Bibo vai riippuvuus?

Heippa.

Olen ollut pitkään peliriippuvainen. Viime kesä -21 oli pahin ikinä ja sen jälkeen myönsin läheisille ongelman ja hakeuduin avun piiriin.

Sen jälkeen kaksi lievää retkahdusta.

Vähän taustaa:

2012 tutkittu adhd mahdollisuutta, mutta tutkimukset jääneet saamattomuuttani kesken, sillon vahvasti epävakaan persoonallisuuden piirteitä

Mielialalääkkeitä jonkun aikaa ja elämä pysynyt melko vakaana

2020 syksyllä (työ)uupuminen, ensimmäistä kertaa jopa masennuksen tunnetta

2021 keväällä mielialalääkityksen aloitus, vointi ei juurikaan parantunut, masennus jopa paheni.

2021 kesällä reipastuin, selkeä muutos aiempaan vointiin, jaksoin meikata ja touhuta, ei kuitenkaan selkeää maniaa mutta kuitenkin voimakas muutos aiempaan. Ajattelin että aurinko ja tuleva kesäloma vaikutti. Viiniä teki mieli ja join päivittäin, en varsinaiseen humalaan mutta enemmän kun arkena. Olin ollut pelaamatta 2v kunnes aivan salamana kirkkaalta taivaalta päätin taas kokeilla ja pelasin aivan järjettömästi, voitin mutta mikään voitto ei tuntunut miltään, pelasin ja pelasin. Kunnes tuli tuo läheisille myöntäminen ja totaalinen pohja. Masennus syveni ja loman jälkeen jäin töistä pitkälle sairaslomalle uupumuksen takia. Hain apua.

Todettiin että ADHD hoitamattomana voi saada aikaan voimakasta uupumusta ja kuormitusta ja sain lopulta diagnoosin ja lääkityksen marraskuussa 2021

2021 marraskuussa heti ensimmäisen lääkityksen aloituksen jälkeen huomasin olevani aktiivisempi, seksuaalisempi ja ratkesin pelaamaan. Pelasin vain vähän ja myönsin sen heti.

Lääkitystä vaihdettiin nopeiden nousujen ja laskujen takia ja uusi lääke olikin selvästi tasaisempi vaikutukseltaan ja kaikki tuntui ns. Normaalilta. Ei pelihaluja pahemmin, vaihtelevasti joku pikainen ajatus joka poistui nopeasti

2022 helmikuu nyt yhtäkkiä vailla mitään ajatusta, himoa tai halua ratkesin pelaamaan ja tämä on nyt se joka hämmentää. Se tapahtui niin nopeasti etten edes ehtinyt itse sitä tajuamaan.

Luulin että olen jo tuon ensimmäisen ratkeamisen jälkeen melko vahvoilla, en tietenkään toipunut mutta niin vahva ettei tämmöstä voisi tapahtua, kuitenkin tapahtui. Tuo bibon mahdollisuus tuli mieleen että voisiko se tehdä tämmöistä? Olen huomannut että aktivoiduin taas lievästi ennen ratkeamista, puhuin paljon (adhd lääke tekee myös tätä osittain), jaksoin meikkailla jopa yövuoroon ja seksuaalisuus jotenkin lisääntyi poikkeavasti. Mietin myös hormonien vaikutusta, ehkä pms? Leuka aivan jumissa, huomaan purevani hampaita yhteen ja olo on kireä ja lievästi kiihtynyt. Aktivoitumiseen liittyy yövuorot ja loma jälleen jonka seurauksena valvon enemmän. Tekee mieli alkoholia enemmän ja tissuttelen kotona tavallista enemmän.

Tuo pelaamaan ratkeaminen on itsellekin niin suuri mysteeri ja tuntuu että joku on päässä naksahtanut niin etten pysty antamaan mitään selitystä sille.

Voiko riippuvuus itsessään toimia näin että vaikka haluaa olla pelaamatta, ei mitään pelihimoja niin silti se vaan tapahtuu yhtäkkiä vai voiko syynä olla esim. Hypomania?

Pistä korkki kiinni jos biboa epäilet! Muutenkin alko yllyttää ihmisiä pelaamaan. Eivät ne hyvää hyvyttään ulkomaisilla kasinoilla ilmasia drinksuja jakele.