Auttamisesta ongelmia itselle poliisin kanssa. Neuvoja?

Hei, osaatteko neuvoa, kun olen joutunut aika tukalaan tilanteeseen poliisin kanssa.
Olimme joku viikonloppu sitten auttamassa (kuuntelu- ja ohjausapua) erästä vielä kentällä räpistelevää kaveria, joka halusi lopettaa piikittämisen (aika monetta kertaa kyllä, mutta tuntui hyvin päättäväiseltä. Itse en käytä huumeita, mies taas korvaushoidossa). Hän lykkäsi piikkinsä (käytetyt, mutta puhtaat) minulle, jottei hän retkahtaisi ja pyysi miestäni vaihtamaan yhden suboxone -tablettinsa yhteen subutex-tablettiin - nämä siksi, ettei “rännittäisi” niitä. No sen enempää ajattelematta suostuimme. Miehen lomalääkkeet ja tuo yksi subutextabletti siis minun laukussani (tiedän, olin todella typerä!)

Illalla hakeuduin terveysaseman päivystykseen ja ajattelin samalla reissulla lykätä piikit sinne tartuntavaarallisiin jätteisiin. Vessaan siis käärimään paperia ympärille, ettei koko sairaalan asiakaskunta näe värkkejä ja säikähdä. Eikös sinne sitten pukannut joku hyvin pelottavasti ja uhkaavasti käyttäytynyt nainen, joka tietysti ruiskut nähdessään rupesi huutamaan ja hakkaamaan seiniä (en tiedä miksi, mutta joka tapauksessa säikähdin aika pahasti tuota). Paikalla sattui olemaan poliisipartio, joka saapui metakkaa kohden ja siinä sitten istuin housut kintussa ja kaikki värkit levällään, kun kaksi konstaapelia saapui naisten vessaan. Tiukalla ja kylmällä äänellä kassi tyhjäksi tavaroista koko asiakas- ja henkilökunnan seuratessa showta sivusta. Eipä poikia paljon kiinnostanut, että suurin osa oli miehen korvaushoitolääkkeitä (korttiakin näytettiin) tai mikään muukaan. Pussiin vain kaikki ja nyt minua syytetään ilmeisesti jostakin huumausainerikoksesta (minun näistä siis ei ollut mikään!) HOITAJA on kuulemma nähnyt minun piikittävän itseäni vessassa (juu se hysteerinen ja “hullulta” vaikuttanut nainen oli ilmeisesti hoitaja…)!? En todella tiedä mistä sellainen ajatus, kun minulla ei ollut hihoja ylhäällä, ei pistojälkiä käsissä muutenkaan…, värkkejä oli kymmenkunta lattialla, mitä ihmettä olisin niin monella värkillä ajatellut pistää? Esillä ei ollut mitään aineita, yksikään ruisku ei ollut verinen jne. jne. MIKÄÄN ei viitannut siihen, että olisin ollut itseäni pistelemässä ja niin tämä täti on nyt kuitenkin poliisille väittänyt. Aikasmoisessa pulassa tässä nyt ollaan… Omaa tyhmyyttä, tiedän, mutta oikeusmurhahan tämä on kuitenkin… Mies toki aikoo kertoa (nyt lauantaina) kuulustelussa sen, että lääkkeet olivat hänen ja myös tuon miksi yksi tableteista oli vaihdettu subutexiin - ei kai siitä nyt VOI ihan hirveätä sanktiota tulla, vaikka olikin tyhmää, niin motiivina oli kuitenkin vain se, että hän yritti auttaa kaveria lopettamaan piikittämisen!

Kaikki vinkit kullanarvoisia! Pelkään niin, että tästä tulee nyt minulle kaikkia ongelmia ja pelkään kuulustelussa niin, etten saa sanaa suustani.

Tv. Sairaalasta ulosheitetty potilas