Auttaako sossu?

Moi,mulla on ulosotossa noin 80 000 ja yksi pankkilaina jäljellä about 60 000.
Kuukausituloista menee ulosottoon 30%,vuokraan 30% ja pankkilainaan 20%,elämiseen ja muihin laskuihn jää noin 200-250€/kk.
Vanhemmilta ja sukulaisilta saan pikku töitä vastaan sen verran että saa ruokaa.

Velkaneuvonnassa sanottiin,että jos haen velkajärjestelyyn, niin täytyy olla vähintään 1,5 vuotta pelaamatta = mun kohdalla käymättä Kasinolla.Nyt takana yli 1,5.Olen kuullut että eduskuntaan tulee käsittelyyn ton velkajärjestelyn ajan lyhentämistä 5 vuodesta 3 vuoteen,eli mielellään odotan vielä hetken.
Lisäksi täytyy kuulemma toimittaa lääkärin todistus,että olen pelaamatta.

Mutta palatakseni otsikkoon,onko kellään kokemusta auttaako sossu?Katselin heidän sivujaan ja täytin laskurin,niin ilmeisesti suht hyvästä bruttopalkasta johtuen en apua saisi…millä mun sitten pitäis elää?Nuo vanhemmat ja sukulaisetkin on jo vanhoja ihmisiä ja lisäksi tossa pankkilainassa on takuuna osa vanhempien asunnosta…

Kiitos kaikille jotka vastaavat! :frowning:

riippuu ihan sossun tädistä, joku auttaa, toiset ei, vaikka laki tämän kieltää

ja riippuu kaupungista, esim pääkaupunkiseudulla, helsinki, espoo, vantaa, tilanne on tiukka, ei riitä rahat
niin ihan sama mitä selität niin ei tipu mitään jos tulot on liian korkeat

mene käymään paikan päällä, kaikki mahdollinen paperi mukaan, myös se paperi joka kertoo että olet toipuva peliongelmainen

aurinko kultasiipi

terveisiä vantaalta, turha odottaa apua jos olet pelannut rahasi, kait se on oikein

kiitos vantaa!

Niin, kait se hiukan riippuu virkailijastakin, mutta jos esim ulosotto perii suoraan palkastasi sen kolmanneksen, ei sossussa sitä lasketa sinulle tuloksi, jos maksat omaehtoisesti, niin laskevat tod.näk. ansiotuloksi tuosta huolimatta (hölmöä hommaa!). Pankkilainaa tuskin hyväksyvät menoiksi.

Siis jos nettotulosi ovat reilut tonnin (?, ennen ulosottoa), siitä vähennetään vuokra (300?) ja ulosotto (300?), eli jäljelle jäisi noin 400e (?), päälle lasketaan mm sähkölaskut, mahdolliset työmatkakulut(?), terveydenhuolto, eli tällä laskukaavalla sinun kannattaisi ainakin laittaa hakemus sossuun!

Niin ja huomaa muuten vielä että työssäkäyvänä, nettopalkastasi vähennetään 20%, max 150e/kuussa, jonka saat ikäänkuin omaan pussiin, eli käytännössä tonnin kuukausituloista sinulle lasketaan tuloksi vain 850,-!

Juu kyllä pakolliset laskennalliset summat tuppaa kyllä saamaan jotka perustuvat ihan suoraan lakiin, jos tulot jäävät alle vaadittavan ja perusteet sekä edellytykset täyttyvät. Joskus nyt joutuu vähän tappelemaan ehkä oikeuksistaan, mutta tuo on aika kaavamaista sentään. Kaikki harkinnanvarainen sitten menee useasti sille rulettipuolelle jota tuossakin lähimenneisyyden ketjussa puitiin.

harkinnanvarainen?

ihan kiva homma, laki sanoo jotain mutta jos sen topin laittaa päälle, ja olis se tiukka kroppa, niin hyvinkin voi saada rahaa…

no mulla ei ole sitä tiukkaa kroppaa, eli en saanut…mitään, kun oli reilu vuosi sitten liikaa tuloja, niin oli joo

nälkään en kuole, onneksi on diakonia-työ, sieltä saa apua vaikka kuuluisi mihinkä hiippakuntaan tahansa, kiitos

lakisääteinen ja lakisääteinen, kyllä kyllä