Bentsojen pudottaminen

Täällä keskustellaan aiheesta, kuinka pienentää annosta. Kuinka se onnistuu, kuinka välttää pahimmat sudenkuopat? Täältähän löytyy henkilöitä pitkällä kokemuksella.

Itse kiskoin tuossa taannoin melko pitkään n. 10mg rivaa päivässä, ja siinähän nyt ei ole mitään tolkkua. Oli kyllä rankkoja vaiheita, mutta silti ihan älyvapaata touhua. Sitten aloin tiputtamaan millin viikossa, tiputin lopulta nollaan ja kärsin jonkinlaiset reflat. Muutama viikko taukoa ja taas menee 2-4mg/vrk. No, minulla ei olekaan mitään massiivista bentsohistoriaa. Muistan jokunen vuosi sitten, kun otin karmeisiin laskuihin 4mg Xanoria ja olin aivan kuistilla.

Tietäjät voivat jakaa kokemuksiaan, kuinka annosta tulisi laskea jos taustalla on vuosien käyttö. Enkä tarkoita nyt mitään laitosolosuhteita.

Moikka

Tuolta Kuivaushuoneesta voisi löytyä kokemuksia ja tsemppiä bentsopudotukseen, toki Saunastakin. Haluatko, että ketju siirretään?

terv. mode

Moi, uskon ja luotan, että saunasta löytyy asiasta tietäviä henkilöitä.

Asia selvä, jätetään tänne :slight_smile:

-mode

Lukaseppa tämä läpi:
benzo.org.uk/amisc/finnishmanual.pdf

Ja sitten siirryt diatsepaamiin sekä käytät erittäin hidasta laskuohjelmaa jossa on myös pakko pysyä. Jopa Risolidin voi ottaa loppuvaiheessa tueksi.

Kiitos. Täytyy lukaista paremmalla ajalla.

benzoista ku pääsin eroon tai pakotettiin eroon nii risolidkin toimii ihan hyvin. aikonani kitkuilin vikan viikon mut lopetin samal myös lyricat seinään. bisse ja savut auttaa joitain ite valitsin bissen(heti ku sain sen pysyy sisällä :laughing: )

Virallinen suositushan benzoja pudottaessa on siirtyä diatsepaamiin sen pisimmän vaikutusajan vuoksi, eikä siinä mitään; ihan ymmärrettävää ja varmasti toimii suurella osalla ihmisistä. Henk.koht. olen kuitenkin sitä mieltä, että klonatsepaami on ehdottomasti paras pudottelubenzo äärimmäisen tasaisen vaikutuksensa tähden. Tarkoitan nyt sitä, että diatsepaamihan humahtaa päähän hetkessä niin, että tuntuu ja tuo humahdus, joka ei siis kestä sellaisenaan kovin kauan, saa aikaan sen harhan, ettei diatsepaami pian enää vaikuttaisikaan, vaikka oikeastihan se vaikuttaakin piiiitkään ja hartaasti. Tuo sitten taas saattaa johtaa siihen, että humahduksen/vaikutuksen toivossa ottaakin enemmän, kuin pudotussuunnitelman mukaan oli tarkoitus. Klonatsepaami kun ei hitaan nousunsa tähden tuota humahdusta tee, niin sen “ei tunnu missään” -efektin vuoksi ei tule tarvetta metsästää oloja/sitä tunnetta, että vaikutus hiipuisi hetkessä ja kuitenkin tuo pitää reflat kurissa kerrassaan mainiosti. Klonatsepaamin puoliintumisaikakin on niin hiton pitkä, että jos se nyt muutaman tunnin lyhyempi on, kuin diatsepaamilla, niin eipä tuo käytännössä mitään merkitse.

Yllämainituista syistä Rivatril on myös IMO huonoiten kuosailuun soveltuva benzo. Lääkkeenä sen sijaan mitä mainioin ja pitkälti juuri tuosta syystä :mrgreen: . Toki yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, eli mikäli on kovin mieltynyt Rivoilla kuosaamaan, niin parempi silloin vaihtaa Diapamiin, mutta ei missään nimessä mihinkään lyhytvaikutteisempaan, TIETENKÄÄN. No, saattaa sekin jollakulla toimia, mutta yleinen ja täysin pätevä käytäntöhän tuo on, että alasajo/vähennys tehdään pitkävaikutteisilla, jottei olo liikoja sahailisi ja pilaisi koko hommaa.

Tiedä nyt, oliko tästä mun rölötyksestäni mitään apua Vävyn tilanteeseen, mutta nyt ei irtoa mitään äärimmäisen fiksuja kikka kolmosia. Toki voisin ne perusjutut benzotiputuksesta ladella jälleen, mutta eivätköhän nekin ole aika moneen kertaan kuultua yleistietoa :confused: .

Minäkin mietin, että eikös se pudottelu onnistuisi sillä itsellään, eli klonatsepaamilla. Niin ei tarvitsis mennä lekurille perustelemaan miks tarvitsee juuri Diapameja. Ja kelasin mäkin tuota, että pamithan humahtaa päähän niin, että oksat pois, jos on tottumaton aineeseen. Itseasiassa kyllä ahdistuneena edelleen, ainakin mulla. Siitähän sitä hupia sitten saakin. :confused: Mutta toisaalta; onhan se pameihin siirtyminen toki virallinen suositus. Tuolta Fantin linkittämästä osoitteesta mun mielestä löytyy kattavasti sitä tietoa.

Mutta joo, minä en aiheeseen enempää puutu, koska eipä ole aieta lopettaa omia pameja ennen kuin olen kokonaan toipunut. Sittenkin tekisin sen omalla tyylillä, eli ottaisin joka toinen päivä 5mg vähemmän ja söisin sitä 5 mg about viikon ja tiputtaisin nolliin, ja kun annos on nollilla, niin joka toinen päivä 5 mg jonkin aikaa, sitten joka kolmas, joka neljäs jne… Mikään virallinen suositus ei toki, mutta toiminut itselläni, jos lataamossa on pidempään joka päivä syönyt Diapamia. Viralliset suosituksethan tosiaan löytyy tosta linkistä.

Mietin, olisiko tässä Vävyn tapauksessa niinkään olennaisin juttu se annoksen alastitrailun aikataulu vaiko ennemmin se, miten ei aloittaisi uudestaan tolkutonta ryynien kiskomista, kun on kertaalleen saanut lopetettua sen/annokset maltillisiksi :confused: . Tietenkään en kehota lopettamaan seinään vähänkään pidempää/rankempaa benzokuuria, enkä myöskään vähättele lainkaan benzojen post-akuutteja vieroitusoireita. Meinaan vain, että jos homma hoitui viimeksikin milli per viikko tiputustahdilla, reflat olivat “jonkinlaiset”(Tarkoittanee: ihan siedettävät???) ja sitten pystyi olemaan muutaman viikon tyystin ilman, niin kyseessä tuskin on äärimmäisen vaikea fysiologinen riippuvuus. Jos kovin hitaalla tahdilla pudottelee benzoja tilanteessa, jossa riippuvuus ei hirveän paha ole, niin sillä hissuttelulla saattaa pikemminkin pahentaa riippuvuuttaan, kun benzojen elimistössä pyöriminen jatkuu tarpeettoman pitkään.

Siihen, ettei tulisi tarvetta alkaa jälleen kiskoa benzoja kourakaupalla, auttaisi tietenkin se, että elämä olisi mahdollisimman mukavaa ja stressitöntä, mutta tuo on toki helpommin sanottu, kuin tehty, kun eipä niihin stresseihinsä ja hankaliin elämäntilanteisiinsa läheskään aina pysty ihan vain itse vaikuttamaan :confused: .

Winston puhuu tuossa ylempänä asiaa.

Tuo n. 6kk jakso on tosiaan pisin aika jonka koskaan olen bentsoja syönyt. Pari kaveria jo pelotteli suunnilleen maanpäällisellä helvetillä, mutta eipä tuo missään tuntunut. Reilussa viikossa pudotin siitä 8-10mg/pv annoksesta milloin, eikä tuosta rehellisesti seurannut kuin ehkä viikoksi kevyttä ahdistusta ja masennusta. Pari viikkoa myös oli jonkinlaisia univaikeuksia, mutta kokonaisuutena ihan mansikoiden poimintaa. Kuinka pitkään noita oikeasti täytyy rouhia, että reflat ovat mallia laitoshoitoa vaativia?

No, nytkin olen syönyt rivoja, xanoreita ja lyricoita. Mutta päivittäin en nyt ole syönyt.

Ei kai niistä refloista laitoshoitoa vaativaa mallia tule vuosikymmenienkään rouhimisen jälkeen, JOS pudottelun tekee todella hitaalla ja maltillisella aikataululla ja se voi olla kevyesti useammankin vuoden projekti. Toki lopullisen nollaamisen koittaessa saattaa monesti olla turvallisinta mennä hetkeksi valvottuihin olosuhteisiin, ihan oman mielenrauhansakin vuoksi, vaikkei siinä mitään varsinaista hengenhätää olisikaan. Psyykelle on kuulemma kaikkein rankin vaihe se, kun viimeisetkin jäämät bentsodiatsepiineista ovat poistuneet elimistöstä, sanovat. Sitten alkavat tietty post-akuutit vieroitusoireet, jotka voivat kestää ihan saatanan kauan ja pahimmassa tapauksessa loppuelämän, mutta eipä niiden tähden ketään laitokseen huolita lusimaan, ellei ole sitten jotakin muutakin “oikeaa” MT-häikkää vaivaamassa.

Seinään lopettaessa voi kyllä kouristella itsensä sairaalaan ja pahimmassa tapauksessa vaikka hengiltä jo esim. tuon puolen vuoden reippaamman päivittäisen kuurituksen jälkeen. Ja benzorefloja koskee se ihan sama, mitä kaikkia muitakin refloja, että paljon riippuu yleisestä mielenterveyden tilasta ja elämäntilanteesta(Eipä sitä itseään kannata alkaa vieroittamaankaan minkään helvetinmoisen kriisin ollessa päällänsä), sekä asenteesta, eli jos kelaa asiaa niin, että hirveää, kun on reflat ja varmasti kuolen tähän, niin kyllähän homman saa päässään varsinaiseksi helvetiksi psyykattuakin. Väkisinkin niitä refloja jossakin määrin tulee hyvin hallitullakin tiputtelulla, jos kunnon koukkuun on itsensä ajanut, mutta jokaisesta vähän huonosti nukutusta yöstä tai kuumottavasta kaupassa käynnistä ei tarvitse tehdä elämän ja kuoleman kysymystä.

Nuo laitoskatkot ovat muuten aikalailla yhtä tyhjän kanssa nykyään, kun monesti meininki on se, että parissa viikossa kaikki nolliin, vaikka lähtötilanne olisi se, että olisi rouskuttanut 20 vuotta putkeen klonatsepaamia 20 mg päiväannoksella :unamused: . Eihän tuossa tapahdu muuta, kuin että laitoksesta päästessään on keskellä kammottavimpia refloja ja siihen ei sitten auta muu, kuin aloittaa benzot uudestaan, jotta ylipäätään hengissä selviäisi. Siksi onkin paljon fiksumpaa hoitaa pudottelu ihan omaan tahtiin siviilissä, jos toki moni saattaa siihen jotakin ammattilaisen tukea tarvita esim. A-klinikalta tai MT-puolen instanssista. Nekin tosin voivat hoputtaa liikaa, riippuen siitä, kuinka fiksu/tyhmä, asiantunteva/täysi pöhkö on puikoissa :confused: .

2 viikkoa osastolla, jossa 3x2mg xanoria/pv. Olin ärtyisä muutaman päivän hoidon jälkeen mutta ei tullu mitään ongelmia koska miedommat sitte autto.

Pääsin myöskin helposti vahvoista eroon, koska tiesin että sitten olisi elämä menny päin puuta.

Itse kanssa tässä koitan nyt maltilla tiputella rivoilla toleja alas, pieni koukku tullut jo ja 4-8mg mennyt päivässä, nyt pari päivää 4mg:lla hyvin pärjäillyt ja tästä on hyvä tiputella se 0.5mg alaspäin aina, ei toki liian nopeesti, mutta viikossa kyllä 2mg/pv pitääpi jo olla. Ja onneks unilääkkeeksi on mietoja opamoxeja…

Tervehdys. A Ensisijaisen tärkeää saada annos juuri stabiiliksi, eli ei jojoilla. Tarkoitan ettei nappaa yhtenä päivänä 6mg vaikkapa rivaa, ja toisena taas vaikkapa 4mg. Sillä tavoin saa päästään käkikellon, ihan tiedän kokemuksesta. No joo tietty se oma motivaatio liirumlaarum olisi se numero 1, mut joo. Eli jos etsisit alkuun kultaisen keskitien, eli sen millimäärän tasaiseksi. Siinä tasaisessa määrässä olisi kestettävä mielellään ainankin 1kk. Joo tiijän täähän nyt kuulostaa jo ihan jeesustelulta, mutta empä haluu kylmii kalkkunoitakaan suositella. Ennemmän lempeesti, siten pääsee paremman maaliin, jos vaan haluaa, eli saa benjot nollille :slight_smile: Ja niihin kuolemanrefloihin saa ikuset taumatkin, ihan semmoin useessakin benjokrampissa joskus tullut sätkittyä, mikä ei ole sulka hankkijalippikseen :slight_smile:

Sitten se mömmö pitäs seuraavaksi kellottaa esim : Oman rytmin mukaan, kun herää mömmö, päivällä mömmö, yöksi jyvä myös, hommahan muuttuu selkeesti mitä kyrpämäisemmäksi, kun alkaa benjoa jäädä luonnollisesti pois, mut siitä selvii, sen mie pytyn lupaamaan, siihen ei kuole :slight_smile: Itse suosin sitä, että nokkis mahollisimman iltaan-ennen nukkumaan menoa jyvää inasen enemmän, kun heti aamusta, nimittäin loppumetreillä se uni ei enää tule, kun annos tippuu, siksi suosin tuota ehtoopainotteisuutta :slight_smile: Tietty voi rouskasta imovanea kylkeen, mutta sekin vaan tuppaa olemaan vähän karhunpalvelus itselleen, saamari, kun se kroppa tosiaankin reagoi niin herkästi. Jos siis haluaa kokonaan irti jopa vaikka sitten imostakin.

Paljon aina keskustellaan pitäskö riva vaikka muuttaa pamiksi, niin ja näin oletetaan, että riva-annos on 6mg päivässä, niin uskokaa tai älkää vastaava annos diatsepaamia on 120mg. Ja näitä päiviä kukaan puoskari tuohon ei lähde, ja toisaalta titraaminenkin ajallisesti muuttuu vitun pitkäksi. Mielestäni riva on myös lempeempi, kun pami, pamihan semmoin jurahtaa kuuppaan nopsempaan, kun rivonainen. Ja titraamisessa, eli lääkkeen alasajossa ei kannata ottaa benjoa mikä on nopea vaikuttamaan. Esim : Xanor on se viimesin vaihtoehto, siitäkin niinkun rivasta, pamista yms. löytyy ikävä kyllä kokemusta aina 1990 etiäppäin. Ei kehun aihe, mutta jotakin kokemusta on ikävä kyllä

Tuskien taivalhan se alasajo on ja tulee olemaan, sen toki tiedän, mutta siitä selviää. Toki voisin penkoa Ashton-manuaalin jostakin netin syövereistä, mistä saa aika napakkaa tietoa. Yleensä ees Suomalaiset legut eivät moisesta ole kuulleet. Ite sitä joskus noudattelin, lähinnä pudotustahteja. Mitä lääkettä mihinkin vaihtaa, että annos on oikea yms. Miun oli kai kai pakkokin, olin niin kusessa niijjeen benjojen kanssa. Eikä se Finski lekuri niin asioista sitten tajunnutkaan, lähinnä suosivat kamalia tappotahteja puotoksissa.

Niin mie niistä benjoista siten oon irti, että käyttö on satunnaista. Kerran viikkoon maistan, jos paniikkihäiriö on sitä luokkaa, että ei enää jaksa, samoin katkon jyvillä juomaputkeni. Eli pienessä käytössä vielä on benjoa kyllä. Riva 0.5mg tai diapam 5mg tai Xanor 0.25mg kertaannoksena paniikin sattuessa. Siksi eri laadut, ettei mihinkään ala enää koskaan tottumaan tässä elmässä. Tietty se miuta vituttaa, kun juomaputkiini joskus joudun katkomaan siten, et nervilääkettä menee liikaa, mut se ei ehkä kuulukkaan tähän viestiin :slight_smile:

Takaan, että elämä muuttuu, kun benjoista pääsee irti. Kiire ei maaliin ole, kaikessa rauhassa, se kannattaa, ainiin nyrkkisääntönä vois olla laskuna muutettuna diapamiksi 2viikon-kuukauden välein 2.5mg annos pois, ja toki sitten tuon muuntaa rivaksi, eli 0.125 nippasee vege kahen viikon välein, tai kuukauden, ei taaskaan kiirettä mihkään, kestää kasetti läjässä paremmin.

Koitan se Ashtonin penkoa tähän… benzo.org.uk/manual/ Eli siinä ja on siitä Finskiversiokin, mut kandee hei plärää tuo.

Juu, ja jeesii ja neuvoo toki tulee, jos jollakin tarvetta. Tää oli vaan alkuun skidi alotuspaketti, et pääsee joteki alkuun, tai eihän ole yhtä ja oikeaa tapaa. Ja aika usein miekin oon väärässä :slight_smile:

Tuollahan olikin jo hemmetin viisasta stooria aiemman. Juurikin, kun se päivä joskus koittaa, kun bentsot on nollilla, niin ainankin miulla se vasta silloin alkoi koko helvetti. Maanpäällistä perkelettä kesti pitkään fyysistä oiretta varmaan 1vuosi, ja psyykkiset vaivat toki vieläkin on voimissaan. Muisti on mitä sattuu, hermot on mitä sattuu, koska Gaba-reseptorit semmoin luvalla sanoen sai kovia kolhuja. Koskaan tästä ei toivu kokonaan se on varma, mutta elämänlaatu kuitenkin paranee.

Ja niinkun tuolla lukikin jo hitaalla temmolla pudotus. Ei ole vitunkaan järkee ajaa benjoa nolliin vaikkapa laitoksessa tappotahtiin, ne reflat kyllä tulee jälkijunassa, se on ihan satavarma asia se. Tarkoitan suuria määriä ja vaikkapa 25vuoden benjokaarta, esmes siten että pää-osaa on näytellyt Xanor n. 12-16mg päivässä pahimillaan, Toki muutkin jyvät. Radikaaliesmerkki, mutta jotakin tuota luokkaa se lienee itellään oli. Siviilissä pudotus hitaalla tahdilla. Niin riippuen kuinka älyvapaa kandi sitten tuurillaan kohdilleen osuu, nehän onkin jo semmoin valmiiksi aivopesty, mut juu se kai siitä :slight_smile:

Ja kyllä bentsoramppi on tappava, kramppi siinä, missä muukin kramppi. Tässä muutes huomaa kivasti, kun koitan jotenkin ihan selvällä haulilla vanhana benjamiinipäänä jäsellä asioita, niin vittuku onkii hankalaa, no toivotaan että vanhuksen horinoista saa jonkin selon :slight_smile:

Eli juu lempeesti bentsot alas, niin ei kramppien vaaraa, ja kyllä se onnistuu. Mie kyllä lupailen tätä kanavaa pitkin jeesiä, jos sitten semmonen tarve jollain on. Tiedän nimittäin kokemuksesta, miten vitun tärkeää on saada käyttäjältä se tieto. Ei miltään puolivillaiselta tyhmälääkäriltä