Bupre laastari?

Miten toimii kipuun? …onko viihdearvoa mitenkään, tuleeko normilaastarilla euforiaa/nuokkuja jos laittaa iholle? …onko muuta viihdearvoa?

En tiedä miten toimii kipuun. Viihdearvoa on tasan niin paljon kuin muillakin buprenorfiinivalmisteilla, paitsi etten hihaan lähtisi tönäämään (no en kyllä muitakaan bupre-valmisteita, mutten varsinkaan tätä). Buprenorfiinia imeytyy kuitenkin iholta niin vähän, että edes nollatolella ja vahvimmalla laastarilla (20ug/h) et saa euforiaa tai nuokkuja oikein käytettynä. Väärinkäyttöohjeita ei saa vissiinkään kertoa, mutta jos mietit miten muut bupre-valmisteet on tarkoitettu käytettäväksi, niin keksit itsekin.

Jep jep, hyi helvetti, tuli näitäkin rätkittyä joskus kun testattiin muutama kuukausi onko mitään apua, ohjeita en kyllä neuvo miten i.v väsäykset tekee ja vähänkin päätä käyttää sen tietää itekkin, mutta noista jää kaikkee paskaa mm. liimaa vähän väkisinkin ellei kaikkee tee helvetin tarkasti, etten todellakaan suosittele kun vaan iskeen ihoon ja jeesaa pieneen särkyyn, riippuen toki ihmisestä.

No, jos on laastari olassa, ni boostaako muita lääkkeitä?

Jos saat useamman laastarin, niin reflat saa ainakin pois ilman v-käyttöä niin, että heität useamman laastarin kiinni ihoon, niin tulee enemmän koko ajan elimistöön buprea. Monilla ihan kivunhoidossa on Norspaneita useampi kuin yksi kiinni samanaikaisesti, jotta tulee riittävästi buprea…

Kaveri jolla noita oli 2kpl, niin pystyi ainakin ite olemaan 3 päivää ilman mitään huumeita ja ilman refloja tuon yhden laastarin avulla…
Ja kyl kuulemma ainakin ekasta päivästä sellanen 12h on “oloja” havaittavissa. Nää nyt on pelkkii kuulopuheita…
Mut kyl oli ihan oikee laastari ainakin, kun näin sen ite paketissa olevan laastarin jonka hän laitto käsivarteen…

Musta tällaiset olis tosi hyviä korvaushoidossakin. Katukaupassa olevat Suboxonet olis kokonaan pois jne muutaki hyvii puolii tossa on… Esim ei mee hampaat v*tuiks? kai?

Mut niih…
Ite en tie asiasta mitään muuta, ku mitä oon nähny kerran vaan noita laastareita…
Aika kalliit hinnat noissa oli katukaupassa sen voin sanoo, mut ei siit enempiä… :open_mouth:

Nää Suomessa myytävät laastarit on vaa aika mietoja,siis apteekista ihan,ja itellä kun kokeiltii, nii sen vahvimman laastarin kans piti olla kuitenki Temgesiccejä mukana,eli hinta/laatusuhde ei oikein oo kohdallaan,muutenki aika turhia jos on jo bupreen toleranssia.Kun ei noi lääkärit oikein tahtonu kirjottaa ku max 3* 0.4mg teemuu/vrk laastarin lisäks.Ideanahan se olis hyvä,saada tasainen pitoisuus lääkettä vereen,jos olis vaan tarpeeks vahvaa.

No, nyt on norspania pari lappua kaapissa. mietin tässä, että laitanko pari lappua olkaan, vai yhden lapun ja vähän tramalia + panacodia päälle, vaiko leikkelen pieniksi paloiksi ja huuleen… jotenkin nuo nyt menee, mutta en kokonaisina ainakaan syö (kun noita laastarikuolemiakin oli tossa viikkonen sitten, vaikkakin eri aine…) …turvallisuussyistä kysyn, kuinka pieniin osiin pitäs viilaa lappu? voip olla että viesti sensuroidaan, mutta toivon ettei, että sais jotain perspektiiviä tähän.

tosiaan, jos on norspan olassa, ja nappaa normisetin kodeiinia + tramadolia, boostaako vaikutuksia? …kuin kovasti, onko mitään hajua? …korvaukseen en tarvii noita, ei oo kunnon riippuvuuksia mistään, tai, en oo santuista edes testannu vielä, mutta eiköhän 4 kuukauden putki alle viikossa seinäänkin lopettamalla oo se maksimi.

no en minä moisista mitään tiedä :smiley: ja en osaa edes tietoa hyvin etsiä. siksi kysynkin, että saisin suoran ja selkeän vastauksen xD …antakaa kokemattomuuteni ja tyhmyyteni anteeksi.

Pääsääntöisesti kipuun syön lääkettä, mutta joskus otan “vahingossa” vähän yli määrätyn annoksen, ihan vaan, koska se on hauskaa.

Tramadoli toimii jossain määrin bupren kanssa, ainakin silloin kun aktiivisesti subua suoneen veteli niin oli mukava ottaa muutama sata milliä tramadolia lisäksi, sai kyllä ihan jees nuokut.

Tuossa reilu vuosi sitten kh annos oli 16mg/vrk ja oksikodonia rännäsin 80-160mg niin kyllähän sekin jotain vartin verran sanoi, ei läheskään yhtä hyvin kuin tramadoli. Tosin tramadolissa on se serotonerginen vaikutus, että olisiko se sitten pärissyt bupren kera?

Sitä vaan että ei tuo bupre ihan kaikkia opi µ-reseptoreita “peitä”. (olikohan se nyt edes µ-reseptori?)

Riippuu toleranssista. Esimerkiksi pienin laastareista sisältää 5mg buprea. Jos tole on jo sitä luokkaa että pystyy vetämään 5mg kerta-annoksia, voi maalaisjärjellä ajatellen laastarin syödä. (Tosin laastareiden syömisestä on maalaisjärki kaukana, koska jos alkaa tuntua siltä että rupeaa menemään överiksi, ei laastaria enää ihan helposti saakaan pötsistä pois.)

10μg/h-laastari sisältää 10mg buprea ja 20μg/h-laastari 20mg. Eiköhän näillä tiedoilla ja tolensa tuntemalla pysty laskemaan, minkä kokoisia paloja laastareista täytyy leikata, jos niitä suuhunsa tai nieluunsa haluaa tunkea.

Norspanin kanssahan monille määrätään panacodia läpilyöntikipuihin, enkä oo kenenkään kuullut sanovat, ettei panacod olis vaikuttanut. Eli varmaan reseptorit ei oo yhtä täynnä buprea, jos imeytyy tasaisesti vähän kuin jos vaikka rännäis 4mg.

Lainatakseni itseäni toisesta topikista:

“Buprenorfiini on myy-reseptorin osittaisagonisti. Buprenorfiini on kappa-opioidireseptorin antagonisti, ei kuitenkaan ilmeisesti myy-reseptorin. Buprenorfiinin blokkausvaikutus myy-reseptorissa perustuu sen suurempaan sitoutumiskykyyn kyseiseen reseptoriin.”

Laastaria ei kannata syödä vähäisen oraalisen hyötysuhteen takia.

oraalinen hyöty bupreissa kuuleman mukaan on muutenkin erittäin huono… sopii vierotukseen vaan tai jotain… sama se kai on liuottaa viinaan, kun laittaa kielen alle? …hihaan en aio laittaa mitään, mutta miten esim, 2-3 laastaria kerralla olkaan?

Tuli mieleen myös se, että jos menee saunaan buprelaastarin kanssa, niin siitä voi imeytyä jopa 30% nopeammin bupre. Mikä tahansa hikoilu nopeuttaa imeytymistä, eli esim. 2 laastaria kiinni ja koviin löylyihin, niin imeytyy suht nopeesti.

Siis liuottaa viinaan ja tiputella kielen alle? Toimii, etanoliliuos parantaa buprenrfiinin sublinguaalista hyötysuhdetta. Tässä saa vaan olla varovainen, ettein niele noita viinatippoja. Jollet ole hitaan buprevieroituksen tai tasaisen kivunlievityksen tarpeessa, ei laastareiden liimaamineen ihoon ole kannattavaa.

Kivunlievityksen taropeessa olen, mutta parin päivän tuskat kestää yhden päivän oloilla :wink: you know… ihan mielenkiinnosta ajattelin koettaa, mitä nää antaa… ilmasia lappuja pari sain, ja kipuun on muu lääkitys (mikä hupenee kyllä turhan nopeaan tahtiin)…

Kiitos moraalisesta paineesta, mutta itsepäinen ihminen on itsepäinen, ja näin meinaan testata kyllä tämänkin, huolimatta siitä, tuleeko millaiset reflat! :smiley: (tramal ja xanor seinään lopetettuna on kokemuksena taustalla, olihan olot sillon… mutta läpi mennään, niinku harmaan kiven!)

viekkareita edeltävät oletan? …olihan ne, noin puol vuotta tramalia 300-400mg vuorokaudessa, ja 8 kuukautta 3mg alpparia vuorokaudessa… tramalin loppuun saatto auttaa se, että lopetin alpparin viikon tramalin jälkeen… nyt täytyy tosin taas popsia molempia, ihan oikeisiin vaivoihin jälleen, mutta annokset huomattavasti pienempiä. lukuunottamatta vapaapäivien iloitteluja :wink:

Mie otin tietosesti sen vierotuksen vastaan… extremeurheilija ja adrenaliininarkomaani, joka tahtoo extremekokemuksia… no, täytyy sanoa että ne reflat oli kokemus… nyt uusia odotellessa xD …veikkaampa että yks lappu menee päihdetestiin, ja loput kolme tasottamaan oloja kun lopetan noi tramalit.

Niin tarkoitin että tuo buprenorfiini ei tukkisi opiaatti reseptoreita täysin tai ainakin antaisi myös muiden opioidien kuten tramadolin ja oksikodonin kiinnittyä jossain määrin tai ainakin hetkellisesti.

Sori, vähän vaikea selittää näitä kun en ole tohtorismies. :blush:
Ihan mutu pohjalta pitää siis heittää läppää, mutta toivottavasti nyt ymmärsit mitä tarkoitin. :question:

[URL]http://www.jellinek.nl/brain/index.html[URL] tuolta lisää hyvää perustietoa, päihteistä ja aivoista.