CBD-öljy

Hei kaikille.

Kysymykseni ei liity päihteilyyn, koska kyseessä ei ole päihdyttävä tuote. Mutta olisin kiinnostunut kokeilemaan kyseistä tuotetta stressin ja ahdistuksen hallintaan. Onko kyseessä ihan humpuukituote vai toimiiko? Kokeileminen ei maksa paljoa mutta pari asiaa mietityttää.

Ensimmäisenä niistä vaikutus maksaan. Nyt täytyy (jopa näin yliopisto-opiskelijana myöntää) että tutkimustuloksia löytyy molempiin suuntiin, enkä osaa seuloa näistä niitä relevantteja niin, että osaisin kallistua mihinkään suuntaan. Joku tutkimus sanoo tuotteen “korjaavan” rasvamsksaa ja toiset tutkimukset taas maalailevat maksavaurioita ym ikävyyksiä.

Olen havainnut useasti että täältä Päihdelinkistä löytyy perin perehtynyttä väkeä aiheeseen kuin aiheeseen, ja asioista löytyy vakavasti otettavaa tietoa, kokemuspohjaa sekä “läksynsä lukeneita” ihmisiä.

Joten löytyisikö jopa tähänkin aiheeseen faktatietoa sekä kokemuksia? Heitänkö rahani hukkaan ja saisin saman rauhoittavan vaikutuksen yhdellä beetasalpaajalla? Syöksenkö hyvällä alulla olevan rasvamaksani perikatoon? Entä saanko vahingossa yliannostelemalla itseni buzziin ja työpaikan huumetestiin , josta terävä testipuikko bongaa olemattoman määrän THC:tä ja tuomitsee minut ikuiseen kadotukseen?

-Zeta

^ Ei ole tietoa, pelkkää maallikon mutuilua: Ennemmin uskoisin niitä tutkimuksia, jotka povaavat maksavauriota, kuin niitä, jotka sanovat CBD-öljyn puhdistavan maksaa. Rasvamaksan ym. maksaongelmien hoitoon ei ole toistaiseksi keksitty mitään poppaskonstia tai lääkettä. Ainoastaan alkoholin+muiden maksatoksisten aineiden käytön lopettaminen, ylipainosta ja keskivartalolihavuudesta eroon hankkiutuminen(jos sellaisista kärsii) ja ylipäätään terveelliset elämäntavat parantavat rasvamaksan ja auttavat maksaa toipumaan pahemmastakin rääkistä. Nämä tuotteet, joita tähän mennessä on markkinoitu maksan"puhdistajina" ovat olleet lähinnä maksanpoksauttajia, mikäli niillä ylipäätään mitään vaikutusta on ollut :mrgreen: .

Siitä en tiedä, onko CBD-öljy sillä tavoin maksatoksista, että sillä olisi käytännössä, jos lainkaan mahdollista itselleen maksavauriota aiheuttaa. Varmaan pätee tähänkin aineeseen se vanha totuus, että kaikki on myrkkyä, ainoastaan annostus on olennainen. Jos olet kovasti huolissasi maksastasi(Mikä on ihan fiksua), niin parempi skipata tuote, josta ei tiedä, kuin internetin tarjoamat tutkimukset ja “tutkimukset”, eli mainokset.

Cbd-öljy EI puhtaana laadukkaana priimojen priima-tuotteena ole maksalle lainkaan haitallista. Mutta, mutta tässäpä tuleekin koko jutun JUJU, niitä cbd-öljyjä on hyvin paljon erilaatuisia markkinoilla. Jos tuote on jollakin tavoin epäpuhdas ongelmia voi tosiaan syntyä. Cbd-öljymarkkinat ovat tällähetkellä aikamoisessa kaaoksessa ja asiaan pitää perehtyä hyvinkin syvällisesti, että voi löytää sen ns. priimojen priiman.

CBD-öljy ei ole tosiaan lainkaan ns. päihdyttävää mutta se on silti psykoaktiivista ainetta. Sillä esim. on antipsykoottisia vaikutuksia, masennusta+ptsd:tä+ahdistusta+ocd:tä+adhd:ta ja autismin eri kirjoja (esim. Asperger tai Tourette) helpottavia/hoitavia ominaisuuksia. Se voi auttaa myös epilepsiaan, kipuun, diabetekseen, pahoinvointiin, unettomuuteen, alzheimeriin, parkkinsoniin, glaukoomaan, päihderiippuvuuksiin ja iholle levitettynä esim. psoriasikseen ja akneen.

Nämä kaikki ovat täysin vedenpitävästi jo tieteellisesti varmistettuja 100%:sia tosiasioita.

Mutta cbd-öljyn hyödyt ovat erittäin yksilölliset ja öljy ei toimi kunnolla ellei siinä ole hyvin pientä määrää thc:tä mukana. Eli cbd-öljyn pitää olla ns. Full-spectrum laatua joka sisältää kaikki reilu sata kannabinoidia joista ei voi yhtäkään ottaa pois koska silloin hajoaa lääkkeen synergia tai hienommin sanottuna “entourage-effect” katoaa.

Ja koska markkinat ovat tosiaan kaaoksessa ja valikoimaa on laidasta laitaan niin tuotanto ja kasvimateriaaleista+kasvatustavoista riippuen thc:n määrä tuotteessa voi olla jopa 10-20 kertaa isompi kuin tuottaja/myyjä väittää. Tämä taas luonnollisesti voi aiheuttaa positiivisia THC-tuloksia erilaisissa testeissä.

Yt: Virallinen/laillinen lääkekannabiksen käyttäjä (Bedrocan)

Ps. Ei kannata myöskään unohtaa CBG full-spectrum öljyjä joilla on taas sitten ihan omat lääkinnälliset ja hoitavat ominaisuudet.

Kiitokset vastauksista Winston ja Mastodontti!

Täältä olin ajatellut tilata hamppumaa.fi. Uskallan varmasti laittaa tämän linkin tänne kun kyseessä ihan laillinen verkkokauppa sekä tuotteet.
Vaikuttaako tämä kuuluvan näihin laadukkaiden sekä puhtaiden öljyjen joukkoon?

[Suorat, kaupalliset linkit kielletty, muokkasin vähän :slight_smile: - moderaattori]

^Cbd-öljyn tärkeimmät laatukriteerit täyttyvät hienosti mutta itse en maksaisi n. 40euroa 5% öljystä kun parhaimmillaan 20%-40% öljyjä saa n. 75eurolla tuplasti isommassa pullossa. Hintaa voi myös pudottaa suhteellisesti vieläkin alemmaksi jos tyytyy öljyyn joka pitää kuumentaa ihan itse aktiiviseksi tuotteeksi.

Kauppojen nimiä en voi kyllä tähän laittaa koska ylläpito poistaneen ne aikalailla varmasti. Muistaakseni kaupallinen mainostaminen on täällä plinkissä kiellettyä…

Annostellaanko noita vahvempia öljyjä reilusti vähemmän vai onko kyseessä vaan voimakkaamman vaikutuksen hakeminen?
Ilmeisesti sekä-että?

Lähinnä taas tuon maksan kannalta pohdiskelin, että onko kevyempi öljy vähimmän kuormittava?

^Sekä että.

Tuotteen vahvuudella ei ole maksan suhteen mitään vaikutusta vaan nimenomaan kaikista oleellisinta on öljyn laatu.

Ja laatuun vaikuttavat seuraavat seikat:

Missä, milloin, millä tavoin, missä maaperässä, millä metodein ja miten käytetty kasvi on ylipäätään kasvanut/kasvatettu?
Mitä lajiketta/lajikkeita on kyseessä ja mitä kasvin osia on tarkalleenottaen käytetty?
Millä tavoin (ja myös kuka/ketkä ovat korjanneet) sekä millä kriteerein hamppusato on korjattu?
Millä menetelmällä öljy on uutettu/valmistettu? Onko öljylle tehty tarpeeksi kattavat labra-analyysit ja jos on, ovatko ne “oikeasti” vai aikuisten oikeasti luotettavat? Seurataanko tuotteiden laatua jokaisen tuote-erän kohdalla kuinka tiiviisti ja tehdäänkö tarvittavat puhtaus/kontaminaatio-analyysit tarpeeksi pätevästi? Mikä kuljetinöljy on kyseessä eli mihin öljyyn CBD-uutos on liitetty. Millainen öljyn tarkka kannabinoidi+terpeeni+flavonoidi-profiili mahtaa olla ja onko tuote varmasti ns. Full-spectrum vai ei? Millaisia mahdollisia sertifikaatteja tuote omaa? Sekä tietysti tuotteen hinnan, määrän ja vahvuuden suhde.

Herramunjee mikä tietopläjäys! Kiitos jälleen kun jaksat vastailla. Ja pahoittelut modelle sääntörikkeestä; otan opikseni.

Tilasin nyt tuota hamppumaan öljyä jossa lisäksi kurkumaa. Ja uskaltaudun luottamaan noihin tutkimuksiin öljyn puhtaudesta ja koostumuksesta. Jospa tuon pienen putelin uskaltaisi käyttää rauhallisin mielin ja käydä sitten vaikka varuiksi tsekkaamassa maksa-arvot, etteivät ole lähteneet reagoimaan. Sen jälkeen voisikin tutustua noihin vahvempiin öljyihin.

Täö vaikuttaa niin mun tuotteelta ja olisi todella jees jos käytölle ei löytyisi vasta-aiheita.

Niin ja olisitko Mastodontti halunnut kertoa minkä valmistajan öljyjä itse käytät?

Royal Queen Seeds:iä olen viimeksi suosinut. Monia muitakin CBD-öljyn valmistajia olen kyllä testannut.
Suomen sisäisessä postissa taas voisin suosia Googleen esim. hakusanoja “Mrs Greengrass”, “Halfway Crooks” Huom. - - >(“Super Ice Rocks +90% 1g”) tai vaikkapa “Ruohonjuuri” .

Mutta valmistan THC ja CBD-öljyjä/tiktuuroja myös ihan omin kätösin erilaisista nimeltä mainitsemattomista rehuista joita sitten vaporisoin, syön tai levitän iholle. Lisäksi käytän reseptillä nyt jo viidettä vuotta lääkelaatuista Bedrocania (THC 22% ja Cbd<1% hinta 70e/5g) joka tulee Hollannista Tamron kautta lähiapteekkiini. Tuo kukka on ilmeisesti joku Jack Herer-fenotyyppi eli hyvinkin sativaista menoa. Minulla oli myös käytössä lääkelaatuinen Bedica (THC 14% ja Cbd<1% hinta 87e/5g) joka oli taas jotakin indica-lajiketta mutta luovuin reseptistä ihan vapaaehtoisesti koska se oli kohtuullisen kehno tuote ja kukinnon mukana oli ihan liikaa lehteä. En ymmärrä miten kehtaavat edes tuollaista roskaa potilaille myydä :smiley: Kaikista naurettavinta oli purkkien mukana tulleet viralliset Lääkekannabis-teen valmistusohjeet joita noudattamalla ei tapahdu lainkaan dekarboksylointia eli tuote ei aktivoidu eikä potilaat saa mitään hoitovastetta. Epäilevämpi tuomas saattaisi ounastella tämän olevan Suomessa jopa tarkoituksellista kiusantekoa ja varmasti jotkut ovat tämän takia luopuneet lääkekokeilustaan.

Hoidan hampulla diagnosoituja yleistynyttä ahdistuneisuushäiriötä, PTSD:tä, ADHD:ta, vakavaa lääkeresistenttiä masennusta, unettomuutta ja (psyykkisperäisiä) neuropaattisia/neuralgisia kipuja sekä taipumustani koviin yöllisiin hyperpainajaisiin. Satunnaiset ruokahaluttomuudet ja päänsärytkin pysyvät täysin poissa eikä tee mieli juoda lainkaan alkoholia joka on mielestäni aivan mahtava homma. Ihokin voi paremmin kuin ikinä koskaan.

Ps. Tuoreimmat tutkimukset muuten vaikuttaisivat aikalailla siltä, että CBD-öljyn annostus juuri ahdistuksen hoidossa tulee olla hieman tavanomaista korkeampi (n. 50mg-200mg kannabidiolia kerralla joka jatkuvassa käytössä laadukkailla tuotteilla saattaa alkaa jo käymään monen kukkaronkin päälle) mutta on ehdottoman fiksua lähteä liikkeelle todella pienistä annoksista ja rauhassa tutkailla miten se oma pää sekä keho mahtaakaan reagoida uuteen lääkkeeseen. CBG-öljyllä on myös havaittu voimakkaita ahdistusta lieventäviä vaikutuksia eikä sekään tuote lainkaan päihdytä.

Tilaamassasi 10ml 2%:ssa tuotteessa on näköjään Cbd:tä ja tuplasti Cbd-A:tä (n. 1mg per tippa siis näitä kahta yhteensä). Tämä on varsin hyvä ja aivan takuuvarmasti tarpeeksi turvallinen tapa laittaa uusi valmiste testiin. Kannabidioli ja sen “raaka” happomuoto tukevat hyvin toisiansa. Mutta älä ihmeessä ihmettele jos et tunne mitään vaikutuksia vaikka ottaisit koko pullon kerralla koska tuote on TODELLA mieto ja näiden valmisteiden vaikutukset sekä vasteet ovat tunnetusti myös erittäin yksilöllisiä. Kannattaa myös syödä jotakin rasvaista samalla kun lääkitsee itseänsä sillä se parantaa tuotteen imeytymistä.

Annostuksesta vielä sen verran, että perusterve aikuinen usein ottaa kannabidiolia n. 30mg-65mg/pv pelkästään tukemaan/tasapainottamaan/täydentämään omaa endokannabinoidijärjestelmäänsä vähän kuin nauttisi jotakin tarpeellista vitamiinia tai hivenainetta. Jo tämä saattaa siis riittää hyvinkin hoitamaan joitain oireita mutta yleensä tuo on se päiväannostus josta lähdetään eri sairauksien ja ongelmien kanssa nostamaan sitten annostusta aina kymmen, sata tai jopa tuhat/kymmentuhat kertaiseksi.

Ps. Cbd:n yhdistäminen kurkumaan on muuten hyvä idea varsinkin ahdistuksessa ja stressissä mutta vielä parempi idea on ottaa kolmanneksi kylkeen t-lusikallinen jauhettua mustapippuria jonka vaikuttava aine piperiini tehostaa vielä 2000%:tia kurkumiinin hyötyosuutta.

No voihan video! Tämä on kyllä todella mielenkiintoinen aihe, ja mielenkiintoinen tuote.

Kiitos piperiinivinkistä, laitan heti kokeiluun kunhan haen tuon tilaamani tuotteen tänään Postista. Ja aion
ilman muuta perehtyä ja tutustua tarkemmin myös noihin Royal Queen- tuotteisiin.
Itseltäni löytyy myös kohtuullisen hyvä kokoelma erilaisia ”vaivoja” kuten ADD, OCD, IBD, ahdistuneisuutta, liikaunisuutta, bruksismia, autoimmuunisairaus, rytmihäiriöitä, ihottumaa, sekä ihan vaan yleistä stressiä kiireisen työn sekä opiskelujen tiimoilta. Ja sitten löytyy myös järjettömän suuri repullinen hyväuskoista optimismia, koska meinasin näillä öljyillä ”parantaa” nuo kaikki! ?

Mutta vielä on tosiaan paljon opeteltavaa, ja ennen kaikkea kokeiltavaa ennen kuin löytyy se itselle passeli tuote/annostelu ym. Selvästikin lähdin nyt hieman liian varovaisesti liikkeelle ja
tuli valittua liian mieto tuote. Mutta ehkä tuolla on hyvä totutella alkuun, ja lähteä sitten jalostamaan asiaa eteenpäin. Kurkumiini valikoitui kaveriksi sen tulehdusta hillitsevien- sekä suolistolle hyvää tekevien ominaisuuksiensa takia. Olen nauttinut kurkumaa ravinnossanikin paljon, ja jostain selittämättömästä syystä pidän sen maustakin.

En taas voi kyllin kiittää vastauksestasi, joten totean vaan tälviisiin tylsästi että kiitos!

Omakohtaisia kokemuksi cbd-öljyn käytöstä.

Vähän taustaa. Ole 60-kymppinen nainen ja kärsinyt eriasteisista masennuksista, ahdistuneisuudesta, peloista, ylihuolestuneisuudesta, mielen sekamelskasta jne melkein koko ikäni.
Vakava masennus todettiin n. 20 vuotta sitten, jonka jälkeen olen syönyt masennuslääkkeitä koko ajan.

Lopetin lääkityksen samalla, kun aloitin cbd:n.
Vaikutus mielialaan miltei välitön. Mieleni on rauhallisempi, mutta kuitenkin tunnen itseni energiseksi ja aikaansaavaksi. Aikaisemmin tuntui etten saanut mitään aikaiseksi.

Päässä ei pyöri ajatusten sekamelska. Nukahtaminen on helpompaa ja ilmeisesti unen laatu parempi, koska unen määrä vähentynyt.
Ruokahalu vähentynyt samoin makeanhimo. Iltaisin oli aikaisemmin syömishimo.

Huono puoli, jos sitä nyt sellaiseksi voisi sanoa on, että aamulla ei enään ahdista, jos olen illalla nauttinut alkoholia.
Eli nyt pitää olla tarkkana ettei alkoholin käyttö lisäänny.
Olen ollut alkoholin kanssa hyvin varovainen, koska pienikin määrä on aikaisemmin aiheuttanut ahdistusta.

Masennuslääkkeen lopettaminen aiheutti noin kahden viikon ajaksi silmien liikkeisiin liittyvää suhahtelua päähän ja huimausta, mikä oli tosi kurjan tuntuista, mutta meni ohi.

Kaikenkaikkiaan hyvä olo. Huolet ei ota mielestä yliotetta.

Siitä on vuosia, kun viimeksi olen hankkinut CBD öljyä ja nyt taas olisi tarve. Mikäs tuote olisi hinta-laatusuhteelta hyvää öljyä kroonisen kivun hoitoon? Viime oston jälkeen markkinat ovat räjähtäneet ja tuotteita löytyy kymmeniä :open_mouth: Nimenomaan puhdasta testattua, laadukasta öljyä etsin, ihan jo senkin takia, että hinnat on Suomessa todella kovat eikä halua maksaa tyhjästä. Mrs Greengrass ja Halfway Crooks jotka mainittu ylempänä on kyllä edullisia mutta entäpä se laatu?
Myös annostelu koiralle on haastavaa, koska ei viitsi ostaa mietoa litkua, toisaalta 20% voi olla liikaa sille, vaikka hermokivusta kärsiikin.

Googlaa ihmeessä :arrow_right: Madrabbit.fi

Löytyy CBD-kukkaa/öljyjä/hasista/isolaatteja ja lähes 100%:sia ekstrakteja sekä jopa CBG-kukkaa eikä tule tulli väliin kun kaikki toimitetaan maan sisäisesti.

Uutuutena myös 98% Terpsolateja joka siis vahvaa CBD-isolaattia jossa mukaan ympätty myös kaikki hampun terpeenit ja fytokannabinoidit jolloin entourage-effect on nimenomaan kyseisessä ekstraktissa parhaimmillaan! :sunglasses:

Ainakin tällä sivustolla [Poistettu kaupallinen linkki. -Päihdelinkin moderaattori] sanotaan että CBD öljy ei aiheuta riippuvuutta. Ymmärtääkseni CBD:llä ei ole päihdyttäviä vaikutuksia eikä se näin ollen voi aiheuttaa riippuvuutta toisin kuin kannabis.

^ En ota kantaa CBD-öljyyn, mutta aika kumma ajatus tuo, että jokin substanssi ei aiheuttaisi riippuvuutta siksi, että se ei vaikuta päihdyttävästi. Esim. mielialalääkkeet, joilla ei ole mitään päihdyttäviä ja viihteellisiä vaikutuksia aiheuttavat hyvinkin pahat vieroitusoireet(Kokemusta löytyy :smiling_imp: ) ja mm. peruskäsikauppa-Buranaan voi jäädä fyysiseen koukkuun, jos sitä alvariinsa napsii. Nk. särkylääkepäänsärky on ihan yleisesti tunnistettu ja tunnustettu ilmiö. Tokikaan mielipidelääkkeet ja käsikauppasärkylääkkeet harvemmin aiheuttavat mitään psyykkisiä himotuksia.