipinoriin kyllä huomasin välittömästi. 50mg Seroguel väsytti nopeammin ja tehokkaammin, kuin 100mg Ketipinoria. Kyse lienee sidosaineista tms. jotka joko a) boostaavat itse lääkeaineen vaikutusta, tai b) vaikuttavat lääkeaineen imeytymiseen.
Pakkohan siinä nyt on joku ero olla, jos vaikkapa originaali 20mg Cialis maksaa 211€/pkt (12kpl) ja Orionin vastaava jotain 23€.
Hieman offtopic, mutta joidenkin lääkeaineiden kohdalla en ymmärrä, miksei niitä edes osittain KELA_korvata? Sen ymmärrän, että nikotiinikorvaustuotteet (joo, lekuri voi määrätä vaikka niksapurkkaa respalla) jne. ei-pakolliset lääkkeet pitää kustantaa itse, mutta miksi esim Tenox maksaa (vrt. moniin muihin bzn- lääkkeisiin) paljon, eikä sille ole kelakorvattavaa vaihtoehtoa, vaikka kyse onkin sellaisesta melatoniinin tapaisesta lelulääkkeestä, jolla voisi viskellä vesilintuja…