Auttakaa ymmärtämään, alkoholistin avun hakeminen

Heip!
Isälläni on paha alkoholiongelma. Juonut viimeiset kaksi vuotta enempi ja vähempi, nyt viime viikkoina päivittäin. Ennen tätä pisintä putkea oli pari viikkoa selvinpäin, mutta ratkesi ja pahemman kerran.

Olemme puhuneet isäni kanssa asiasta ja hän on myöntänyt ongelmansa ja sanonut että hänen on pakko hakea apua. Sanoi ennen tuota parin viikon selvää jaksoa soittaneensa tukipuhelimeen ja sai sieltä numeron oman paikkakuntansa a klinikalle. Ei sitten kuitenkaan sinne asti ollut soittanut. Retkaduksen jälkeen viinanjuonti on ollut joka päiväistä ja olen kertonut isälleni että tuen häntä toipumisessa ja suosittelin hakemaan apua.

Muutaman päivän päästä hän ilmoitti että vaikka hän pystyikin olemaan selvänä,niin aika on nyt kuitenkin varattu keskiviikoksi (eli siis täksi päiväksi). En usko tätä, koska kun kysyin mihin aikaan on menossa yms, niin sain vain epämääräisiä vastauksia: “ilmoitan sitten kun olen ollut” … tänään aamulla ilmoitti että hänen aikansa on peruttu, koska a klinikalla on ollut jotain häikkää :astonished:

Tänään kuitenkin, isä lähetti viestin että hän on menossa 24.pv ja klo silloin ja silloin a klinikalle sairaanhoitajalle. Tuli tänään kotiin, humalassa taas kylläkin ja meni siskoni luo, halasi tätä ja purskahti oikeen kunnon itkuun! En ole ikinä nähnyt elämäni aikana isän itkevän ja äitinikin tasan kerran. Itki ja pyysi anteeksi että on juoppo ja hoki että onneksi hän pääsee hoitoon… Onko tämä nyt jonkinlainen käännös ?? Mutta miksi isä silti edelleen juo vaikka haluaa apua ja lopettaa?? en ymmärrä… Miksei voi itse olla kuivilla siihen asti, että pääsee hoitajan puheille??

lisäystä edelliseen. Ja isäni on tänään myös kertonut kuulemma ystävilleen, miten hänen asiat oikeasti nykyään ovat.

Tervetuloa vieras! Kyllähän tuo siltä kuulostaa että isäsi on (ainakin jonkilaisen) pohjansa löytänyt ja myös sen halun hakeutua hoitoon. Muista kuitenkin että tuo olo kestää juuri niin kauan kuin laskuhumalakin. Kun taas pääsee nousuhumalaan, unohtuu tuo surkea olo ja menee taas kovaa. Juoppo on todella pohjalla (terveys menossa? rahat totaalisen loppu ja viinaa ei enää saa?), jotta tuo olo jatkuisi kauemmin kuin yhden - kaksi päivää.

Toivoa voi ja kannattaa, mutta älä toivo liikaa. Älä ripusta omaa oloasi, mielialojasi, juopon puheisiin. Tee itse itsellesi hyvä ja onnellinen elämä, silloin voit iloita myös juopon (mahdollisesta) raitistumisesta.

Miksi juoppo juo? Koska hänen on pakko. Hän ei voi jättää juomatta. Kyseessä on sairaus, joka pakottaa hänet juomaan lisää, vaikka oma olo olisi kuinka huono. Loppupeleissä hän ei edes saa siitä juomisesta enää mitään nautintoa, mutta pakko on vain saada lisää alkoholia. Jos hän nyt jättäisi kaiken alkoholin kerralla, hänen olonsa tulisi jo ihan fyysisestikin niin huonoksi että esim. kramppeihin olisi mahdollista kuolla. Lisäksi erilaiset mielen ongelmat jotka tulisivat lisäksi.

Hei, ja kiitos Noppa vastauksestasi!

isältäni tuli aamulla viesti, että tänään alkaa kuulemma uusi elämä ja onneksi hänellä on ystäviä ja perhe tukemassa…

En osaa yhtään luottaa, että tästä se raittius alkaa. Vaikeaa tulee olemaan… Isäni on hyvin huono näyttämään tunteitaan, on aina ollut. Humalassakin tulee yleensä vaan haukkumisia ja hän on maailma paras kaikessa… niinkuin ilmeisesti sairauden kuvaan kuuluu, ainakin osalla. Nyt muutamien päivien aikana, on kuitenkin ollut hyvin surullinen, pahoillansa ja puhunut avoimesti asioistaan.

Seuraillaan tilannetta.