Concerta ja ADD

Sain rasitustestiin Concerta 18mg kolme päivää sitten. Ongelmat hävisi, mutta nyt tuntuu siltä että aivot käy yötäpäivää kovilla kierroksilla. Aivan kun en olisi nukkunut kolmeen vuorokauteen ollenkaan. Onko muilla heittänyt tälläiselle ylivaihteelle?

Mistähän löytäisin ADD lääkärin? Tarvitsisin lääkärin joka uusii seuraavat reseptit:Dexamfetamiini, medikinet, concerta, diapam, xanor, zopiclone.

Focalin tulossa markkinoille luultavasti myös Suomeenkin.

Kokeile jotakin toista Metyylifenidaattivalmistetta, Concerta on keskimäärin huonoin vaihtoehto tai sitten koko kemikaali ei sovi juuri sinulle.

concerta on piriste. keskivahva stimulantti. ei se ihme, jos käy elimistö vähän kierroksilla… koita pienempää määrää.

Oletan, että sinulla on lääkärin tekemä ADD-diagnoosi. Hienoa että olet saanut apua ongelmiisi!

Kuten täällä jo mainittiin, Concertan vaikuttava aine metyylifenidaatti on keskushermostoa lievästi [size=85](kaikki on suhteellista) [/size]stimuloiva yhdiste. Se parantaa keskittymiskykyä ja lisää tarkkaavaisuutta. Yleisinä haittoina ovat valitettavasti hermostuneisuus ja unettomuus. Lääkityksen aloitukseen - olipa lääke mikä tahansa - liittyy usein kohonnut riski saada haittavaikutuksia. Mahdolliset haitat usein kuitenkin lievittyvät ja katoavat käytön jatkuessa kun elimistö mukautuu lääkkeeseen.

Jos olosi ei ole jo parempi, niin kannattaa kysyä lääkäriltä annoksen pienentämisestä tai lääkityksen vaihtamista johonkin toiseen valmisteeseen. Eri vaihtoehtoja ja vahvuuksia on runsaasti jo pelkästään metyylifenidaattiryhmässä. Mahdollisia oireita olisit voinut yrittää lievittää esimerkiksi levolla sekä muistamalla syödä ja juoda terveellisesti. Jotkut hyötyvät esimerkiksi melatoniinivalmisteista nukahtamisapuna, mutta muuten lisälääkityksen käytöstä kannattaa neuvotella hoitavan tahon kanssa.

[size=85](Mielenkiintoinen nippeli joka ei liity mihinkään: ADHD-hyperaktiivisuutta voidaan rauhoittaa stimulantilla kuten metyylifenidaatilla :open_mouth: )[/size]